un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Orange ofera wi-fi gratuit in principalele zone din Centrul Istoric!

9 Aug 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

15 comentarii

Update:

Încep direct cu vestea bună, una dintre cele mai tari iniţiative despre care am auzit în acest an: Orange oferă în Centrul Vechi al Bucureştiului internet de mare viteză în mod gratuit, acoperind cele mai populare zone cu o reţea wi-fi deschisă tuturor.

Ideea este excelentă, trebuie să recunoaşteţi. Dincolo de utilizările ei practice evidente, în glumă pot spune că în sfârşit au şi bărbaţii ce face în localuri. De exemplu le puteţi lăsa pe prietene să trăncănească până la epuizare toate subiectele de bârfă, în timp ce voi vă puteţi conecta la Orange Wi-Fi şi, mulţumită internetului gratuit şi rapid, puteţi fotografia şi pune pe net imaginile cu diversele “delicatese” de la terase, din ce în ce mai multe, şi nu mă refer la mâncare, dacă mă înţelegeţi…

Pentru a vedea cat de util si simplu de folosit este Orange Wi-Fi (serviciu este deja lansat și activ, iar linkul arată zonele acoperite), am fost invitat împreuna cu alţi patru bloggeri la o căutare de comori prin Centrul Vechi. Momentan suntem în standby şi aşteptăm harta comorii, care în aceste vremuri moderne soseşte sub forma unui telefon mobil cu ajutorul căruia vom căuta indicii (“Clu! Clu!”; m-am uitat mult la Scooby-Doo când eram mic şi sper să-i bat lejer pe restul) răspândite prin zona respectivă.

Vom folosi o aplicație specială, dezvoltată de Orange, pentru a gasi coduri QR ce ne vor conduce de la un indiciu la altul, câștigător fiind cel care le deslușește și le rezolvă cât mai repede pe toate. Cei care mă urmăresc pe Twitter şi Facebook vor avea ocazia să mă şi ajute şi să mă asiste în această mare cruciadă care probabil se va desfăşura miercuri şi joi. Ulterior, acelaşi concurs va fi disponibil şi vouă, aplicația respectivă având versiuni de iPhone, Android si Blackberry, iar cei ce vor urma indiciile și le vor gasi pe toate intră într-un concurs, premiul gigantic fiind o tabletă Samsung Galaxy, premiul mare un HTC ChaCha.

    15 comentarii

  1. Am auzit de initiativa asta. Partea “gratuita” nu e cumva pe termen limitat ?

      (Citează)

    • @Wideblog: din cate am putut afla, este gratuit cel putin pana pe 30 octombrie. Mai departe de atat… poate nici macar Orange nu are un plan si vrea sa vada ce si cum functioneaza.

      Acum gandeste-te la modul urmator. E mai bine sa nu ai deloc wireless sau sa ai posibilitatea de acces la aceste, chiar si pe bani, in cazul in care asa va fi? Ca din buzunar nu-ti ia nimeni banii cu forta, dar macar posibilitatea exista.

      @cartus:asa am zis si eu, dar aici e un cerc vicios. Cei care organizeaza astfel de concursuri o fac in timpul saptamanii, ca asta e treaba lor. Cei care participa, o fac in weekend. Eu ma lovesc mereu de treaba asta atunci cand sunt invitat la tot felul de evenimente si 80% dintre invitatii le refuz pentru ca sunt la munca. Ii intreb de ce nu le fac peste program sau in weekend. Dar adevarul este ca ii inteleg pe oamenii respectivi si pentru ei evenimentul este o chestie de munca, iar in weekend vor sa fie cu prietenii si familia.

      @nashu: lasa ca tu ai fost inspiratia pentru al doilea paragraf. Te-am vazut eu la halba, in Centrul Vechi. Cand ai si wi-fi gratuit si de viteza mare, ia sa vezi ce incepe sa-ti placa pe acolo, lasi fetele sa discute intre ele despre “auzi fato cu cine m-am intalnit si sa vezi cat s-a facut aia, cat casa” si te ocupi de ale tale, precum comentat pe blog si pus poze pe Twitter. Nu te mai scoate nimeni din Centrul Vechi.

        (Citează)

  2. da sambata si duminica nu poate face concurs, ca noi mai si muncim in timpul saptamanii….. unii din noi ;)

      (Citează)

  3. Mi-as lua liber pentru o cautare printre halbe. Daca ne indepartam de halbe, deja nu ma mai joc.

      (Citează)

  4. O fi acelaşi serviciu care e şi pe litoral? Ăla de trebuie să dai un sms de pe un număr orange şi ei îţi trimit parola? Pentru că pe litoral nu merge, de aia întreb.

      (Citează)

    • @nashu: propun sa-l testam candva la o beresuc. Faci cinste, relativ.

      @Yamasha: corect si pe langa net cred ca si la 3G avem ditamai reteaua.

        (Citează)

  5. Daca putem sa ne laudam cu ceva ca romani, ne putem lauda cu internetul…inca o data suntem in top cand vine vorba de aceasta tehnologie:)

      (Citează)

  6. Mi-e teamă că iniţiativa asta e un prim pas spre ceea ce se întâmplă şi în Germania şi în multe alte ţări cu reţelele publice de Wi-Fi: urmează să fie monetizate. În toate ţările unde am fost până acum, mi-a fost aproape imposibil să găsesc Wi-Fi gratuit. la McDonalds costa, la Orange, Vodafone, O2 costa, la orice restaurant, hotel sau cafenea costa. Şi de regulă era vorba de sume astronomice, de genul 2 Euro/15 minute.

      (Citează)

    • Da, am observat si eu ca majoritatea retelelor din tarile straine sunt cu plata. Totusi, uita-te la partea buna. Daca pana pe 30 octombrie e sigur gratuita, dupa 1 noiembrie vine vremea rea si nu va mai fi asa multa lume in Centrul Vechi. Apoi, chiar daca ar fi cu plata, conteaza si ce inseamna asta. Daca e ceva nesemnificativ pe ora nici nu mai conteaza, cand dai 20 de lei pe un cocktail acolo.

        (Citează)

  7. @nwradu: Acces la net cu plată din păcate mai presupune ceva, pe lângă bani: presupune timp. Trebuie să-ţi iei timp să completezi nuştiuce câmpuri, să te înregistrezi, să îţi bagi datele bancare şi să faci plata. Şi eu una, decât să trec prin tot ocolişul ăsta (indiferent că netul costă 1 RON sau 100 RON pe oră) prefer să merg la o bibliotecă sau într-un alt loc cu Wi-Fi gratis.

      (Citează)

  8. RDS au fost primii care au lansat acest proiect. Mai mult decat atat, ai wifi gratis cat timp esti clientul lor. Pentru a te conecta la wifi ai nevoie de u/p de la conexiunea de acasa. Acum nu stiu daca acest articol este advertorial sau este doar un articol de informare. http://www.rcs-rds.ro/comunicat?id=247

      (Citează)

    • @Chaika: depinde, poate fi ceva simplu precum trimis un SMS la un numar special si primesti inapoi user si parola.

      @Mihai: da, dar al RDS-ului se adreseaza abonatilor de la internetul fix, ca valoarea adaugata. E misto ideea lor, dar are doua hibe: 1. trebuie sa fii deja abonat la ei; 2. trebuie sa umbli la tine cu userul si parola de la PPPoE, care sunt prea criptice pentru a fi retinute.

      Cel al Orange este free free. M-am conectat azi la el, esti intai redirectionat la o pagina pe care dai Accept pe termeni si conditii si apoi netul este al tau.

        (Citează)

  9. Nu, la rds trebuie să îţi faci un cont special pentru wifi, cu alt user şi parolă decât alea de ppoe.

    Ps: beresuc sună nasol. Ce are berebere?

      (Citează)

  10. OK, iti faci alt cont, folosesti contul pppoe, dar le salvezi. Odata salvate nu mai trebuie sa le cari dupa tine. Si ce-i asa greu sa ai un wallet pe telefon cu u/p ? Personal nu cred ca Orange le va tine free mereu.

      (Citează)

  11. Uitati sa memtionati ca cele de la digi nu sunt doar in centrul vechi ci si in unele statii de metrou si mall-uri , iar reteaua este in extindere .

    http://www.rcs-rds.ro/digi-wifi

    La orange e probabil ceva oferta pentru ca pe viitor sa taxeze serviciul acesta :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus