un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am cerut zilnic oferte RCA și n-am descoperit nimic dubios

25 Aug 2015  ·

AUTO  ·

20 comentarii

Am cerut timp de o săptămână oferte online de asigurări RCA pentru mașina mea, ca să văd cum variază ofertele în timp. N-am descoperit nici un complot.

Știți cum se zice uneori, că prețul unei asigurări RCA depinde inclusiv de momentul zilei, de cât timp mai ai până expiră asigurarea ta (că în ultima zi ești ceva mai disperat și cumperi chiar dacă-i mai scump cu 20 de lei), de IP și așa mai departe.

N-a fost cazul. De la început și până la final, în fiecare zi și la diverse ore, mi-au fost afișate fix aceleași oferte, identice până la ultimul ban. Datele sunt de la eMAG Asigurări, site care a avut marele avantaj că reținuse toate datele mele și ale mașinii, inclusiv ziua expirării vechii asigurări, astfel încât n-a fost nevoie să mai completez nimic, nici serie VIN, nici serie de talon, an, CNP șamd. Prețurile, apropo, au fost cele de mai jos.

pret_asigurari_rca_2015

Într-un final, am ales o asigurare de la Groupama.

    20 comentarii

  1. Când mi-am făcut RCA anul ăsta am cerut oferte de la mai mulți brokeri (eMag, RCA ieftin, Otto). La toți erau fix aceleași prețuri, așa cum ai zis și tu, până la ultimul ban.

      (Citează)

  2. Spune-ne te rog si ce pret are Groupama pe 6 luni.Este avantajos sa iti faci la ei pe 12 luni,daca alegi varianta pe 6 luni e aproape cea mai scumpa.

      (Citează)

  3. Eu am făcut simulare la Allianz și primesc asigurarea la 389 lei pe un an de zile pt un Mondeo din 2002.
    Menționez, sunt clientul lor de cel puțin 3 ani.

      (Citează)

  4. Eu am cerut un pret cu o saptamana inainte sa expire asigurarea si am primit cel mai mic pret de 498 (pe 6 luni) la carpatica iar cu 1 zi inainte sa expire mi-au dat asigurare cu ~420 tot la carpatica…

      (Citează)

  5. Cam scump pt 6 luni.

      (Citează)

  6. Cum adica, tu platesti RCA -ul ???? Bag picioarele, nu mai dau banii si p-ala !

      (Citează)

  7. Am si eu o intrebare :

    Poti sa cumperi produse prin linkul propriu de afiliat ? Adica sa incasezi comision pe ce ai cumparat pentru tine ?

      (Citează)

    • Conform regulilor, e interzis. Dacă găsești pe cineva la 2Parale, acolo mi se pare că e permis, deci poți face la RCA-ieftin, dacă o mai fi în sistem.

        (Citează)

  8. Interesant graficul cu preturi. Dintr-o conjunctura mi-am facut RCA la Allianz dar inteleg ca am aruncat o gramada de bani…

      (Citează)

  9. Bani aruncați pe fereastra

      (Citează)

  10. mircea (primul)

    25/08/2015 la 9:18 PM

    Conteaza unde ai casco. Tocmai ai risipit 200 de lei

      (Citează)

  11. Sper sa dea astra falimet si toti aia care au facut RCA la ei sa trebuiasca sa le cumpere din nou.

      (Citează)

  12. Am greșit în articol, am scos mențiunea despre Asirom și comentariile respective, că nu mai aveau sens.

      (Citează)

  13. mircea (primul)

    26/08/2015 la 5:00 PM

    Nu eu sau tu suntem aia care trebuie sa ii scoatem de pe piata. Eu platesc rca sa pot sa merg pe strada, platesc deci pot sa merg. Ca mai departe aia nu-si fac treaba msrp, sa verifice autoritatile competente ca eu nu platesc ca sa repar masini. Am o senzatie de deja vu

      (Citează)

  14. nwradu:
    Teoretic nu are legătură, e în funcție de mașină și de istoricul personal de accidente.

    Gresesti un pic aici. Sistemul in .ro e stupid si avantajeaza mult asiguratorii. Se imperecheaza CNP-ul tau cu serie de sasiu a masinii(plus restul cum ar fi si puterea motorului). Pe baza asta se da mare parte din pret. Daca ai 3 ani fara accident cu masina 1 si cumperi o alta masina ( o pastrezi pe prima sa zicem sau o vinzi, nu conteaza) ai sa platesti iar mult (chiar daca tu ca si sofer nu ai facut nici un accident cu prima masina) pentru ca o iei de la B0 si tot asa. Eu am un audi cu motor 1896 timp de 6 ani. Mi-am luat un Passat mai nou, mai sigur, mai pana mea cu motor 1968 ( deci in acceeasi categorie de capacitate cilindrica). Am platit fix dublu, fara nici un accident, fara nimic. In tarile cu apa calda pretul e in functie de istoricul SOFERULUI. Chiar daca a condus 10 masini de-a lungul timpului. Eu de vreo 12 ani de cand am permis nu am avut nici un accident din cauza mea si vreo 3 amenzi. Ar trebui sa platesc 200 de lei RCA-ul daca s-ar tine cont de istoricul meu ca si sofer.
    Testul tau l-ai facut cam degeaba. Inainte(acum vreo 6-12 luni) cam asa era sa stii(inchei asigurari acum ca hobby dar in trecut imi castigam painea din asta) adica preturile variau chiar si pe ore. De vreun an le-a impus ASF ca pot schimba pretul doar o data pe luna stabilita de fiecare cand vrea.

      (Citează)

  15. Poate cand toate masinile vor fi dotate cu sisteme ”autonome” de siguranta, nu vom mai platii atatea asigurari. Oricum consider ca va mai dura. Cu toate ca suntem in 2015 si unele masini in entry-level de la producatori consacrati inca mai folosesc geamuri la ”manivela” spate. Ma intreb cand va veni ziua cand in entry-level masinile vor avea Navigatie+camera R + Blind Spot, etc ? Probabil niciodata, cred ca sunt concepute sa se incadreze anumitui nivel de clienteala.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus