un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

McDonald’s stie sa faca afaceri

18 May 2011  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

Dincolo de orice discuţie despre naturaleţea mâncării şi viaţa tristă a vitelor sacrificate pentru burger, mereu am admirat compania McDonald’s pentru că ştie să facă afaceri. V-am mai zis şi cu alte ocazii că eu consider că motivul pentru care la McD este mereu plin în mall-uri, în timp ce alte fast-food-uri stau goale şi aşteaptă închiderea, este nu preţul sau gustul produselor, ci faptul că măcar ştii că sunt făcute la nişte standarde de curăţenie şi calitate.

Sâmbătă noapte am văzut un alt exemplu. V-am zis că am fost la IMAX şi mall-ul AFI era gol. Nu era chiar gol, că sala cinematografului a fost plină până la urmă şi câteva sute de persoane au aşteptat cam o oră să înceapă filmul (eu am ajuns la 1:30 şi următoarea proiecţie era la 2:20). Ghiciţi care era singurul restaurant deschis din tot mall-ul? McDonald’s, desigur. Restul aveau oblonul tras de la sfârşitul programului normal. Desigur, vai, o corporaţia multimiliardară precum McDonald’s a chinuit nişte angajaţi toată noaptea pentru a vinde câţiva burgeri şi plăcinte în plus, dar cert este că în acea noapte au făcut bani, mulţi bani. Ca orice om, şi eu am luat un suc de acolo şi un cheeseburger, că mă cam rodea burtă, așa că eu sunt mulțumit că mi-au oferit acest serviciu.

Nu ştiu dacă şi în restul oraşului au avut program prelungit. Dacă au avut, cred că au făcut nişte încasări frumoase cu ocazia nopţii muzeelor.

    4 comentarii

  1. Am fost eu la noaptea muzeelor si la Romana McDonalds a fost deschis toata noaptea. Initial ma asezasem la Burger King, dar cand sa intru m-a oprit un paznic cu mesajul :”se inchide”. wooooow afara erau sute sute de persoane infometate dupa drumetii la muzee, iar ei inchideau. Nici o problema, am stat la terasa la Burger (la Mc era full) si am mancat de vis-a-vis, de la McDonalds :D

      (Citează)

  2. …si in Italia e la fel, doar au aceleasi strategii… in cateva orase din jurul Romei si in Roma toate sunt deschise atat de sarbatori cat si duminica pana tarziu cred dupa cum este scris pe usa (pana la ultimul client)…

      (Citează)

  3. A cui o fi fost decizia? A sefului de magazin sau de la centru? Oricum, foarte tari!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus