un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 10 martie 2024

10 Mar 2024  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

Detalii despre cea mai mare nuntă din India. Ambani chiar are bani! Mă uitam pe lista de invitați și nu înțelegeam de ce Zuckerberg sau Gates ar veni la nuntă, dar se pare că sunt parteneri de afaceri pe foarte mulți bani.

Cum boții au cucerit Twitter. De la o vreme, în orice discuție mai interesantă este plin de reply-uri automate date de femei îmbrăcate sumar, care îți spun să dai click pe linkul din bio. Eventual scris mai criptat, să nu se prindă algoritmul.

O vedetă K-pop și-a cerut public scuze pentru că și-a făcut prieten. A promis să fie mai matură și mai muncitoare în viitor, după ce fanii au fost revoltați că dragostea lor nu-i este suficientă.

Două tinere din Iran au fost arestate pentru că au dansat în stradă pentru a sărbători apropierea Noului An Persan. Erau îmbrăcate în niște costume tradiționale, dar în Iran este interzis dansul femeilor în public. Bune țările astea care interzic una dintre cele mai vechi forme de artă, de manifestare culturală.

Doar 4 milioane de copii s-au născut în UE anul trecut. This is bad. Este cel mai mic număr de până acum.

Fondatorul Benihana are un Porsche 959 limuzină construită special pentru el. Rocky Aoki este noul meu nume de star de filme de adulți.

Ce se întâmplă cu monedele aruncate în Fontana di Trevi din Roma. Uite, cică ajung la Caritas.

Nave chineze și filipineze se tachinează în Marea Chinei de Sud. Am scris acum multă vreme de ce este o zonă importantă și de ce chinezii o vor pentru ei.

Formula 1: Audi a cumpărat integral echipa Sauber. Nemții par foarte serioși legat de o prezență de durată în F1, unde vor intra din 2026. Deși, după cum s-a văzut cu Andretti, o echipă de F1 este o investiție bună, având în vedere că nu primesc unele noi.

10 trenuri de mare viteză prin lume. O casă frumoasă în Sri Lanka.

Multe moduri de a face ouă umplute. O să încerc și eu unele. 45 de preparate nemțești. 17 rețete cu pui.

Prea mulți oameni așteaptă ca partenerul să folosească intonație și cuvintele perfecte, altfel iese scandal și analiză cuvânt cu cuvânt a frazelor spuse.

Americanii au acum prima pilulă contraceptivă care se eliberează fără rețetă. De asemenea, a crescut numărul vasectomiilor. Interzicerea avortului nu crește natalitatea decât în rândul celor care nu-și permit metode contraceptive sau nu sunt educați despre ele.

Cum arată un robot de sortare a deșeurilor. Culege anual milioane de sticle PET dintre deșeuri. Am văzut și mai rapide.

    11 comentarii

  1. India ramane o natie de imputiti nespalati.

      (Citează)

    • India este o alta lume, jegul de acolo e la un cu totul alt nivel. Tigania aia de nunta mega-opulenta este mai mult decat ridicola. Cocalari cu extrem de multi bani, traind in mica lor oaza inconjurata de jeg apocaliptic.

        (Citează)

    • @gelex – aici iti dau dreptate

        (Citează)

  2. Aia cu nunta au dat la guriste cateva milioane de dolari ca sa behaie 3 melodii si io ma uit la o pereche de merelli si astept sa scada sub 100 euro, ca acu nu ma-ndur sa dau banii.
    2 universuri complet diferite. Ei cu porsche 959 la comanda, noi cu sosete de pe temu.
    Si ba zukengergule, degeaba ai bani kklau ca nevasta-ta aia e urata cu spume. Bine si el e mega dubios.
    Las ca ne facem noi mari si venim peste voi, ‘va rasa voastra de bogati.
    Gata, m-am racorit.

      (Citează)

    • Cred că porșul ăla deosebit are și picioare, să poată păși printre căcații și balegile de pe stradă…

        (Citează)

  3. Bine, nici în Kuweit nu poți dansa dar ăia sunt de-ai noștri csf ncsf

      (Citează)

  4. De fapt, nu a fost nicio nunta. Scrie mare si in titlul articolului. Dar…e grele.

      (Citează)

    • Mda, pre-wedding. Noaptea mintii. In iulie va fi paranghelia cea mare. Progenitura obeza a lui Ambani are nevoie de 2 mega-evenimente, nunta nu era suficienta.

        (Citează)

  5. La India nu-mi plac multe, dar ce urăsc cel mai mult e faptul că pe cât se dau de hinduși/budiști, își bat joc de natură la un nivel la care nici chinezii nu cred că o fac.

    Adică efectiv tratează râurile ca și transportator de gunoi. Toate gunoaiele menajere le aruncă în râuri, care apoi ajung în oceanuri. Se chinuie (să zicem) o întreagă planetă să nu polueze, și te pomenești pe plajă cu gunoaie din țări de genul, aduse de curenți.
    Chinezii poluează industrial, că îi mai prinde le mai dă peste bot în ultimii ani, nu mai e cum era mai demult, de când cu smogul din beijing și-au dat și ei seama că și dacă ai cea mai tare economie din lume, nu te ajută la nimic dacă mori la 40 de ani din cauza poluării.

    Dar Indienii n-au așa stresuri pentru că au demografie bună, oricum de murit tot săracii mor.

    Dar ca idee așa, nu suport prostia asta cu aruncatul gunoaielor în râu.

      (Citează)

  6. Audi a anuntat ca va cumpara integral Sauber inainte de 2026. Nu a cumparat-o deocamdata (e actionar minoritar din 2023). A fost nevoie sa confirme asta pentru ca le-a mai plecat un om dintre cei care sustineau intrarea in F1 si existau dubii.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus