un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Zoom 35x in actiune

18 May 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

12 comentarii

Am primit ieri pentru teste un aparat foto Canon SX30. Am vrut eu să încerc acest model tocmai din cauza zoom-ului optic impresionant de 35x. Eu am avut cândva (încă am, de fapt, filmez produse cu el) unul din primele aparate din clasa bridge de la Canon, S5 iS, un model foarte bun la toate capitolele mai puţin zgomot pe imagine, care nu se compară cu un DSLR. Avea zoom optic 12x şi s-a dovedit perfect pentru excursii unde vrei să fotografiezi de la distanţă tot felul de detalii.

Canon SX30 are zoom optic 35x, senzor de 14 MP, filmează 720p, procesor DIGIC 4 şi cam tot ce are un aparat bridge în această generaţie, inclusiv ecran rabatabil de bună calitate şi ieşire HDMI. Mai multe vă voi spune după ce-l testez pe toate părţile.

Mai jos găsiţi nişte exemple de fotografii făcute cu zoom, ca să vă daţi seama ce înseamnă 35x. Până când apare fotografiile cu vecine care se dezbracă vă las cu acestea cu blocuri şi porumbei.
Aparat foto digital Canon PowerShot SX30 IS black – 1.899 lei la eMAG.

Update: la cererea publicului, imaginile originale. Au în jur de 3-4 MB fiecare, sunt făcute pe auto, din mână, la repezeală, pe wide și pe full zoom.
Original 1-1
Original 1-2
Original 2-1
Original 2-2

    12 comentarii

  1. Am avut si eu un Fujifilm HS10 in teste. Avea “numai” 30x dar mi s-a parut destul de fain.

    De curiozitate, ce echivalent in mm are obiectivul la SX30. Fuji avea 720mm.

      (Citează)

  2. As fi interesat sa vad una dintre ele (cele facute cu 35x) la rezolutia ei, la 14Mp, daca se poate. Multumesc.

      (Citează)

  3. Subscriu la ceea ce a spus Sid, un original la 14 Mpx ar fi foarte util, la 35x si la 1x.

      (Citează)

  4. Ok, multumesc anticipat! Poate astfel ma ajuti sa iau o hotarare in ceea ce priveste cumpararea aparatului in cauza.

      (Citează)

  5. Primul zoom este facut din mana sau pe tripod?

      (Citează)

  6. as vrea sa vad si eu niste imagini la rez maxima si zoom maxim. in schimb 35x cum nu mai esti la soare… o sa ai nevoie f repede de niste stabilizare sau un trepied. are stabilizare?

      (Citează)

  7. Foarte tare, nu as fi crezut ca un bridge la distanta aia focala poate scoate un sharp acceptabil. Stefan cred ca are dreptate, cu cat lumina va scadea vor fi probleme, dar oricum impresionant, la distanta aia a reusit sa blureze antena aflata un pic mai in fata si sa focuseze pe bloc.

      (Citează)

  8. misto, se simt limitarile unui senzor mic dar imaginile sunt f ok; singurul lucru foarte deranjant sunt aberatiile cromatice, extrem de prezente/deranjante in focala scurta si destul de prezente in focala lunga. se pot scoate cu ceva post-prelucrare, dar dureaza mult si rezultatele sunt variabile.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus