un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Monitor LG 23MP65 – scurtă prezentare

2 Oct 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

3 comentarii

Am avut câteva zile la dispoziție acest monitor, dar porturile sale nu m-au ajutat să-l testez cum trebuie, așa că vi-l prezint succint.

Specificații LG 23MP65:

  • ecran 23 inchi, LED tip IPS, 1920 x 1080 pixeli
  • tratament anti-glare, gamut 72%
  • răspuns 5ms, luminozitate 250 cd/mp
  • contrast 5.000.000:1
  • port HDMI și VGA, jack ieșire audio
  • înclinare -5 până la +20 grade
  • consum 21 W pornit, 0,3 W în stand-by
  • garanție 2 ani

Preț: În jur de 630 de lei la eMAG și PC Garage.

AMBALARE ȘI ASAMBLARE

monitor_lg_23mp65_01Monitorul vine într-o cutie standard, cu mâner. Din păcate cutia primită de mine nu includea nici un cablu, iar eu n-am avut la dispoziție unul VGA și nici un HDMI normal, așa că l-am testat foarte puțin ca imagine.

O surpriză plăcută a fost prezenta în cutie a unui hârtii care spunea că monitorul a fost testat și se arătau graficele despre luminozitate și deviația temperaturii de culoare și a culorilor.

Asamblarea este foarte simplă, baza se cuplează imediat la piciorul monitorului și gata, l-ai pus pe picioare.

CONSTRUCȚIE

Monitorul arată excelent. Este subțire, negru pe toate părțile, iar partea din spate are o textură foarte arătoasă. Este genul de monitor are arată bine pe orice birou.

monitor_lg_23mp65_03monitor_lg_23mp65_04

Baza este negru lucios, dar oferă o fixare bună pe birou, având o amprentă suficient de mare pentru a împiedica balansarea monitorului. Spatele, după cum vă spuneam, are aproape în centru portul HDMI și cel VGA, iar între ele se găsește jack-ul audio. Ideea este că primești sunetul în monitor prin HDMI și îl scoți de acolo către o pereche de boxe mici sau către căști, ceea ce face monitorul potrivit și pentru un setup cu un tuner TV, de exemplu.
monitor_lg_23mp65_06

Ecranul are o margine destul de îngustă (cam 1 cm), ceea ce contribuie la ideea de eleganță, dar se putea și mai bine. Bara de sub monitor cuprinde butoanele tactile, ascunse sub acesta. Sunt practic imposibil de utilizat în întuneric deoarece nu știi ce atingi și nici nu le poți simți la deget, ca să le înveți ordinea.

Aceasta este înclinarea maximă a monitorului.
monitor_lg_23mp65_10monitor_lg_23mp65_09

PERFORMANȚĂ

L-am pus în funcțiune doar un pic și conectat la un laptop, așa că nu am fotografii să vă arăt.

Din scurtul meu test, am fost plăcut impresionat de culori și calitatea afișajului. Se cunoaște că este un panou de tip IPS și culorile arată aproape la fel și din unghiuri extreme. Luminozitatea minimă și maximă sunt în valori normale pentru astfel de monitoare, ca de altfel și toți ceilalți parametri ce-ar putea fi testat. Nu impresionează prin nimic, dar nici nu dezamăgește.

LG a prevăzut câteva funcții “deștepte” cu care să se laude în broșuri, de exemplu un mod de citire documente prin care culorile sunt recalibrate pentru a fi mai odihnitoare pentru ochi, dar și un sistem “flicker-free” prin care pâlpâirea luminii este redusă. Aici te poți întreba cum anume pâlpâie un afișaj iluminat cu LED-uri, dar ei spun că principiul se aplică atunci când pe ecran alternează zone cu diferențe mari de luminozitate.

Mie mi s-a părut un monitor normal la toate aspectele. N-am observat nici un fenomen de bleeding de lumină la colțuri, dar experiență anterioară îmi spune că de la o unitate la alta poți avea surprize – unele monitoare sunt strânse mai bine decât altele sau se mai deformează la manipulare.

CE E BINE

CE E RĂU

  • Design elegant.
  • Ecran plăcut ochilor.
  • Ieșire audio pentru căști sau boxe, îl poți transforma în televizor atașându-i un tuner extern.
  • Puține porturi, un DVI n-ar fi stricat.
  • Puține funcții.

CONCLUZIE

LG 23MP65 este un monitor care se prezintă bine pe partea de design exterior, dar nu impresionează prin performanțele sale. Fiind în gama monitoarelor IPS ieftine, nici nu trebuie să o facă, așa că nu pot spune că m-a dezamăgit, ci doar că nu sunt multe de spus despre el.

Este un monitor bun pentru muncă de birou și aplicații uzuale, iar carcasa îngustă și textura spatelui îl fac să arate elegant pe masă sau ca televizor improvizat.

Preț: În jur de 630 de lei la eMAG și PC Garage.

    3 comentarii

  1. Dacă tot n-are DVI, cel puțin îi poți da semnal full range pe componente?

      (Citează)

  2. L-ai testat din avion, trebuia sa iti iei un cablu HDMI din primul Altex sau Media Galaxy, au niste HAMA bulk la vreo 20 de lei. Placile video decente si mai noi, Sapphire de exemplu, vin la pachet cu cablu HDMI.

    Faptul ca pe spate are o textura placuta este complet inutil si foarte putin relevant, pentru ca nu stam sa ne uitam la spatele monitorului.

      (Citează)

  3. CEA-861 signals carried by HDMI are electrically compatible with the CEA-861 signals used by the digital visual interface (DVI). No signal conversion is necessary, nor is there a loss of video quality when a DVI-to-HDMI adapter is used.

    Și deci un blogăr de tehnologie nu găsește un cablu HDMI. Presimt că vânzările de LG o să decoleze.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus