un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

De astăzi sunt sensuri unice pe Calea Dorobanți și strada Polonă

12 Sep 2014  ·

AUTO  ·

15 comentarii

De astăzi s-au impus două noi sensuri unice în centrul capitalei, așa că aveți grijă cum vă planificați rutele.

Pe Calea Dorobanți se circulă dinspre Stefan cel Mare spre Piața Lahovari. Este zona din fața ASE Cibernetică, de la Perla la Howard Johnson, ca să o zicem altfel.

Pe strada Polonă se circulă în cealaltă direcție, fiind sens unic între Mihai Eminescu și Ștefan cel mare.

RATB-ul păstrează benzi șî în celălalt sens, cea mai simplă metodă pentru a te asigura că și mârlanii o vor folosi ca scurtătură, ca pe Regina Elisabeta.

dorobanti_polona

La ora 11 era haos total la intersecția Calea Dorobanți cu Dacia. O astfel de modificare pe o arteră foarte circulată ar fi trebuit semnalizată zilnic în ultima săptămână prin informări la TV și în ziare și panouri stradale. În intersecție eu aș fi pus 5 semne de interzis unul sub altul, nu doar unul singur pe care șoferii nu au timp să-l observe în momentul când trebuie să fii atent la 10 alte lucruri în acea intersecție aglomerată. Un singur polițist se lupta cu toți cei ce voiau să o ia pe acolo și îi întorcea din drum.

calea_dorobanti_sens_unic_2calea_dorobanti_Sens_unic_1

Pe banda specială RATB au voie și taxi-urile de București, că tot transport public sunt.

calea_dorobanți_sus

sursa: Hotnews.

    15 comentarii

  1. serban cristian

    12/09/2014 la 4:09 PM

    scuza mi ignoranta, dar ce au obtinut? dupa logica mea, era sens unic ca sa aiba 3 benzi late pe directia respectiva, nu sa fie banda prioritara pentru marlani.

      (Citează)

    • @serban cristian: nu știu, depinde aici de alte calcule. Poate că au observat că traficul este mult mai mare dinspre Stefan cel Mare spre Romana și atunci au făcut 3 benzi pentru asta. Pe cei care merg invers i-au trimis pe Polonă, care e ceva mai mică, dar poate suficientă. În plus, în aceeași direcție o poți lua și pe Căderea Bastiliei, la o adică.

        (Citează)

  2. au obtinut parcare la lahovari.

      (Citează)

  3. banda speciala pentru transport public e doar pe dorobanti. pe polona nu am vazut-o :)

      (Citează)

  4. Care a fost scopul acestei actiuni?

      (Citează)

  5. Daniel Mitran

    12/09/2014 la 5:05 PM

    Acum 15 minute cand am trecut pe acolo nu mai era politistul (azi-dimineata l-am vazut si eu, pe la 10)

    O tampenie e ce au obtinut: au pus acum 3 benzi Stefan cel Mare spre Romana (facand Polona sens unic) insa varsa aceste trei benzi in Eminescu care seara oricum avea coloana de masini. Daca pana acum Eminescu se cam bloca acum o sa fie dezastru.

    Si Radu, nu cred sa ai dreptate cu taximestristii. Sunt tolerati de politie, care prefera cred sa nu isi bata capul cu ei.
    Insa din cate stiu eu nu exista nicio lege care sa ii asimileze transportului public si sa le permita folosirea benzilor speciale. S-a tot discutat pe tema aceasta in ultimii ani insa nu au ajuns nimic in Codul Rutier.

      (Citează)

  6. @Daniel Mitran: există hotărîre locală ce stabileşte că taxiurile sînt parte din sistemul de transport public de persoane.

      (Citează)

  7. @Daniel Mitran asa e in toata lumea

      (Citează)

  8. Daniel Mitran

    12/09/2014 la 5:51 PM

    Nu e in toata lumea, depinde de la oras la oras:
    A bus lane or bus only lane is a lane restricted to buses on certain days and times, and generally used to speed up public transport that would be otherwise held up by traffic congestion. Often restrictions do not apply to certain other vehicles, which may include taxis, high occupancy vehicles, motorcycles, and bicycles.
    In some cities, buses (and also sometimes taxis) are allowed to use reserved tramtracks, usually laid in the middle of the road and raised several centimetres above the road surface.
    In London, UK, bus lanes may also be used by motorcycles, taxis and bicycles. Any other vehicles using bus lanes during the hours of operation will be fined £130 if caught by CCTV cameras installed specifically to monitor this kind of behavior.

    Personal ma bucur ca m-am inselat si s-a stabilit si la noi oficial ca le pot folosi si taxi-urile, data viitoare cand vin din Leu la Universitate n-o sa-l mai las pe taximetrist sa ma ocoleasca un sfert de oras.

    Oricum conteaza mai putin asta, cred mai important e gradul de optimizare obtinut prin aceste sensuri unice. Care parca mai mult incurca.

      (Citează)

  9. Intr-adevar taxiurile au voie, dar doar cele inmatriculate pe Bucuresti. Pelicanul si altii care sunt de prin Ilfov teoretic nu au voie sa le foloseasca dupa cum nu au voie sa stationeze in alveolele speciale pentru taxiuri de prin centru (pot cel mult sa bage scuza ca-s la comanda si asteapta clientul) Chiar au fost niste razii ale politiei in directia asta, oprind doar taxiurile de Ilfov, eram in alt taxi si soferul era tare dornic sa-mi impartaseasca toate astea.

      (Citează)

  10. Sper sa se modifice cat mai repede pe google maps si pe open maps

      (Citează)

  11. Asa este si in Milano…pe multe artere mari.

      (Citează)

  12. @george pe ambele le poti modifica chiar TU.

      (Citează)

  13. Dar cu bicicleta ai voie in bucuresti pe banda de transport public? La londra stiu ca e ok.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus