►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄
O idee bună de la Primăria Capitalei: un tunel pietonal care să lege Arcul de Triumf de trotuarul din zonă, pentru ca pietonii să poată ajunge acolo, și deschiderea pentru vizitare a monumentului, odată ce este reconsolidat.
Arcul de Triumf merită vizitat. Dincolo de micul său muzeu din interior, priveliștea de deasupra este foarte frumoasă (vă puteți face o idee în articolul meu de aici) și cred că deschiderea pentru vizitare ar atrage și bucureștenii și turiștii străini. Momentan Arcul poate fi vizitat doar în anumite zile ale “porților deschise”, vreo 3 pe an.
Pasajul, de asemenea, este necesar acolo. De câte ori s-a permis vizitarea Arcului, pietonii nu aveau cum să ajungă la acesta, nefiind legat cu nici o trecere de pietoni de trotuare. Mereu stătea un polițist în intersecție și aștepta să se strângă vreo 30 de oameni, ca apoi să oprească manual traficul auto pentru a-i lăsa pe aceștia să traverseze strada.
Din ce-am văzut pe scheme, pasajul ar urma să lege Arcul de trotuarul de la intersecția Kiseleff cu Mareșal Prezan, unde se află cel mai mare loc disponibil pentru așa ceva, fiind un mare scuar neutilizat.
sursa: Digi24.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
3 comentarii
26/06/2014 la 2:52 PM
Acum apare si numele Budapesta, nume dat jos acum 4-5 ani la cererea UDMR.
tiby(Citează)
28/06/2014 la 10:05 AM
Sa spram ca si calitatea reabilitarii monumentului ne va “îmbia” sa-l vizitam. Din câte am vazut, nu suntem capabili noi românii sa realizam lucrari de detaliu asa cum se cere pentru asemenea monumente. Din experienta mea, singura lucrare de reabilitare serioasa a unei cladiri monument istoric a fost realizata la Palatul de Justitie, de societatea franceza Bouygues (lider mondial in constructii din beton) cu care am lucrat 5 ani: Hotel Sofitel, Satul Francez, Moscheea de la Gueok-Depe (Turkmenistan) si sediul Central Bancorex (actualmente BCR, pe Calea Victoriei). Cum lucreaza o asemenea societate (calitate, respectare termene, etc.) voi detalia daca e cineva interesat.
Nicu(Citează)
28/06/2014 la 10:14 AM
@Nicu: păi monumentul arăta destul de bine, am înțeles că mai degrabă îl stabilizează, i-au montat ceva să reziste la cutremure, mai refac scările în interior șamd. Probabil montează mai multe lumini și în interior, că acolo era cam dubios.
nwradu(Citează)