un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Nici altora nu le place să gătească

6 Jul 2014  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

Când v-am spus eu că este mult mai plăcut și chiar mai avantajos financiaro-temporal (termen inventat de mine pentru a lua în calcul banii cheltuiți, dar și timpul pierdut) să mănânci în oraș decât să-ți gătești acasă, nu m-ați crezut.

Acum că poate o spune tipul de pe The Oatmeal, în stilul său amuzant, poate că vă veți schimba părerea. Vedeți aici banda desenată.

Este drept că între timp am aflat de Cooku Bau, un serviciu care-ți livrează acasă exact ingredientele de care ai nevoie pentru a face o anumită rețetă. Asta te ajută dacă ai nevoie fix de trei bețe de sparanghel și nu vrei să cumperi un mănunchi de 25, că-i scump, sau ai nevoie de doar 30 ml de sirop de arțar și nu vrei o sticlă întreagă.

Dacă vreți alte idei de rețete, iată ce-am mai gătit noi acasă:

și recent am făcut și o salată cu rucola, nectarine, roșii, crutoane de pâine cu ierburi și cu carne de gâscă – nebunie mare! Atât de mare încât n-am făcut fotografii.

    5 comentarii

  1. Vorbim de mâncăruri “sofisticate” care vrei să le încerci, dar în mod normal, fiecare persoană are cam 20-30 feluri de mâncare pe care le tot folosește.
    Eu mânânc pentru a trăi. Când vreau să-mi gâdil papilele gustative și să am curcubeu în cerul gurii, mergem în oraș și iau ceva diferit, nu piept de pui cu cartofi prăjiți.

      (Citează)

  2. Doar daca iti place sa te complici si sa amesteci nspe chestii ca sa rezulte ceva comestibil. :P Mie nu-mi place. Si nici papilelor mele gustative (motiv pentru care daca ma trezesc tarata pe la vreun restaurant raman flamanda pentru ca sansele sa gasesc ceva care sa-mi placa in meniu sunt foarte mici).

    Altfel, am zmeura, lamai, pere, nectarine, struguri, toate luate ieftin. Prepararea inseamna spalat si pus in alt castron. Lapte. Pus in cana termorezistenta, bagat cana la microunde, setat timer si gata. Peste, e mereu la promotie pe undeva. Pus in pe farfurie termorezistenta cu alta farfurie in cap, bagat in cuptorul cu microunde, setat timerul. Migdale, nuci, dulciuri. Desfacut ambalajele si gata!

    E mai ieftin si ia mai putin timp decat mancatul in oras.

      (Citează)

  3. Sa stii ca in urma cu 1 an de zile si eu tot asa eram: preferam sa cumpar o pizza si o bere la 20 lei decat sa merg pana in hypermarket cumpar un piept de pui la 15 lei, stau la rand vreo 10 minute (pentru ca din 10 case de marcat libere este doar o vanzatoare) si in cele din urma il gateam acasa unde descopeream ca ramasesem fara piper.

    Da, e foarte suparatoare problema aia cu “imi trebuie doar 200 grame de piept de pui dar nu gasesc decat la caserola de 500gr si trebuie sa dau 15 lei” dar am descoperit ca mai bine ma duc la macelarie si sa-mi cumpar un piept de pui care cantareste 250g undeva la 6 lei din care mancam doua persoane alaturi de o garnitura.

    Incetul cu incetul m-am obisnuit si am inceput sa gatesc din ce in ce mai des acasa iar timpul (de gatit) acum trece mult mai repede decat atunci.

      (Citează)

  4. 21 de lei o portie? E jenant. Plm, de banii aia imi iau mancare.

    E mai scump acasa, daca nu stii sa faci cumparaturi. Si daca mergi in hipermarket unde totu e la portii ceva mai mari.
    Mergi la piata, unde ai pretul nitel (nu neaparat) mai mare. Dar iei 200 e grame de carne, 2 rosii si un ardei. Nu trebuie sa iei cu sacu

      (Citează)

  5. Depinde ce vrei sa gatesti si nivelul de indemanare. Daca te pricepi doar sa prajesti cartofi nu are sens sa incerci sa prepari o ciorba de burta. Mai bine o cumperi.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus