un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum arată rezultatul unei explozii puternice

13 Aug 2015  ·

GÂNDURI  ·

18 comentarii

La Tianjin, un mare port din China dintr-un sat cu doar 13 milioane de locuitori, a explodat un depozit de substanțe chimice (zic ei neoficial). Explozia, după cum veți vedea în filmele de mai jos, a fost mai înaltă decât blocurile din jur, a provocat daune pe o rază de 10 kilometri (cam cât Bucureștiul) și a lăsat în urmă scene precum mai jos:

Ca o idee, puterea exploziei principale este estimată la 21 de tone de TNT. Prin comparație, bomba de la Nagasaki a fost echivalentul a 21 de mii de tone de TNT și a fost printre cele mai mici bombe nucleare create de-a lungul timpului.

sursă foto: BBC și Imgur.

    18 comentarii

  1. Masinile alea par fake-uri.

      (Citează)

  2. Fallout 3.

      (Citează)

  3. La Hallifax in 1917 a avut loc cea mai mare explozie non-nucleara produsa de om. Puterea ei a fost de 2900 de tone de TNT si a distrus jumate din orasul Hallifax omorand aprox 2000 de oameni si ranind aprox 18000 dupa ce un vas militar care transporta munitie a intrat intr-o coliziube cu o barja si a explodat.

      (Citează)

  4. Se pare ca intai a explodat ceva depozit de chimicale iar srapnelul produs a dat peste un depozit de dinamita sau ceva similar, provocand e explozie si mai mare.

      (Citează)

  5. Sper ca nu era in port comanda mea de alimentatoare de pe AliExpress.

      (Citează)

  6. Cineva la VW isi freaca mainile de bucurie.

      (Citează)

    • Nu cred. Adică își primesc banii de la vreun asigurator, dar cred că ar fi preferat să vândă mașinile și să ia bani și post-vânzare de pe urma lor, nu să le dea la fier vechi.

        (Citează)

    • Ma gandesc ca cel putin o parte se duceau spre client, deci isi iau acum banii de la asigurator, mai fac odata masina si isi iau banii si de la client.

        (Citează)

  7. Asta se-ntampla cand prajesti carnati langa tuburile de oxigen.

      (Citează)

  8. Mașinile pot să apară pe Autovit: km reali, fără incidente în trafic, a trecut o probă de foc înainte a fi exportată.

      (Citează)

  9. Ce buget au avut chinezii sa faca filmul asta. Hollywood-ul e mic copil.

      (Citează)

  10. faptul ca au murit fo 50 de oameni e irelevant. oare VW pierde sau castiga ?

      (Citează)

  11. “Da-le dreaq de norme de protectie a muncii, merge si-asa”, varianta chinezeasca.

      (Citează)

  12. Gen apocalipsa la scara mult mai mica…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus