un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Andressa in ProSport

12 Mar 2008  ·

Uncategorized  ·

4 comentarii

Am râs cu lacrimi citind reacţia oamenilor la articolul scris de Andressa în ProSport despre fotbal. Articolul e inutil. Mă gândesc că primul editorial scris într-un ziar de sport ar trebui să fie un fel de “ars poetica”, în care să te prezinţi, să dai câteva motive pentru care eşti în măsură să scrii despre fotbal, să vii cu o opinie sau o idee nouă. Din acest editorial toată lumea a aflat că Andressa se uită la fotbal doar ca să vadă bărbaţi în şorţuri (oricum nu mai sunt anii 70 cu şorţurile acelea mulate) şi eventual busturi goale când se face un schimb de tricouri la sfârşit. Şi că îi place de Chivu. De ce lucrul acesta te-ar face potrivit pentru a scris într-un ziar dedicat celor pasionaţi de fotbal, nu ştiu. De ce e ceva special faţă de celelalte milioane de femei care nu ştiu nimic despre fotbal, nu ştiu. E ca şi cum mi-aş da eu cu părerea într-o revistă dedicată chirurgiei, sau Gigi Becali despre bloguri.

Nu Andressa mi se pare că greşeşte, ci Pro Sport-ul cu această iniţiativă: e la modă ca ziarele să mai apeleze la diverşi oameni din afara redacţiei sau la vedete pentru a tipări câte un editorial ce arată şi alte opinii independente, dar atunci măcar se aleg nişte oameni care au cât de cât o tangenţă cu respectivul subiect. De exemplu când Cristian Tudor Popescu comenta despre tenis, inclusiv că invitat la televizor la meci, se vedea că ştie bine ce se întâmplă acolo. Sau când mai venea Marius Tuca să-şi dea cu părerea la Turul Franţei pe Eurosport, se vedea că nu e complet pe dinafară cu subiectul în cauză. Dar când persoana care scrie articolul recunoaşte din prima că nu ştie nimic despre acest sport, ci doar se uită pentru că e “shiny” şi poate se dezbracă cineva la sfârşit, mi se pare absolut normal ca toţi cititorii, ce sunt fani înrăiţi ai fotbalului, să comenteze la mişto şi să te înjure şi să înjure ziarul ca le ia banii pentru astfel de articole. Nu sunt pasionat de fotbal şi mă mai uit doar la Champions League când nu e altceva interesant, dar dacă aş fi suporter, cum sunt cei cărora li se adresează ziarul ProSport, m-aş simţi jignit să vină cineva care în mod normal scrie “pentru ratoni, veveriţe, pisici” şi să-mi spună că sportul meu preferat e mişto doar pt că aleargă Chivu în şort.

Cel mai amuzant comentariu a fost al unuia care a zis la sfârşit “cu tot respectul dar pe blogul dumneaei n-am găsit nimic deosebit care să atragă atenţia. măcar zoso ăla se ceartă cu mircea badea, gramos s-a pozat în fundul gol… tipa asta de ce e celebră?!“.

VisUrât face mişto de poza ce însoţeşte articolul, puternic modificată în Photoshop.

După acest post, s-au dus şansele mele de a câştiga RoBlogFest-ul :P

    4 comentarii

  1. Pro-ul a pus mana pe ea. Cum sa n-o foloseasca la orice acum, n-ar fi pacat? :D
    Btw, mi se pare mie sau toti bloggeri “de seama” au la(n)sat comentarii la/despre articolul ala?

      (Citează)

  2. Mai degraba i s-ar fi potrivit un articol in Ce se intampla doctore sau One din portofoliul Pro. S-a facut de ras big time cu articolul din Prosport. Plus ca cititorii de ziare de sport nu sunt tocmai niste mielusei. Nu inteleg ce a fost in capul ei.
    Prevad ca nu mai scrie mai mult de 3-4 ori.

      (Citează)

  3. Waven, multa lume a scris despre aceste evenimente si pentru ca e ceva inedit in blogosfera si un fenomen care trebuie incurajat. Chiar si publicitatea negativa e publicitate.

      (Citează)

  4. Sau pentru ca e vorba de Andressa? I’m evil, I know :D

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus