un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Rezultate finale totale la RoBlogFest 2007

4 Mar 2007  ·

Uncategorized  ·

2 comentarii

Dragoş a pus pe site rezultatele totale, şi putem vedea astfel câte voturi a avut fiecare blog, la fiecare categorie. Le găsiţi aici, făcând click pe numele categoriei.

Acest blog s-a clasat astfel:

1. Cel mai bun blog – locul 17, cu 11 voturi;
2. Cel mai informativ blog – locul 17, cu 10 voturi;
3. Cel mai bun blog personal – locul 30, cu 9 voturi;
6. Cel mai bun blog nou – locul 16, cu 11 voturi;
8. Cel mai bun post de blog – locul 80, cu 3 voturi, pt măreţul post intitulat “De unde beau pisicile apă pe vremea asta?“. In total am strâns vreo 8 voturi cu toate posturile nominalizate.

Cel mai mândru sunt de categoria Specialist, 6. Cel mai bun blog de afaceri, unde Jobbing Blog a luat locul 6, cu 23 de voturi. Asta înseamnă că acel blog este de două ori mai bun decât acesta (:|), în medie :P. Mă bucură acest rezultat pentru că este neaşteptat, a fost un proiect pornit dintr-o idee de moment, nu a avut susţinere decât cu un link aici la mine şi pe câteva alte bloguri ai căror autori l-au adăugat din proprie iniţiativă (multe mulţumiri), şi nu am adus aminte de el aici în posturi (puteam, de ex, să anunţ aici de câte ori postam un articol şi acolo, cum fac alţii care au două bloguri, nu dau nume), nu am pus pe acel blog anunţ că se poate vota pt el în acest concurs şi nu am făcut nimic altceva pt promovarea lui. Cu toate acestea a fost votat de 23 de ori. Mă gândesc că dacă ar avea mai mult sprijin din partea comunităţii, dacă cei care au lucrat pe undeva sau au fost la interviuri cândva ar găsi vreo 5-10 minute să scrie un post şi să mi-l trimită să-l pun acolo, poate chiar ar ieşi ceva marfă.

Trei concluzii:
– le mulţumesc celor care m-au votat. Sper ca în viitor acest blog să devină mai bun şi să le schimbe părerea celor care nu mi-au acordat votul lor;
– în medie locul 17 sau pe acolo, cam aşa pare blogul şi dacă ne uităm pe trafic.ro;
– ziceam în glumă că pot vota de pe 8 adrese de mail. Dacă mi-aş fi dat singur 7 voturi în plus, aş fi crescut 60 de locuri la cel mai bun post de blog, şi aş fi fost cam pe locurile 10-11 la restul categoriilor, iar Jobbing Blog urca pe 4. Concluzia la această concluzie e că cine a facut manevre cu mailul, sau a avut colegi de clasă pe care să-i roage să voteze en-gros, sau daca îţi rogi colegii de muncă sa te voteze, creşti nişte locuri bune.

Pentru la anul aş zice că acesta trebuie să fie cea mai importantă direcţie: nu atât optimizarea votingului, categoriilor, etc, ci să convingi, să convingem cu toţii, cât mai multă lume să voteze. Pt că anul acesta s-au strans prea puţine voturi pt câtă înflăcărare era în discursurile cu “2006 este anul blogurilor în România”. Nu e destul să fie bloguri, trebuie să existe şi cititori pe ele, şi să se facă o fidelizare a lor. Absenţa voturilor arată că momentan acest lucru nu se întâmplă.

    2 comentarii

  1. Marius Muscalu

    05/03/2007 la 3:06 AM

    pe cine intereseaza…eu nici nu m-am inscris, m-a inscris altcineva care a crezut ca merit sa fiu inscris…i-am multumit pt. ca m-a inscris dar sincer nu ma intereseaza…nici sa aduc trafic pe site nu ma mai intereseaza, nu stiu de ce…

      (Citează)

  2. Poate e doar o faza asa, cred ca li se intampla tuturor din cand in cand sa nu aiba chef sa faca activitatea preferata, fie ea blogging, ascultat muzica, iesit undeva, etc. Sunt etape si etape, suisuri si coborasuri.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus