un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Și proștii au șanse la alegeri

27 Aug 2014  ·

GÂNDURI  ·

13 comentarii

Uneori îi aud pe unii zicând “băi, X este atât de prost încât sigur n-are cum să-l voteze cineva!”.

În teorie este corect, în practică prostia este relativă, iar lipsa de informare este mare.

Din acest motiv, de câte ori aud spusă chestia de mai sus mi se derulează în minte o listă întreagă de oameni votați de popor, deși semnele nu erau bune de la început: Gigi Becali europarlamentar și deputat, Vadim Tudor în turul 2 la prezidențiale și parlamentar și europarlamentar, ăla de la Hi-Q în Parlament, învățătoarea din greva foamei acum este senator, tot felul de cântăreți de muzică populară, Teo Trandafir deputată, Videanu, EBA în Parlamentul European șamd. Completați voi cu tot felul de primari mai mici și alți aleși locali.

Este sinistră lista. Pe bune, Becali? Elena Băsescu? Omul de la Hi-Q (habar n-am cum îl cheamă și nici nu contează)? Acum, după un timp, oare se gândește cineva “băi, dar totuși de ce au fost ășția votați? Ce experiență politică au? Ce știu despre istorie, legi, problemele societății? Ce vor să facă acolo pentru public?” și-și dă o palmă peste frunte? Sper că da.

Iată, Maria Grapini a fost votată europarlamentar, abia și-a început mandatul. A mai dat pe net o chiftea agramată. De ce ați votat-o fraților?!?
grapini

Uneori de vină este lipsa de informare. De asta întotdeauna trebuie semnalizate prostiile lor.

    13 comentarii

  1. Cateodata ma faci sa rad :-)

    Cele mai multe exemple date de tine au fost votate in numele unui partid nu in nume propriu. SIngura exceptie este la europarlamentare, unde ce spui tu este perfect adevarat.

      (Citează)

    • @dragos: ei, nu chiar. Becali și Vadim au fost partide one man show, n-a votat nimeni PNG-ul din alte motive decât pentru că Becali era acolo. La primari votezi omul, în principal, și n-am mai inclus în listă oameni precum Halaicu și câțiva de sector care mai mult au lipsit, că poate nu-i știu cititorii din alte orașe.

        (Citează)

  2. Interesant la postarea madamei seste butonul “see translation”. O fi sesizat si softul platformei ca distinsa nu stăpânește limba maternă si-o fi încercat o traducere din grapână în română?

      (Citează)

  3. Astia sunt votati pentru ca romanii sunt si mai prosti decat ei. Din partea mea as pune 2 tipuri de voturi pentru alegatori:
    – 100 de lei, conteaza cat 1 vot
    – 1000 de lei, conteaza cat 10 voturi
    Facem rost si de bani la buget si eliminam si toti cretinii retarzi si analfabeti cumparati cu o galeata de zahar si o sticla de ulei. Iar eu as plati o data la 4 sau 5 ani 1000 de lei ca sa votez candidatul care imi place mie.

    Si mi se pare perfect normal sa ai voie sa votezi doar daca contribui la stat si la buget. Tiganii fara job, fara buletin nu au voie sa voteze, mamele si pensionarii infractori care-au luat bani nemeritati fraudand statul nu au voie sa voteze.

    Sa ii mai vedem pe astia din PSD scotand 7 milioane de voturi cand asta costa 700 de milioane de lei (RON, nu lei vechi).

      (Citează)

  4. Videanu e chiar ok.

      (Citează)

  5. Specimen din “cel mai bun guvern”.

      (Citează)

  6. gogule, esti ca alegatorii lu’ gigi.

      (Citează)

  7. Pai mi se pare normal ca Videanu sa iasa bine, atat timp cat e comparat cu Oprescu.

      (Citează)

  8. Aici e parfum ce a scris. De obicei avea 10 greseli in 4 randuri de text.
    De cand a fost aleasa EP nu mai are facebook-ul public. Pierdea multa vreme stergand comentarii in care i se atragea atentia ca e agramata sau semianalfabeta.

    Cat despre Videanu, il prefer de 100 ori in locul lui Oprescu.

      (Citează)

  9. O solutie: votul cenzitar.

      (Citează)

  10. Daca voi aveti impresia ca exista alternativa la votul democratic…

      (Citează)

  11. In Romania prostii au sanse la orice, prostia este cea mai promovata din pacate ..

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus