un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cineva vinde un mouse jiggler pe eMAG (dispozitiv care mișcă singur mouse-ul ca să nu apari away from work)

18 Aug 2023  ·

TEHNOLOGIE  ·

23 comentarii

Sunt la vânzare pe eMAG diverse modele de mouse jiggler. Jiggler-ul este un dispozitiv care mișcă automat mouse-ul pe ecran. Oficial scopul său este “Mentine computerul in viata, Deplasare automata a mouse-ului pentru trezirea computerului laptop”, deci pentru oameni care nu știu să oprească funcția de sleep? I guess.

Neoficial se folosește la ceea ce v-am spus aici: ca să simuleze activitate la computer. De când cu work from home, există programe care contorizează dacă utilizatorul este sau nu la computer cele 8 ore de muncă. Unele contorizează asta uitându-se după mișcarea mouse-ului. Dacă se mișcă un cursor pe ecran, înseamnă că cineva folosește computerul.

Aici intervine un mouse jiggler. Unele sunt fizice, adică pui mouse-ul pe ele și dispozitivul face o mișcare prin care senzorul mouse-ului este păcălit că se deplasează. Este ca un om care aleargă pe bandă la sală. Altele sunt doar niște stick-uri USB care păcălesc probabil computerul că s-a conectat un mouse nou și transmit periodic și mișcare și click-uri prin USB.

Sper că nu aveți nevoie de ele, mi se pare o modalitate ridicolă de a supraveghea angajații. Eu sunt adeptul task-urilor clare ce trebuie îndeplinite într-un anumit interval de timp, nu a statului cu cronometrul în mână ca să vezi cât ponteajă angajatul.

Dacă aveți însă nevoie de un jiggler, înainte să dați bani pe acestea vedeți că există aplicații de mobil care poate sunt mai ieftine sau chiar gratuite. Pui mouse-ul pe ecranul telefonului și o animație de pe acesta păcălește mouse-ul că se mișcă. Căutați mouse jiggler în AppStore sau Play. Mai există mai mult ca sigur și utilitare simple de Windows cu același scop. Google this first.

 

    23 comentarii

  1. nu mai bine dai 50 de lei pe o porcarie d-asta decat sa dai mai mult pe un telefon pe care sa pui o aplicatie?

      (Citează)

  2. Nimic nu se compară cu fundalul unei conversații telefonice cu un muncitor d-acasă, fundal din care rezultă că deschidem casa 2 pentru dumneavoastră.

      (Citează)

  3. Mai simplu: https://apps.microsoft.com/store/detail/9NQ4QL59XLBF?hl=en-us&gl=US – are diverse setari – programare sa porneasca si sa se opreasca la anumite ore, ascundere in dreapta ca sa nu apara in bara…

      (Citează)

  4. un script vbs cu doua linii de cod care simuleaza o apasare de caps lock ….

      (Citează)

  5. Nu mereu poți dezactiva screensaver-ul, mai ales dacă e setat printr-un policy de corporație. Dar așa cum au spus si cei de mai sus, există aplicații sau script-uri (eu folosesc unul scris pt. AutoHotkey) care fac același lucru. Anyway, nu mereu folosești asta de teama vreunei monitorizări, ci mai degrabă pentru că nu vrei sa îți intre Teams-ul pe Away sau și mai rău, laptolup în Sleep mode :)

      (Citează)

  6. Doamne fereste… cate porcarii :))nu ar pune si lumea asta oleaca umarul la treaba sa crestem economia tarii :))

      (Citează)

  7. Am folosit cateva luni un remote desktop caruia nu-i nu mai stiam parola. Era salvata, ma puteam conecta la el, dar daca sistemul remote intra in standby imi cerea parola ca sa-l trezesc. N-am gasit o solutie, nu aveam drepturi pentru instalat chestii pe masina respectiva. Miscatul mouse-ului nu m-ar fi ajutat pentru ca eu aveam nevoie sa las fereastra de RDP minimizata in timp ce imi vedeam de alte treburi.

      (Citează)

  8. Cum s-a spus si mai sus, in general setarile de power sunt controlate prin policy si nu-ti sunt accesibile ca simplu user. O restrictie similara se poate aplica astfel incat sa nu poti rula executabile “ne-aprobate” in prealabil si evident ca se face un block all cu o mica lista de aplicatii acceptate.

    Sunt utile si produsele de pe emag in cazul asta.

      (Citează)

  9. Deschis Notepad si pus ceva greu pe tasta space e gratis :)

      (Citează)

  10. Device perfect pentru bugetari. La aia conteaza “timpul muncit”, nu rezultatele (care tind de prea multe ori spre 0 indiferent de timpul alocat). Cred ca au o piata de desfacere destul de mare

      (Citează)

    • Nu cred ca la bugetari exista vreo verificare.
      Asta este un device pentru managerii aia din corporatii care habar nu au cu ce se mananca activitatea subalternilor si singura lor metoda de evaluare o reprezinta timpul petrecut in fata calculatorului.

        (Citează)

    • E invers: în sistemul public nu există o astfel de verificare, ci doar apel telefonic inopinat la numărul de telefon comunicat în prealabil. Or fi șefi mai paranoici dar responsabilii cu IT-ul nu își riscă minim slujba doar pentru atât.
      Scuturatul mouse-lui este analizat în privat, sub motivul evitării suprasolicitării conexiunilor la platforma proprie, apoi încep discuții și apropouri despre corelarea pontajului cu durata conexiunilor.
      Mizerii.

        (Citează)

    • Patroane, câte zile de concediu ai plătit salariaților tăi care lucrează câte 10 ore/zi pentru un salariu doar cu 100 lei mai mult decât salariul minim pe economie?
      Oare au toți carte de muncă?
      Nu de alta dar familia ta chiar trăiește bine când bugetarii aia puturoși uită să-ți mai verifice activitatea.
      Nu-i problemă, le pune Ciolacu pielea pe băț și-o să vrea să vadă bani colectați la buget.
      La cât amar de legi există nu știu dacă nu-ți găsește vreo 4-5 șmenării de evaziune.
      Noi proștii tragem în gât pentru tine ca să-ți faci concediile în Austria, Spania, Italia, căîn România îți pute.

        (Citează)

  11. “mi se pare o modalitate ridicolă de a supraveghea angajații. “. Exact, eu mereu am cerut de la contractori soft care sa faca printscreen la intervale random la ecran, degeaba misca mouseul pe site de pron, sa vad ca scrie cod.

      (Citează)

    • I-ai infrant pe contractori. Ca or fi prosti sa se uite la pron pe computerul de munca. Nu-l poate pune pe cel personal alaturi

        (Citează)

  12. Daca nu am activitate intra in stand by masinile virtuale – politica de economisire de energie. Pierd legatura cu sisteme, se inchid aplicatii – ca sa redeschid pierd 5-10 minute si alte diverse.
    Destul de des sunt oricum la calculator, dar fac altceva, nu in masina aia virtuala. Asa ca trebuie sa pun un mouse-mover in masina virtuala respectiva, ca sa o tina ocupata cat fac eu altceva-ul ala. La asta nu ajuta mouse mover-ul fizic, dar cei mai multi nu pot instala programe pe masina aia virtuala, asa ca recurg la solutii din astea.

      (Citează)

  13. Eu am vazut alta modalitate acum multi ani, intr-o tara central africana: puneau o bucatica de hartie cat sa tina tasta tab jos. La momentul ala mi s-a parut ingenios.

      (Citează)

  14. si la mine intra in stand-by/sleep, dupa vreo 15 minute de inactivitate (company policy, nu se poate modifica setarea).
    Solutia care am gasit-o, ca sa nu dau bani pe alte device-uri, este sa pun mouse-ul peste un ceas de mana, cu display analog. Daca ii aliniezi bine senzorul mouse-ului, la fiecare minut trece secundarul si intrerupe inactivitatea

      (Citează)

  15. Mouse pus peste un ceas cu ac pentru secundar.

      (Citează)

  16. O greutate pusă pe tasta Esc

      (Citează)

  17. Noroc ca citesc blogul tau in timpul programului si apar activ :)) Lasand gluma la o parte e trist ca unii oameni sunt verificati asa de firme/manageri, la mine nu e cazul, cat timp ne facem treaba si la timp in rest putem face ce vrem.
    Referitor la acea aplicatie de pe telefon, unde pun mouse-ul pe ecranul telefonului, CUM MAI STAU PE INSTAGRAM ASA? :O :))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus