un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Filmare cu zoom mare

31 May 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

V-am arătat în două imagini ce înseamnă un zoom optic 35x, că tot am la review aparatul Canon SX30 care asta face. Plus Luna. Totuşi, cel mai bine se poate percepe zoom-ul incredibil pe film, atunci când te apropii şi te apropii şi te apropii de subiect, încât vezi pe ecran nişte detalii pe care cu ochiul nici măcar nu ţi-ai dar seama că sunt acolo.



SX30 filmează 1280 x 720 la 29.97 cadre pe secundă. Compresia este MPEG-4 AVC la 23,2 Mbps, formatul QuickTime (fisiere .mov), iar sunetul este stereo PCM la 1536 Kbps. Cele 35 de secunde de filmare de mai sus ocupau 102 MB, deci aproape 3 MB/sec cu totul. E filmat pe la ora 8 seara, din mână. Bine, este un aparat foto cu o gramadă de tehnologii moderne în el, dar despre asta în review-ul final.

Aparat foto digital Canon PowerShot SX30 IS black – 1.899 lei la eMAG.

    4 comentarii

  1. Cât de tare filmează! Așa filmează multe dintre compactele de acum, indiferent de brand. Problema apare deocmadată la D-SLR-uri. Dacă ar filma ca și compactele.. :D

      (Citează)

    • Corect, nu calitatea in sine e importanta, desi din experienta cu un aparat mai vechi (Canon S5, 12x zoom) pot spune ca motorul USM chiar nu se aude pe film cand faci zoom, iar microfonul e de calitate. Dar zoom-ul…

        (Citează)

  2. wow!
    Pe mine ma socheaza cat de bine functioneaza IS-ul la asemenea zoom extrem, din mana.

    Si apropo de USM: am testat si eu un obiectiv cu USM si full-time manual focus si e complet diferit a.k.a. isi merita banii.

      (Citează)

    • Asta e full time autofocus, dupa cum se vede si din film cand focalizeaza pe o antena.

      Imi pare rau doar ca nu am vreo vecina marfa de filmat :P

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus