un blog de Radu Dumitru

Robotesc și la canalul meu de YouTube, dați un Subscribe dacă vă place.

HTC One X updatat la Android 4.0.4 și Sense 4.1

10 Aug 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

14 comentarii

Am primit astăzi update-ul automat pentru HTC One X (luat la liber, nu ştiu de cele ale operatorilor). Dacă telefonul nu v-a anunţat de el, mergeţi în Settings > About Phone > Software Updates şi apăsaţi butonul Check for Updates.

Android-ul trece de la 4.0.3 la 4.0.4, dar mai importantă este trecerea interfeţei Sense de la 4.0 la 4.1, care vine cu un plus remarcabil de viteză. Nu-mi dau seama dacă au eliminat sau optimizat anumite animaţii, dar ecranele se schimbă mult mai rapid, doar un pic foarte mic de lag făcându-se simţit în cazul în care foloseşti multe widget-uri cu informaţie variabilă. Viteza sporită se simte și când închizi și deschizi programe și în alte momente.

O altă schimbare importantă este posibilitatea de a configura butonul Recent Apps, cel din dreapta, ca tasta Menu. Cred că s-a prins HTC că n-a fost idee bună cu lista de aplicaţii, aşa că a introdus un scurt meniu în care poţi alege ca la o apăsare scurtă butonul să funcţioneze ca Meniu, iar la apăsare lungă să fie Recent Apps. Odată activată această tastă ca Meniu, mi-a dispărut bara neagra de pe ecran din mai multe programe, deci bravo HTC pentru o mișcare bine gândită.

Cea mai importantă schimbare este că litera ț este corect afişată! În sfârşit, văd bine toate textele! Am detaliat problemă aici, fiind o scăpare a fontului oficial din Android, şi acum o pot trece la lista de “rezolvate”.

Au apărut doua programe noi: primul este EA Games și permite cumpărarea unor jocuri, al doilea este Rescue și permite remote support pe telefon, dar nu știu mai multe și nici nu voi afla.

Update-ul promite şi o durată mai mare de viaţă a bateriei, dar încă n-am testat asta. Alte schimbări aşteptate, precum butoanele de pornire rapidă wifi, GPS și bluetooth în meniul de notificări n-au apărut, nici butonul pentru comutarea rapidă a camerelor foto.

În alte știri, mi-a resetat Juice Defender la configurația default, după ce-l configurasem atât de bine. Noroc că programul își face backup automat săptămânal la configurație, că așa face un soft bine gândit.

BTW, încă am de vânzare un One X nou-nouț, sigilat în cutia lui, împreuna cu căști Beats care numai ele valoreaza vreo 500 de lei. 2200 lei tot pachetul. După ce-l pun pe okazii se va da rapid…

  14 comentarii

 1. Ai incercat vreodata cyanogenmod/MIUI/AOKP sau ceva soft aftermarket? Iti configurezi acolo vrute si nevrute, dar iti cam pierzi garantia…

    (Citează)

  • Nu cred ca pierzi garantia cu firmware-ul, cata vreme e bine facut. Poti oricand sa-l scrii pe cel original, la o adica.
   Dar nu, n-am incercat. N-am timp de root si nu prea vad motive pentru asa ceva, adica nu am un beneficiu real sau ceva ce nu pot face acum.

     (Citează)

 2. One S a primit acum 2 saptamani un update maricel la Android 4.0.4 cu firmware radio nou si optiunea de a reconfigura al treilea buton, dar versiunea Sense a ramas la 4.0. Eh, macar il pot folosi in sfarsit si pe post de telefon, nu mai caut locuri anume pentru a avea semnal.

    (Citează)

 3. Sunt curios dacă au rezolvat faza cu WiFi / Mobile data oprite automat noaptea între 01:00 – 07:00, când ecranul a fost închis mai mult de 15 minute și telefonul nu este la încărcat. Foloseam asta, dar acum l-am dezinstalat pentru test.

  Pe versiunea Vodafone a ajuns update-ul imediat. Bine că au scos bara aia infectă, că mă săturasem de discuții cu developării să-și modifice aplicațiile (problema a fost în realitate cu programatorii incompetenți / leneși care nu respectau standardele ICS). Se mișcă excelent Sense acum.

    (Citează)

 4. Faci un articol cu setarile la Juice Defender ca m-ar interesa si pe mine sa il iau?

    (Citează)

 5. Hmm, şi la mine stă Juice Defender (Ultimate, că a fost promoţie la crack-uri) instalat şi dezactivat de vreo 2 saptamani, şi am tot zis că îmi fac timp să văd ce poate şi să îi studiez pe îndelete toate opţiunile.

  Off: vezi că ai probleme cu încărcarea primei pagini fără “www” în faţă, se afişează o versiune mai veche a blogului. Probabil ţi-au rămas DNS-uri mai vechi pe nwradu.ro decât pe http://www.nwradu.ro. Pentru paginile de articol văd că iţi face corect redirect-ul spre varianta cu www in faţă.

    (Citează)

 6. Ciudat că eu folosesc un Desire X cu ICS 4.0.4 şi Sense 4.1 dar tot nu văd litera ţ (tz)

    (Citează)

 7. HTC Desire X lansat in oct 2012.Dacă te referi la os dacă este oficial răspunsul este da.

    (Citează)

 8. Salut,
  ce CID number ai la HTC one x?am inteles ca data la care apare update-ul este in functie de CID.Eu am CID__032.
  Mersi

    (Citează)

 9. Salut. Am un htc one x, iar de vreo 2 zile a inceput sa imi faca “figuri”. Mai exact: cand apas butonul sa il deblochez, ecranul ramane tot negru, si nu reactioneaza decat dupa 7-8 incercari, uneori cand sunt apelat de cineva, ecranul ramane tot negru. Are perioade din zi in care merge perfect, dar perioade in care nu merge aproape deloc. Inca o problema sezitata e aceea ca dupa ce se aprinde ecranul si il deblochez, “incepe sa dea imaginea peste cap” (ca la televizoarele mai vechi).
  Credeti ca daca ii dau actualizarea de soft o sa dispara problema? (inca nu am trecut la 4.0.4.)

  ms

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea.

sus