un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Orange face wifi gratuit si in Piata Revolutiei?

26 Oct 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

Nu ştiu dacă Orange plănuieşte să extindă reţeaua wireless gratuită pe care a făcut-o în Centrul Istoric, dar zilele trecute am observat un hotspot şi în Piaţa Revoluţiei.

Mai exact, echipamentul Cisco este pus pe clădirea Bibliotecii Universitate, vizavi de Palatul Regal şi chiar în spatele noii statui montate acolo. Din păcate, e pus “la mare artă”, fix în centrul balconului clădirii, între coloane, stricând aspectul uneia dintre cele mai frumoase clădiri din Bucureşti. Telefonul mi-a detectat un Orange Wi-Fi Zone cu acces liber. Poate se extinde în toată piaţa, dacă nu o fi deja?

    4 comentarii

  1. Ei! In acest caz oare or fi avut urbanism si autorizatie de construire obtinute? E ok rezultatul?

    In alta ordine de idei, vad ca uplink-ul e pe microunde? Ce latime de banda e alocata oare in acest caz?

      (Citează)

    • @George: habar n-am, trebuie vazut ce echipament este si ce stie sa faca.

      @Linux: nu stiu nimic de reteaua Digi decat ce am aflat la lansare. Parca am retinut atunci ca am nevoie de user si parola pentru conectare, adica cele de la PPPoE, pe care nu le stiu si nu le port cu mine.

        (Citează)

  2. Nu stiu daca e post platit de Orange sau nu dar daca nu este ai putea totusi sa mentionezi ca in zona este si reteaua wi fi a RDS care s-a extins masiv in Bucuresti si este in extindere si este gratuita pentru orice abonat RDS

    http://www.rcs-rds.ro/digi-wifi

    ps : nu cred ca Orange o sa o lase la liber la nesfarsit , probabil vor face un sistem pe baza de sms si cod de acces pentru conectare , dar momentan vor doar awerness

      (Citează)

  3. Pai vezi ca nu te-ai informat :)

    Intri pe https://digicare.rcs-rds.ro/ , (iti faci cont daca nu ai) si in sectiune de wi-fi iti faci tu ce cont vrei user si pass .

    Cat despre acoperire eu zic ca e mai buna ca cea de la Orange , o poti vedea mai jos in tabul de acoperire de la http://www.rcs-rds.ro/digi-wifi

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus