un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

O cofetărie excelentă: Cremeria Emilia în Centrul Vechi

30 Mar 2015  ·

GÂNDURI  ·

20 comentarii

Voi îmi recomandați muzică în articolul anterior, eu vă recomand în schimb o cofetărie bună. Se numește Cremeria Emilia și se găsește în Centrul Vechi pe strada Franceză la numărul 38, lângă restaurantul Oro Toro.

Am fost și noi la recomandarea unui prieten; a fost minunat. Acum, specialitatea lor este înghețata italienească, dar nu am luat înghețată, ci cupa de mai jos, care se numește Tazze Alex de fistic (15 lei) și cuprinde “semifredo”, adică o cremă rece, dar nu rece ca înghețata, ciocolată foarte bună, din aceea cu gust intens, ceva nuci un pic caramelizate, iar deasupra are o cremă groasă de fistic, foarte bună la gust, decorată cu un pic de fulgi de migdale.
cremeria_emilia_07
cremeria_emilia_10

Chestia portocalie de pe fundul cupei nu știu ce este. Cofetarul m-a prins fotografiind produsele și, în loc să-mi spună să nu mai fac asta, mi-a zis să-l fotografiez și pe el (o premieră, de obicei toată lumea crede că fotografiez ceva rău sau am venit în anchetă). L-am întrebat ce conține, am spus “o iau!” când am auzit de fistic. A fost minunată, o recomand tuturor!
cremeria_emilia_04

Am văzut și alte “Tazze” în frigider, unele cu ciocolată (Tazze Emilia) și altele cu fructe de pădure (Tazze Flavia). Le vom încerca data viitoare. Un poster de pe perete spunea că se folosesc numai ingrediente naturale, fără grăsimi hidrogenate și fără coloranți. “Bucătăria” este oarecum deschisă și poți vedea cum se prepară totul.

Am luat acum și o felie de tort milefoglie (13 lei) care a fost bun, dar nu extraordinar. Foile ar fi trebuit să fie un pic mai moi, iar crema cu un gust mai pregnant. Încercați Tazze Emilia, dacă mergeți, sau înghețată. Alte prăjituri nu au (este cremerie, nu cofetărie), ci doar torturi.
cremeria_emilia_09

Cofetăria este foarte frumos decorată, cu mult alb și scaune confortabile. Pe fiecare masă erau flori în ghiveci, inclusiv orhidee. Are și un personal numeros, am numărat vreo 8 în total, deși locul nu era mare; ce-i drept era plin. Sper să reziste pe piață, preparatele par bune și e nevoie de mai multe cofetării la noi; e scumpă, dar merită.

Cremeria Emilia se găsește în Centrul Vechi pe strada Franceză numărul 38, iar orarul este 11-23, zilnic. Am găsit doar o pagină de Facebook.

    20 comentarii

  1. Este elegant, si chiar foarte frumos. La Tg-Mures si este o cofetarie numita Frei, dar problema este ca o cafea este 8 lei, foarte scump. Se poate ca in Cremeria Emilia nu e asa.

      (Citează)

  2. E super tare cofetăria asta. Problema e că dulciurile sunt atât de bune încât, de fiecare dată când ajung, comand (și manânc) două-trei chestii. Și nici n-am un metabolism rapid, dacă înțelegi ce vreau să spun. Preferatul meu este un tort de înghețată, dar nu mai știu cum se numește.

      (Citează)

  3. hater alert!

    “Alte prăjituri nu au (este cremerie, nu cofetărie)”.
    Urmatoarea propozitie “Cofetăria este foarte frumos decorată”

      (Citează)

  4. Alin:
    hater alert!

    “Alte prăjituri nu au (este cremerie, nu cofetărie)”.
    Urmatoarea propozitie “Cofetăria este foarte frumos decorată”

    Păi pentru mine tot cofetărie este, dar să nu meargă lumea acolo așteptându-se la amandine. Este o cofetărie, subgenul cremerie. Nici nu cred că există cuvântul cremerie, de fapt.

      (Citează)

  5. Maya:
    Este elegant, si chiar foarte frumos. La Tg-Mures si este o cofetarie numita Frei, dar problema este ca o cafea este 8 lei, foarte scump. Se poate ca in Cremeria Emilia nu e asa.

    Aici 8 lei pentru o cafea este ceva uzual, uneori dai și 13 lei.

      (Citează)

  6. La deschidere au oferit inghetata gratuita, asta da reclama.
    Am observat ca apar si pe Google Maps si pe google+, păcat ca nu a atașat nimeni nicio imagine.
    https://plus.google.com/112375454451538818048/about?hl=ro&gl=ro

      (Citează)

  7. Dacă nu ma înșel aici era un magazin de Semințe, ma bucur ca a fost renovat
    https://4.bp.blogspot.com/-gX8Jq_u4-b4/UxthNZO4juI/AAAAAAAADUg/TosXwwcYi1Y/s1600/2008+maria.jpg

      (Citează)

  8. M-ai pierdut la “Aici 8 lei pentru o cafea este ceva uzual, uneori dai și 13 lei.”
    Sa inteleg ca daca e cafea de la cofetarie ei automat trebuie sa puna pretul de 7 ori mai mare decat pretul corect, nu?

      (Citează)

  9. Maya:
    Este elegant, si chiar foarte frumos. La Tg-Mures si este o cofetarie numita Frei, dar problema este ca o cafea este 8 lei, foarte scump. Se poate ca in Cremeria Emilia nu e asa.

    Sunt din TG .Mures unde zici ca este aceasta cofetaria?

      (Citează)

  10. Marius:
    M-ai pierdut la “Aici 8 lei pentru o cafea este ceva uzual, uneori dai și 13 lei.”
    Sa inteleg ca daca e cafea de la cofetarie ei automat trebuie sa puna pretul de 7 ori mai mare decat pretul corect, nu?

    Nu știu care este prețul corect.

    Din câte știu, însă, prețul este setat de cerere și ofertă, plus de cât costă chiria locului, salariile și alte elemente pe care un local nu le poate plăti decât din ce încasează din mâncare și băutură, că altceva nu-ți vinde.

    Cum nu cunosc nici aceste elemente, fiind simplu client, nu-mi rămâne decât să decid eu singur “da, voi da banii aceștia” sau “nu, e prea scump pentru ce-mi oferă”.

    La Origo, de exemplu, un flat white este 13 lei. Plătesc cu bucurie. La Coffee Shop, un cappuccino este 6 lei pe cafea normală și 8 lei pe din aia mai bună, la porție mică (care e arhisuficientă oricum). Nu înseamnă că am renunțat la primii pentru cei din urmă.

      (Citează)

  11. Marius:
    M-ai pierdut la “Aici 8 lei pentru o cafea este ceva uzual, uneori dai și 13 lei.”
    Sa inteleg ca daca e cafea de la cofetarie ei automat trebuie sa puna pretul de 7 ori mai mare decat pretul corect, nu?

    Oare ce înseamnă prețul corect? Proprietarii afacerilor nu trebuie să facă muncă voluntară. Faptul că eu, ca și proprietar de cafenea, plătesc pentru o cafea 0,5 lei, nu înseamnă că trebuie să o ofer mai departe cu 1 leu și să mă mai și gândesc că am pus 100% adaos comercial. De fapt pot s-o vând și cu 15 lei, atâta timp cât găsesc clienți care să o cumpere. Puțini cred că în prețul cafelei trebuie să intre investiția, plata chiriei, plata angajaților, taxele la stat, transportul cafelei, riscul afacerii, designul și schimbarea acestuia, înlocuirea mobilierului din când în când ș.a.m.d.

    Mulți se gândesc: iată-l și pe ăsta ce șarlatan, cere 15 lei pentru o cafea.

    E vorba de atitudine și de a înțelege cum merg lucrurile. Și da! Trebuie să știți, chiar dacă mă veți putea considera grandoman: Nu toată lumea trebuie să-și permită să bea o cafea în oraș!

      (Citează)

  12. Tiby:
    Dacă nu ma înșel aici era un magazin de Semințe, ma bucur ca a fost renovat
    https://4.bp.blogspot.com/-gX8Jq_u4-b4/UxthNZO4juI/AAAAAAAADUg/TosXwwcYi1Y/s1600/2008+maria.jpg

    Ăla este, da. Mare diferență! Sunt chiar încântat. Apropo, în fotografia mea pare a fi și balcon la numărul următor.

      (Citează)

  13. Asa este, proprietarul imobilului din str. Franceza 38-42 a demolat cele trei cladiri, pastrand fatadele. A reconstruit adaugand si elementele lipsa, ca acest balcon pe care l-a reprodus conform unor fotografii vechi, restaurand fatadele si incercand sa puna in valoare frumusetea acestei cladiri din anul 1838. Acum suntem fericiti ca avem la noi in cladire Cremeria Emilia si Oro Toro by Osho, amandoua fiind speciale.
    Speram sa ne laudam si cu alti colaboratori cat de curand.

      (Citează)

  14. Foarte bine arata desertul tau! Plus ca, din ce vad, sunt deserturi pe care nu le gasesti oriunde, ceea ce te determina sa le faci o vizita, mai ales daca vrei sa te “indulcesti” cu ceva mai deosebit.

      (Citează)

  15. Mircea: Oare ce înseamnă prețul corect? Proprietarii afacerilor nu trebuie să facă muncă voluntară. Faptul că eu, ca și proprietar de cafenea, plătesc pentru o cafea 0,5 lei, nu înseamnă că trebuie să o ofer mai departe cu 1 leu și să mă mai și gândesc că am pus 100% adaos comercial. De fapt pot s-o vând și cu 15 lei, atâta timp cât găsesc clienți care să o cumpere. Puțini cred că în prețul cafelei trebuie să intre investiția, plata chiriei, plata angajaților, taxele la stat, transportul cafelei, riscul afacerii, designul și schimbarea acestuia, înlocuirea mobilierului din când în când ș.a.m.d.

    Mulți se gândesc: iată-l și pe ăsta ce șarlatan, cere 15 lei pentru o cafea.

    E vorba de atitudine și de a înțelege cum merg lucrurile. Și da! Trebuie să știți, chiar dacă mă veți putea considera grandoman: Nu toată lumea trebuie să-și permită să bea o cafea în oraș!

    Asa este amandoi aveti dreptate.Un patron poate cere si un milion pt o cafea atita vreme cat sunt foarte multi romani grandomani si avizi dupa atentia celorlalti de pe facebook, alearga sa-si faca o falsa imagine si prefera sa dea atitia bani pe o cafea decat pe un abonament la o sala de fitness doar ca sa crape vecinu de ciuda .Acelasi lucru se poate vedea si la multi proprietari de telefoane de umbla in tramvaiele murdare butonand telefonul,de ultimu racnet cu mii de aplicati ,dar plini de datorii si fara bani de credit.Vi se pare cunoscut scenariul? Eu lucrez in vanzari si in acesti ani am cunoscut o multime de oameni inclusiv vedete si am vazut ca tocmai acesti oameni, de care care zicea domnul patron ca , ei sunt principalii consumatori de aceste produse de lux.In schimb oamenii cu buzunarele pline sunt mult mai zgarciti si de 2 ori mai atenti pe ce dau banii si de multe ori ii doare sufletu sa scoata acei 8-13 lei pe o cafea.Tot asa au si strins averile pe care le au nu aruncand cu banii de colo colo.O cafea buna si scumpa o poti cumpara si din comert sau mai mult din coffee shopuri gen Carturesti.Concluzia o trageti singuri.

      (Citează)

  16. Inghetata este o minunatie! Eu am decis ca merita banii. In chimb mi-a fost destul de greu sa inteleg panoul cu tipurile de inghetata, era destul de ciudat designul si aveau niste denumiri ciudate (in loc sa ii zica inghetata de ciocolata ii zicea cumva in italiana)

      (Citează)

  17. Este foarte buna inghetata, insa nu imi place faptul ca nu lucreaza cu manusi de unica folosinta cand iti ofera inghetata si ating cu mana libera biscuitele(sau napolitana) care este oferit. De asemenea, aceeasi persoana care te serveste uneori manuieste si banii care sunt foarte murdari si nu mi se pare igienic cum procedeaza…

      (Citează)

  18. Ramona:
    Inghetata este o minunatie! Eu am decisca merita banii. In chimb mi-a fost destul de greu sa inteleg panoul cu tipurile de inghetata, era destul de ciudat designul si aveau niste denumiri ciudate (in loc sa ii zica inghetata de ciocolata ii zicea cumva in italiana)

    Am avut și eu problema asta, am întrebat-o pe domnișoara de la ghișeu și m-a lămurit. Cea cu fructe de pădure (sau e de cireșe?) e cea mai bună.

      (Citează)

  19. Cornelia:
    Este foarte buna inghetata, insa nu imi place faptul ca nu lucreaza cu manusi de unica folosinta cand iti ofera inghetata si ating cu mana libera biscuitele(sau napolitana) care este oferit. De asemenea, aceeasi persoana care te serveste uneori manuieste si banii care sunt foarte murdari si nu mi se pare igienic cum procedeaza…

    Faptul că aceeași persoană ia și banii e de fapt problema, că altfel așa e într-o bucătărie, se mai ating preparatele și cu mâna.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus