un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Delicatese de la Comtesse du Barry

10 Aug 2012  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Prea mult KFC şi pizza? Bine, să vă arăt şi nişte delicatese.

Uneori pot fi găsit cu nasul lipit de geamurile magazinului Comtesse du Barry din Băneasa, salivând după delicatesele lor. Au atâtea dulceţuri, pateuri, sticle de vin şi şampanie, tot felul de ceaiuri, uleiuri şi condimente încât nici cu banii în mână nu ştiu ce să cumpăr prima oară. Banii din ziua de salariu, that is…

Dulceaţă de portocale şi whisky. Dulceaţa de portocale în general este foarte bună şi v-o recomand cu încredere de oriunde o găsiţi. Aceasta are şi o fină aromă de whisky pe care o simţi la final, după ce înghiţi biscuitele sau felia de pâine. Dacă aveţi talent la clătite pufoase, ies o nebunie.

Borcănelul acesta, “mult mai slab ca boabă spumii”, costă 40 de lei, dar măcar e natural totul.

Terrine de Gascogne. Nu ştiu să definesc terina, e ca un pateu, dar fără o textură la fel de omogenă, ca şi cum n-ar fi fost amestecat la fel de mult. Mie mi se pare mai bună aceasta.
E făcută din carne şi ficat de porc, plus ou, morcov şi condimente. Au multe terine diferite, dar am ales-o pe aceasta pentru că porcii negri din Gasconia sunt cunoscuţi ca o rasă foarte “mâncabilă”, ca şi cei negri din Spania, din care se face “jamon serrano”. Am ales bine. 30 de lei.

Şampanie Moet & Chandon. Nu e ceva ce-mi permit oricând, la 230 de lei sticla, dar o dată în viaţă pot să beau. A fost mai seacă decât mă aşteptam, iar data viitoare poate merg pe un Veuve Cliquot, deşi din aceea am băut chiar la Reims. Au şi sticle mult mai scumpe, de la branduri care n-au parte de acelaşi marketing, dar sunt sigur că şi una Thienot sau un Duval-Leroy din 1998 merită cei 600-800 de lei sticla.

Magazine sunt în mall-ul din Băneasa, lângă Ateneu şi în Primăverii (lângă vila Dante :P), plus în Cluj, Timişoara şi Constanța.

  2 comentarii

 1. Aveau si ciocolata Michel Cluizel – nu mai au acum?

    (Citează)

  • La ciocolata nu m-am uitat, nu am asa fine gusturile in acel domeniu. Stiu tipul de ciocolata pe care il au, dar n-am retinut marca. Prefer sa incerc dulceturile de acolo.

     (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus