un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Berăria H, cea mai mare din România, se deschide astăzi

12 Sep 2014  ·

GÂNDURI  ·

45 comentarii

În locul Pavilionului H, în Herăstrău vizavi de Hard Rock Cafe, s-a deschis Berăria H, cea mai mare berărie din țara noastră și cred că și din regiune. Astăzi este de fapt deschiderea oficială, dar eu am văzut-o ieri și aveți mai jos toate informațiile importante.

Spațiul este imens și împărțit simbolic în zone diferite, dar fără diferențe reale. Cel mult într-o zonă sunt scaune normale și în alta scaune înalte, ca de bar. Mobilierul este de lemn, sunt multe butoaie pe post de mese, iar mesele normale tocmai erau în curs de ranforsare ca să reziste dacă cineva se urcă pe ele.

Tavanul înalt al clădirii ar trebui să facă din interior un spațiu mai aerisit. Sper că ventilația să facă față. Va exista chiar și o zonă pentru nefumători, iar pentru cei ce-și plimbă copiii prin Herăstrău și apoi vor să oprească acolo la o bere se va amenaja un spațiu de joacă unde să-l pui pe cel mic preț de trei halbe. La anul vor pune și terasă afară, spre lac, iar pentru clienți există parcare gratuită pe lângă clădire, în limita spațiului.

Nu știu din ce-i făcută clădirea Pavilionului H, dar acolo niciodată n-a mers bine telefonia și ieri seară era la fel. Am înțeles că au montat amplificatoare de semnal, poate că încă nu erau pornite. Un wireless de calitate n-ar strica, cel de ieri nu făcea față.

Bere la halbă au Ciuc normal și nefiltrat, Silva blondă și brună și Heineken. Am înțeles că au și alte tipuri, probabil la sticlă, inclusiv fără alcool. Cea mai ieftină halbă Ciuc costă 7 lei, Heineken este 9 lei. De ce nu sunt sute de beri? Berăria H se vrea un loc unde vii și bei și petreci cu prietenii, contând volumul, nu tipul berii. Au și vinuri, cocktailuri, sucuri și cafea.

Pentru mâncare au bucătărie mare și un meniu cu preparate potrivite cu bere. Am auzit de varză de mai multe tipuri (fiartă în vin, varză cu mere ca-n Germania etc), mititei de 65 grame la 3 lei bucata, aripioare, hamsii pane, șnițel șamd. Meniul îl găsiți pe site-ul oficial.

Există și o scenă mare, unde în weekend vor fi concerte diverse sau stand-up comedy, unele cu intrare liberă și altele pe bani. De altfel, la lansare au concert Holograf și Popa Sapka pe 12 septembrie (70 sau 150 lei biletul, depinde unde vrei să stai) și pe 13 septembrie este seară folk cu toate numele mari din România.

Vestea foarte bună: va exista transport gratuit între Piața Unirii și Berăria H. Câteva microbuze vor pleca periodic pe această rută, ceea ce face mult mai atrăgătoare o ieșire în H, că altfel nu toți ar fi dispuși să traverseze orașul până acolo.

Pe total, spațiul pare bine pregătit pentru lansare. Nu-i perfect, dar multe lucruri se pot schimba din mers, după ce dau piept cu valurile de clienți. Cu atât de multe locuri disponibile, Berăria H are un potențial mare pentru distracție în orice anotimp și în orice zi a săptămânii, dar rămâne de văzut dacă preturile se vor dovedi adecvate buzunarelor băutorilor de bere și dacă zona Pieței Presei Libere nu va fi “un pod prea îndepărtat” în calea distracției bucureștene.

(Doamne, cum am zis-o pe asta!)

Cu Iulian Stanciu de la eMAG între acționarii berăriei, am întrebat dacă e cazul să ne așteptăm la promovări încrucișate de genul “și primești TVA-ul înapoi ca un voucher pentru Berăria H”. N-am primit un răspuns clar, dar nu m-ar mira.

    45 comentarii

  1. Au pus meniul, bere Bucegi la 500ml – 30 lei :))))))

      (Citează)

  2. Hmm…sa fii berarie dar sa ai mai multe feluri de whisky sau cocktail-uri…

      (Citează)

  3. Faza cu Bugeci la 30 de lei e trolling toata ziua :)) Oricum cam scumpa berea acolo.

      (Citează)

    • @Refu: scumpă? Heineken la 9 lei într-un spațiu cât de cât arătos unde mai găsești? Că-n Centrul Vechi vindeau unii Ursus 0,33 cu 13 lei.

        (Citează)

  4. Ne vedem azi acolo!

      (Citează)

  5. Arata nasol, meniul e sarac in beri, si mi se pare ca spatiul e folosit complet aiurea. Ma asteptam la mult mai mult cand am auzit acum vreo un an ca vor sa faca berarie in H. Bine ca au parcare gratuita, ca e o idee buna sa mergi la berarie cu masina.

      (Citează)

    • @ipo: la parcare mă gândeam și eu cam la fel, dar pun pariu că va fi plină. E foarte mare numărul celor care preferă comoditatea în locul alcoolului sau conduce nevasta sau vin în parc cu copiii și intră și acolo pentru ceva de băut și de mâncat șamd.

        (Citează)

  6. Din ce ne-ai zis tu singurul motiv pentru care am vrea sa mergem acolo e atmosfera.
    In rest berea si mancarea gasesti si in alte locuri mai ieftina si cel putin la fel de buna .

    O sa incerc sa trec pe acolo sa vad daca e pe gustul meu .

      (Citează)

    • @Andreiexe: depinde cum sunt porțiile. În Republik porțiile sunt mici rău, în Gambrinus eu nu pot intra pentru că-i prea înghesuială și fum, la Hanul lui Manuc nu-mi place mâncarea. În Berăria Germană e muzica prea tare, când începe fanfara nu mai aud ce vorbesc cu cei de la masă, că deh… de ce să fie muzica ambientală?

      Singura care îmi place este Weiss Beer Garden pe Uverturii, e în aer liber, dar acoperită, au flori, au măsline pane bune, mâncarea e ok, dar e la fel de departe de mine ca și asta și mult mai mică.

        (Citează)

  7. @Teo cred ca e o gluma. E si un smiley pe acolo. Totusi sper sa fie doar un typo :))

      (Citează)

    • @jules: ba eu cred că dacă vrei Bucegi, ți-o vor vinde cu 30 de lei, dacă vrei tu neapărat. E posibil sa nu aibă pe stoc, însă. Adică sigur e glumă, dar eu ți-aș vinde-o dacă tu ai vrea sa o plătești.

        (Citează)

    • Dacă mă întrebi pe mine, acum că am văzut meniul complet, problemele sunt altele:
      – aș fi pus niște beri la modă, gen Nenea Iancu sau Zăganu
      – băgat Guinness, ca să faci și petreceri de Sf Patrick
      – scris gramajele la mâncare
      – creat berea casei
      – pus halbe de volum mai mare, gen la litru
      – mai puține vinuri
      – ceva de ronțăială, să meargă cu berea. Eu chiar cred ca toată lumea o să ia o ceafă de porc cu bere? Sau bețe de morcovi și țelină? Unde-s niște alune, niște măsline pane, niște covrigi sărați, cârnați de bere etc?

        (Citează)

  8. Ma asteptam sa fie un 100 de beri de 100 de ori mai mare…acum e doar o carciuma imensa. Poate cu timpul o sa apara si beri bune

      (Citează)

  9. Radu: lucrez pentru cineva care face bere “la moda”..e greu sa intri in berarii de genul din cauza astora care fac volume mari de bere proasta. Nu poti ajunge la pretul pe care heineken il ofera per litru

      (Citează)

  10. amenajarea e de cacao rau, dar presupun ca dupa ce bagi cativa litrii de bere nu mai conteaza.

      (Citează)

  11. mircea(primul)

    12/09/2014 la 3:56 PM

    zaganu nu e cu diacritice?

      (Citează)

  12. Slabuta tare oferta.
    Apropos de berarii, sa incerci si aia de la Orhideea, unde era Bavaria, coastele sunt bune.

    Prea devreme nu cred ca o sa calc pe-acolo, ca nu-mi pare nimic special.

      (Citează)

    • @add: Siegfried? N-am ajuns. Nu prea merg mult în berării, prefer un cocktail sau un restaurant.

      Mi-a plăcea să fie și mai multe winebar-uri, unde sa poți încerca diverse sortimente la pahar. Pana mea, anul trecut hotelul din Grecia avea winebar cu vreo 8 sticle permanent deschise, plus Champagne Bar vizavi. N-o fi așa greu.

        (Citează)

  13. Mi se pare cam scump ca sa aiba “valuri de clienti”.

      (Citează)

  14. Cica berarie si are doar 3-4 feluri, nu are guinness, dar in schimb au n’spe mii de feluri de vinuri, whiskey si cocktail-uri :))

    @radu: de rontaiala vad ca au finger food, care e tot prin zona aia + mici

      (Citează)

    • @BeBe: au, dar nu-i chiar pe gustul meu. Brânză cu ardei? Bețe de morcovi? Unde-i un nachos, niște covrigi calzi, niște măsline pane șamd.
      Ca sortimente de bere au însă au mai multe decât alte berării, zic eu. Sigur, nu comparăm cu Beer O’Clock, care este alt gen de local.

        (Citează)

  15. radu: ai fost la 1000 de chipuri wine bar? Au vinuri foarte bune si poti juca la subsol monopoly sau alte jocuri de socieatate daca iesi cu prietenii. Daca nu, poti bea linistit vinul la parter.

      (Citează)

  16. ce mai trebuie spus e ca mancarea e excelenta :) cel putin cele 3-4 feluri din care am gustat eu

      (Citează)

  17. Rafu: kilochipuri e pe strada 11 Iunie nr 17 in spate la mitropolie. Poate au si vin de la Preafericitul Daniel:)))

      (Citează)

  18. mircea(primul)

    12/09/2014 la 11:40 PM

    Corks in centrul vechi pt vinuri

      (Citează)

  19. Ai mare dreptate in legatura cu Guinnessul ,rar de gasit la draft in afara de traditionalele irish pub-uri,dar mi se pare scump totusi.La beraria bragadiru spre exemplu,e f aproape de centru si e 50 de lei 1m de bere (11 beri la draft ) acceasi cantitate ca la Pavilionul H,iar nefiltrat 60 de lei.Preturi normale de altfel,avand in vedere ca defapt costul unui ciuc la draft este de 1,5 lei .

      (Citează)

  20. * Mai sus nu m-am referit la faptul ca Guinnessul e scump ci Pavilionul H *

      (Citează)

  21. Eu prin berarie inteleg oferta de bere germana, draft. N-am vazut decat la sticla.
    Pai la sticla beau oriunde…

      (Citează)

    • Te așteptai sa aibă bere germană la draft, nu românească? Nu cred că ideea este să-i copiem pe nemți atât de bine încât să servim în cantități mari în țara noastră berile produse de ei.
      Mie mi-ar fi plăcut bere belgiană cu fructe, plus ceva cehesc de la Urquell și câteva englezești. Dar nu e că găsesc pe undeva la noi o astfel de berărie cu Spitfire la draft, nu?

        (Citează)

  22. De care bere vorbiti, de aia pe care o comandai si nu mai venea? Am stat 30 min dupa o bere si raspunsul a fost : “Ne pare rau, suntem numai 80 la servire”. Apoi am stat la coada la bar sa imi iau singur de baut unde am mai asteptat 15 min ca sa aflu ca nu mai au halbe, asa ca am luat la sticla. Dupa 2 ore cica nu mai au bere la sticla, ca imi aduc la halba. Am primit la sticla. Daca ajungeai mai tarziu si comandai de mancare in jurul orei 10, aveai de asteptat … cam o ora jumatate pentru mici, carnati si cartofi! Mancarea nu are nimic special, nu vad de ce au facut atat tam-tam ca au mare chef la bucatarie. Preturile mari pentru o berarie. In schimb muzica buna, asta e meritul artistilor, iar ventilatia spatiului ok, nu am simtit vreun disconfort. Nota finala: este clar treaba romaneasca, nu o sa mai ajung acolo prea curand, poate peste 2 luni sa vad daca au imbunatatit ceva.

      (Citează)

  23. Radu, aveam asteptari mai mari….
    Personal prefer berea germana pt. ca cel putin teoretic, are doar 3 ingrediente si atat: apa, hamei, orz si niciun aditiv, conform legii puritatii berii.

    Arata-mi o bere de la noi care se supune legii puritatii berii, care nu e fermentata rapid si care n-are stabilizatori….

    E doar o chestiune de alegere, detaliu si gust pana la urma.

    Decat sa beau ceva romanesc si prost, cu mult malai, PORUMB adica, prefer o bere scumpa si de calitate( nu pomenesc aici de Terapia si, poate, Zaganu).

    Inteleg ca e advertorial, dar totusi…

      (Citează)

    • Nu-i nici un advertorial, nu fi paranoic.

      Nu-ți convine berăria, nu te du, ce atâta discuție despre ce-ar fi trebuit să facă ALȚII cu banii lor? Nu vezi că oricum fiecare ar fi vrut altceva de la berăria respectivă?

      Încerci să mă convingi pe mine că-i proastă sau nu? Nu-mi pasă! Vedem peste 3 ani ce-a zis piața. Am senzația că piața va spune că Ciuc și Heineken sunt suficient de bune sau că ar mai fi mers și un Ursus pe acolo…

        (Citează)

    • Nu știu cum beți voi berea, dar aceasta se bea în două moduri:

      1. ai chef de vreo bere specială. Aici te duci la Beer O’Clock, 100 de beri, Bar A1 și alte asemenea localuri care au sute de beri și unde cea mai ieftină costă 14 lei.

      2. “hai că azi ieșim cu toții la o bere”. Și atunci de obicei contează doar să încăpem undeva și să fie bere acceptabilă și ieftină. Adică nu vrei Neumarkt și nu vrei să te rupă la bani vreo marcă prea scumpă. Te duci unde poți, în diverse berării sau baruri mai obscure din Centru sau pe lângă, că nu discutăm de terase de drojdieri de prin cartiere.

      Berăria H? Pana mea, la 7 lei halba de Ciuc prețul e foarte bun, mai ales că sigur găsești loc și e deschis tot anul. În Centrul Vechi mergeam la Argentin, o bombă de terasă unde te duci să-ți iei tu berea de la un fel de butic și apoi te așezi afară la mese. Costă 5 lei sticla, dar la ora 23 închid totul și te dau cu forța afară, că altfel fac scandal vecinii. Nu contează că vrei să mai stai, îți ia berea de pe masă și pa și pusi. În rest e cam greu de găsit un loc cu bere la 7 lei, mese multe și eventual ceva de mâncat dacă ți-e foame.

      H are dezavantajul că-i la capătul planetei acolo, dar o fi o chestie subiectivă, că eu stau lângă Centrul Vechi și n-am chef să merg atâta pentru o bere. Dar altceva nu-i poți reproșa la capitolul “berărie”, odată ce treceți peste ifosele necesare faptului că e românesc și deci trebuie dovedit că-i prost. Cum zicea unul pe net, “ce kkt, scrie deep în loc de dip în meniu, e varză”.

        (Citează)

  24. Da ce te aprinzi?

    La berarie se bea draft, ca asa-i traditia oriunde pe globul asta…

    Asa ca daca imi propun sa ies la o berarie, atunci aleg una unde “sa curga berea”… DIn nou, referire la draft…

    Evident ca prefer una pe care n-o gasesc la sticla la orice bacanie.hmarket etc.

    Poate in “paranoia mea” am si eu un grad (destul de mare) de insight, ce zici?

      (Citează)

  25. Organizare mai proasta ca acolo n-am mai vazut, foarte putine feluri de bere si mancare, preturi ca la un restaurant bun, sala cu o acustica mizerabila (deci nu mergeti la concerte acolo ca nu veti auzi decat o mare harmalaie), in concluzie un loc de tapat buzunarele fraierilor

      (Citează)

  26. Am fost acolo ieri seara, la seara folk. Locul imens, debandada totala la rezervati (adica rezervarea era, dar implementarea era ceva de genul :gasiti-va un loc in zona aceea. Selectia de beri se explica ca au contract cu grupul heineken, deci au toate berile lor. Serviciul a fost neasteptat de bun, Berea la sticla insuficient de rece, portiile de mancare foarte mici (in special in raport cu pretul, gen microscopic ciolan de porc, fara garnitura, la 45 de lei). Mancarea insa este buna, recomand Sosul iute de la aripioarele de pui. Sonorizarea ok daca esti in fata scenei, proasta in alte parti, iluminarea scenei ciudata, adica zero lumina pe artisti, doar lumini stroboscopice si masina de fum… mai mult de disco decat de concert. per total… atractia locului este pentru mine doar muzica live si bere. S-ar putea sa fie de ajuns.

      (Citează)

  27. Cum, nu stii de Serioux, berea casei? Zau asa, esti carcotas!

    Adevarul e ca nimic nu imi doresc mai mult in viata decat sa ma calc in picioare cu inca 2999 de ametiti. Nu mai zic de WC-urile care trebuie sa le aiba si ce va fi pe acolo.

      (Citează)

  28. Mie imi era tare pofta de o bere fara alcool. Si am ramas cu pofta, ca bere fara alcool nu aveau deloc. :( http://woman2woman.ro/2014/09/beraria-h-mancare-gustoasa-cu-bere-de-acasa/

      (Citează)

  29. Am trecut si eu pe acolo…si mi se pare ok…parca prea mare locul totusi..

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus