un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Lamborghini arată modelul electric Lanzador, un concept-car pentru viitor

18 Aug 2023  ·

AUTO  ·

4 comentarii

Mă pregăteam să comand noul Lamborghini Lanzador complet electric, prezentat astăzi, dar apoi am aflat că de fapt este un concept car pentru primul automobil complet-electric Lamborghini, care probabil va fi lansat abia în 2028. Asta este, o să rămân la Model Y.

Lanzador arată bine. Sau, mai bine spus, arată pe gustul meu, are liniile futuriste și “stealth” pe care le-am apreciat și pe Urus. Partea frontală aduce mai degrabă cu modelul Huracan, forma este de SUV Coupe și seamănă un pic cu un Cybertruck ceva mai teșit, mai plat. Italienii îl numesc oficial un Ultra GT, un GT cu garda la sol mai înaltă, dar are doar 1,5 metri înălțime.

Nu s-au dat multe cifre și nici nu contează, până la urmă, fiind un concept car. Lamborghini spune că Lanzador are două motoare electrice, câte unul pe fiecare puncte, cu o putere de vârf de 1 megawatt. Asta înseamnă 1.341 CP. Probabil înseamnă și că va fi o mașină rapidă și foarte scumpă. Mai are sisteme avansate de control al cuplului, un sistem aerodinamic activ care poate direcționa aer spre frâne sau spre apăsare pe sol mai mare… din astea de Lamborghini.

Oricum, dacă acel automobil din 2028 va semăna cu Lanzador, cred că va avea același succes pe piață pe care l-a avut și Urus până acum, adică unul peste așteptări pentru compania italiană.

Ah, iar undeva în pagina de media scrie “The design of the GT concept car is inspired by spaceships”. V-am zis eu că pare un avion stealth. Interiorul e nebunie mare și cred că doar scaunele acelea costă cât mașina mea.

    4 comentarii

  1. Ca si chestie interesanta, numele a fost dat/propus de o companie romaneasca, mai multe detalii https://www.facebook.com/andra.ionescu.737/posts/pfbid0gKqg5UQGWDM1uHwsv9Yo5992sqK5JFiwf7Z2R3qVkcawiurw9dMCgsqQnhobfe8nl

      (Citează)

  2. Noul concept e defapt un facelift la un concept mai vechi, Estoque.

      (Citează)

    • O masina facuta ptr ca asa e trendu. Ca sa se incadreze in media de poluare pe care o are orice producator. Vrei sa vinzi multe benzinare, mai strecori si cate o electrica, ca sa dea bine la medie, ca asa orăcăie uniunea ieuropeana. Tesla e exceptata ptr ca are specialii ei. Iar lanzadoru asta se va vinde oricum (poa sa arate ca un rahat pansat si sa mearga pe paie fierte) ptr ca e lamborghini. Si lamborghini e un nume care vinde. Asa cum vindea picasso, care daca tragea o line cu creonu pe o coala, coala aia se vindea cu njpe meleoane ptr ca….picasso.
      P.s butonu de raspunde-i e pus fix ca un koi. Te trezesti ca raspunzi la un alt comentariu fara sa vrei asa cum am facut eu acum.

        (Citează)

  3. Imi place la interior ca nu au mers pe mizeria de la Tesla cu un singur ecran pe mijloc.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus