un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Biserica si CNSAS

3 Sep 2007  ·

Uncategorized  ·

1 comentariu

De ce se împotriveşte aşa tare Biserica CNSAS-ului? Le este frică de faptul că se va dovedi că o mare parte din preoţi, înainte de 89, îţi ascultau spovedania şi apoi o transcriau în note informative către Securitate? Că probabil toţi înalţii prelaţi aveau dosare de informatori şi acorduri semnate cu poliţia secretă?

În epoca actuală Biserica ar trebui să fie o organizaţie complet deschisă şi transparentă. Dacă ar vrea să le verifice fiscul averea, să o verifice. Dacă CNSAS-ul ar vrea să le cerceteze trecutul, ar trebui să fie lăsaţi, ba chiar invitaţi să o facă. Iar preoţii ar trebui să aibă bărbăţia să recunoască direct, public, ce au făcut… oricum nu i-ar mai acuza nimeni acum, ci probabil s-ar lăsa cu vorbe de genul “eh, oameni sunt şi ei” sau “n-au avut cum să refuze Securitatea, mai ales în acele vremuri când bisericile erau puternic persecutate“. Acum se ascund, se închid porţile, se supără că vrea lumea să ştie mai mult despre cei ce conduc probabil cea mai mare instituţie a ţării, doar mai scapă zvonuri despre mitropoliţi care au fost informatori şi despre averi de 3 miliarde de euro.

Iar CNSAS-ul ar trebui să aibă în componenţă numai oameni care au suferit puternic din cauza Securităţii, care au stat în închisori, au fost bătuţi, au fost trădaţi de colegi, le-a fost supravegheat fiecare pas şi fiecare vorbă din viaţă. Să-i pună pe din ăştia să analizeze acum dosare şi să demaşte vechii comunişti, pt că numai un om îndârjit rău ar putea ignora şi politica şi banii din vremurile actuale.

    1 comentariu

  1. se poate afla ce contine dosarul cuiva de la Secu? sbb@k.ro
    multumesc. Am uitat sa spun : sunt de acord cu dvs: sigur se ascund multe mizerii…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus