un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

BMW arată un concept pentru viitoarele SUV-uri din seria X

21 Mar 2024  ·

AUTO  ·

10 comentarii

BMW a publicat imagini cu un concept numit Vision Neue Klasse X. Este un concept, nu va fi produs niciodată așa cum îl vedeți, dar BMW spune că pe aceste linii de design vor fi bazate viitoarele SUV-uri din seria (clasa?) X, iar un model electric derivat din această arhitectură va intra în producție în 2025.

Bine, BMW se încăpățânează să le spună în continuare SAV, sports activity vehicle, deși toată planeta le spune SUV, dar asta este treaba lor. Se vorbește despre trei piloni —electric, digital și circular— plus un software nou de control al ținutei de drum, dezvoltat in-house de BMW. Nu știu dacă asta înseamnă că îl dezvoltă chiar angajații BMW sau că este făcut la comandă în exclusivitate pentru ei de o altă firmă, cum se întâmplă în general acum.

Anyway, este un SUV. Pe afară îmi place cum arată, pare o întoarcere retro la liniile BMW de acum câteva decenii. Îmi place reducerea dimensiunii grilei centrale, care ajunsese prea mare.

În interior, zici că-i Tesla. Volan și un ecran pe centru. Se mai vede un afișaj suplimentar micuț mai departe pe bord, dar mă îndoiesc ca acest minimalism va ajunge și în mașinile reale. Conceptele sunt mereu așa de aerisite și cu mult spațiu că te gândești că ai putea și locui în ele.

 

    10 comentarii

  1. vorbim cand apare prima masina cu pret.

      (Citează)

  2. Sunt aproape sigur ca viitoarele masini vor avea acele HUDuri de-a lungul bordului, ideea e prezentata si in conceptul Vision Neue Klasse care se presupune ca va fi 90% identic cu noua serie 3.

    https://www.youtube.com/watch?v=tIYZPgCdSnA

      (Citează)

  3. Credeam ca dintii de castor n-au prins, dar iata :)

      (Citează)

  4. Audi: “e ok, poti sa copiezi stopurile din spate, dar mai schimba si tu ceva”

      (Citează)

  5. Cand credeam ca Cristopher Bangle e cel mai prost designer din univers, BMW loveste aprig.

      (Citează)

  6. Eu nu inteleg de ce tot mai multi designeri merg pe ideea de a elimina ceasurile centrale care indica viteza, autonomia si alte informatii esentiale in timpul condusului. E o tampenie sa iti misti ochii din fata spre laterale pentru a obtine aceste informatii.

      (Citează)

  7. dif:
    Eu nu inteleg de ce tot mai multi designeri merg pe ideea de a elimina ceasurile centrale care indica viteza, autonomia si alte informatii esentiale in timpul condusului. E o tampenie sa iti misti ochii din fata spre laterale pentru a obtine aceste informatii.

    Probabil ca vor scoate si maneta aia de semnalizare, oricum este stiut faptul ca rata de rebuturi la BMW e mare – majoritatii masinilor noi nu le functioneaza semnalizarea inca de cand ies de pe poarta fabricii, vedeti si voi in trafic.
    Posibil ca aceste functii – sa mergi cu viteza legala, sa nu ramai in pana prostului si altele vor fi functii externalizate, nu mai faci tu asta ca si sofer, le face vreun computer avansat cu AI.

      (Citează)

  8. Oare poti sa ceri unui AI sa faca un concept de masina, un design futurist? Stie careva daca s-a facut deja?

      (Citează)

  9. dif:
    Eu nu inteleg de ce tot mai multi designeri merg pe ideea de a elimina ceasurile centrale care indica viteza, autonomia si alte informatii esentiale in timpul condusului. E o tampenie sa iti misti ochii din fata spre laterale pentru a obtine aceste informatii.

    In mare, viteza si navigatia sunt afisate pr Head Up Display. HUD-ul de la BMW este foarte bine implementat si face ceasurile de pe bord redundante. Dar da, pt celelalte informatii trebuie sa iti muti privirea, asta in cazul in care nu le integreaza pe ecranul ala de sub parbriz.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus