un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Premiile nwradu 2014

9 Jan 2015  ·

GÂNDURI  ·

24 comentarii

Cunoscute și drept “premiile pentru lucruri care mi-au plăcut din diverse domenii”, acest articol continuă seria anuală de decernare a acestor prestigioase premii mult râvnite de întreaga industrie.

Cel mai bun film: Interstellar.
De departe. Pe total 2014 mi s-a părut un an slab pentru cinematografie. Am vrut să fac un Top 3 filme din 2014 și n-am avut cu ce.

Cel mai dezamăgitor film cu pretenții: Transformers: Age of Extinction. Pur și simplu prost.

Cea mai sexy actriță: Scarlett Johansson.

Cel mai bun serial: True Detective.
Actori foarte buni și o poveste brutală, dar fiecare episod m-a ținut cu sufletul la gură pentru a vedea ce urmează. Mi-a plăcut și ideea de lume a nimănui, unde doi polițiști încearcă să facă ceea ce trebuie deși legile aproape că nu contează.

Cel mai dezamăgitor serial: Continuum.
În seria 3 parcă n-am mai avut idei și am renunțat să-l urmăresc.

Show-ul TV pe care l-am urmărit cu cel mai mare interes: Vocea României.

Cel mai bun post TV de știri: Digi24.
Anul acesta Digi24 a prezentat excelent alegerile prezidențiale, marile scandaluri de corupție și celebrele arestări de mai devreme. Chiar și în interviurile telefonice, prezentatorii lor pun întrebările incomode și nu-și lasă invitații să bată câmpii.

Apoi Digi24 a plusat cu emisiuni și campanii foarte bune. Urmăriți România furată, ca să vedeți cum s-a distrus țara asta, sau Legi cu dedicație. Am urmărit cu mare plăcere și 1989 – Anul care a schimbat lumea, unde “pastilele” de câte maxim 3 minute prezenate de-a lungul anului arătau tot felul de reportaje comuniste de propagandă despre cât de perfect merge totul în România sau secvențe din momentele private ale conducerii PCR.

Au și probleme, inclusiv eu v-am spus de multe bazaconii spuse acolo, dar asta pentru că mă uit toată ziua la Digi24 și le observ. Față de alte posturi TV de știri, diferență este imensă. Dacă ar mai rezolva niște mici aspecte (emisiunile de umplutură, precum cea despre mașini și cea despre tehnologie, sunt foarte slabe) și dacă ar intra pe toate televizoarele din case, iar oamenii le-ar da o șansă, ar ajunge unul dintre cele mai urmărite posturi TV.

Cea mai bună carte citită în 2014: Ancillary Justice a lui Ann Leckie, seria Imperial Radch, care a luat toate premiile mari din domeniu. Au apărut două cărți (a doua este Ancillary Sword), iar ultima apare acum în 2015.

Sunt cărți SF despre un mare complot într-un mare imperiu galactic. Excelent scrise, cu o poveste foarte bine construită și cu o lume inedită prin personaje și obiceiuri. Autoarea a avut multă imaginație și sper să scoată în continuare cărți bune.
Le puteți găsi pe Amazon (unu și doi). Nu trebuie să aveți Kindle pentru a le citi, puteți instala aplicația Kindle pe orice tabletă sau telefon.

Scandalul anului: alegerea lui Iohannis președinte. Amintiți-vă cum a decurs totul, de la sondaje ce-l dădea pe Ponta drept favorit, campania plină de minciuni, “voi mânca popcorn”, dezbateri, Antena 3, diaspora și apoi rezultatele uimitoare din ziua turul 2.
Joia dinaintea turul 2 am fost la o mare manifestație prin centru. Duminică, la ora 21, eram pregătiți să mergem din nou la protest, când sondajele exit-poll l-au dat pe Iohannis câștigător.

Cea mai sexy româncă: tot Florentina Raiciu (NSFW), ca și anul trecut. O găsiți și în Playboy-ul de noiembrie. Anda Călin n-a fost departe de locul 1 (și mai NSFW)

Cel mai bun restaurant chinezesc: tot Chinese Garden pentru comandă acasă. Pentru mâncat în oraș, mergeți la 5 Elemente pentru a fi tratați ca la carte sau la Harbin pentru mâncare bună, dar aspect dubios.

Cea mai bună pizzerie: Pizza Dominium.

Cel mai bun burger: Grand Combo Diner, în mall Băneasa la etajul 2. Urmăriți Turul Burgerilor pentru întregul top.

Cel mai bun restaurant cu pretenții: Joseph al lui Joseph Hadad. Tot ce-am mâncat acolo a fost excelent, chiar dacă scump. Vestea bună este că există restaurante chiar și mai scumpe în București.

Cel mai bun restaurant italienesc: Bocca Lupo la Eroilor. Revin cu un articol mai mare săptămâna viitoare.

Cea mai bună cafea: Origo, desigur.

Locul văzut în 2014 și unde vreau să revin: Bruges, Belgia. Are de toate: croaziere pe canalele orașului, clădiri frumoase, prăjituri bune, bere de toate felurile, atmosferă liniștită, distanțe mici pentru vizitat la picior.

Cel mai plăcut moment: chiar în Bruges, la berăria Beer Wall, unde am stat pe terasă cu mai multe feluri de bere, fiecare servite în halba specifică, privind turiștii, lebedele, bărcile și clădirile frumoase ale orașului, într-o relaxare completă.

Experiența inedită a anului 2014: mersul după balene și delfini, în insulele Azore.

    24 comentarii

  1. pentru mine in cazul Transformers a fost prima data cand am adormit la un film al lui Michael Bay…

    apropo de Belgia, iti recomand The Capital in Leuven, au peste 2000 (da, doua mii) de tipuri de bere… :D

    in rest, la mai mare!

      (Citează)

  2. Ai incercat pizza de la Interbelico de pe Maria Rosetti sau de la Brothers de pe str. Chile (Floreasca)? Chiar nu se compara cu Dominium, parerea mea.

      (Citează)

    • @Mircea: cea de la Brothers e pe lista de achiziții, când oi trece prin zona aia, dar de Interbelico nu știam. Acolo poate chiar merg să mănânc în local, dacă au.

        (Citează)

  3. top 3 filme 2014 au fost 1.interstellar si 2.gravity :P

      (Citează)

  4. In premiile mele as include si “Cel mai al 2-lea bun film”. I Origins

      (Citează)

  5. Și eu tot digi 24 / digi sport urmaresc, dar politica lor de social media a devenit infectă.

      (Citează)

  6. @Radu: lipseste ceva foarte important din articol..linkul “si mai NSFW”. Pai?! :)

      (Citează)

  7. Ai uitat de afacerea anului (pentru tine): Black Friday.

      (Citează)

    • @gogu: nu chiar, cu 1% comision nu e o mare afacere, dar a mers mult mai bine noiembrie decât lunile anterioare.
      Văd că te frământă rău problema asta, de ce-i așa important?

        (Citează)

  8. Transformers: Age of Extinction … categoria “film cu pretentii”. really? ce pretentii poti avea de la un film de Michael Bay?

      (Citează)

  9. Pentru mine un top 3 la filme ar fi: Interstellar, Predestination, I Origins si poate Enemy pe 4.

      (Citează)

    • @Alex: și Fury a fost un film bun, dar anul acesta au fost multe filme interesante, însă eu m-am dus la cinema doar la cele cu efecte speciale sau care mă interesau în mod special.

        (Citează)

  10. vreau sa te calesc psihic :)

      (Citează)

  11. ai fost la Sharkia sa incerci hamburger-ul lor? e foarte bun. iti recomand.

      (Citează)

  12. Continuum m-a terminat de la sezonul 2, n-am mai rezistat.

      (Citează)

  13. ora 03.05 tocmai am terminat de citit prima carte din trilogie (Ancillary Justice) si ma gandesc sa o incep pe a doua … damn you radu.. no sleep for me

      (Citează)

  14. Show-ul TV pe care l-am urmărit cu cel mai mare interes: La mine este Hell’s Kitchen :D

      (Citează)

  15. Topul meu ar fi: Gone Girl, Interstellar, Lucy.

      (Citează)

  16. Mie mi-a placut si Boyhood destul de mult. Si acum ca s-au decernat Globurile de Aur am marit putin lista de filme 2014 de urmarit.

      (Citează)

  17. @Radu: Am reusit sa vad Fury intre timp (nu il vazusem la momentul respectiv) si intradevar foarte bun, nu prea am inteles efectele acelea tip star wars insa.

    De asemenea poate imi explica cineva de ce Gone Girl e un film bun, personal imi place genul si am mare respect pentru regizor dar nu pot da mai mult de 7 filmului.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus