un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Nicușor Dan pare că nu se poate impune sau măcar colabora bine cu primarii de sector

15 May 2023  ·

GÂNDURI  ·

25 comentarii

Nicușor Dan se ceartă iarăși cu Negoiță, primarul sectorului 3. Întâi Negoiță i-a refăcut fără autorizație și fără a avea competențe în acea zonă pavajul de la Unirii.

Acum, Negoiță a plantat niște palmieri pe acolo. Nicușor Dan a trimis poliția locală a municipiului București acolo și a găsit niște muncitori nepalezi care plantau palmieri fără nici o autorizație în acest sens.

Primarul Bucureștiului a declarat: “Aici este vorba de sfidare, în momentul în care primarul Municipiului a venit, i-a spus să se oprească şi el continuă, asta e sfidare, nu mai e dialog” și bănuiesc că îi aparține și fraza din titlu, “O să îi scoatem şi o să îi ducem domnului Negoiţă”.

Mi se pare că Nicușor Dan iese tot mai șifonat din astfel de acțiuni, iar Negoiță îl “lucrează” finuț. Practic, primarul general arată că nu controlează orașul, că nu poate colabora cu primarii de sector, că aceștia fac ce vor ei prin oraș și mai ales pe teritoriul primăriei generale, nu a celei de sector.

Negoiță s-a dus acasă la Dan, i-a mâncat mâncarea, i-a făcut mizerie pe jos, l-a privit în ochi cu sfidare și a plecat râzând de acolo. Dan a rămas în urmă, cu o lacrimă în ochi, spunând “dar… dar nu este legal ce faci!”

Nu zic să se impună cu pumnul. Nicușor Dan, însă, a fost votat de mai mulți bucureșteni decât orice primar de sector. Chiar dacă nu este o relație ierarhică bine definită între primarii de sector și cel general (pentru că Bucureștiul este prost organizat de pe vremea când toți primarii oricum făceau ce dorea Ceaușescu), te aștepți ca aceștia să colaboreze, să dialogheze bine între ei, să știe unul de planurile altuia și să-și rezolve problemele în privat, la o ședință, nu trimițând poliția locală sau amenzi unul altuia.

Nu de alta, dar casa aia a lui Dan, despre care vorbeam anedoctic mai sus, este de fapt orașul în care trăim noi.

Palmierii vor fi scoși. Bani publici bine irosiți de Negoiță. Nu pot să nu mă întreb: care-i treaba cu palmierii în România? Leșină cetățeanul de rând când vede palmieri? I se pare că dintr-o dată trăiește ca șeicii? De ce toți primarii vor să pună palmieri pe undeva? Și la Șincai sunt câțiva, mulțumită primăriei sector 4, Mazăre umpluse Constanța etc. Zona Unirii este foarte jegoasă, dar un palmier vopsea așa bine gardul încât leșinau votanții de plăcere?

    25 comentarii

  1. Nu trebuie sa dea cu pumnul, trebuie sa se deschida cateva dosare penale pentru functionarii din primaria S3 care au semnat.

    Chestiile astea nu sunt nici greseli si nici amuzante. Cineva incalca cu buna stiinta legea.

      (Citează)

    • Exact.
      Fara certuri, fara discutii publice. Pur si simplu plangeri penale pentru lucrari incepute fara autorizatie.

        (Citează)

    • E contravenție, nu vă mai amăgiți că e relevant în spectrul penal așa ceva

        (Citează)

    • Vali:
      E contravenție, nu vă mai amăgiți că e relevant în spectrul penal așa ceva

      Nu e contraventie sa semnezi ceva ce stii ca e fals, e penal toata ziua.

        (Citează)

    • Si sa aduca zona la stadiul initial de ghena cum ii place lui nicusor si votantilor lui.

        (Citează)

    • Tu ai impresia că au semnat. Dar dacă au fost trimiși muncitorii,că “așa a zis șefu”, n-are nimeni nimic scris

        (Citează)

  2. Ce figura boxabila are Negoita.

      (Citează)

  3. Toate gurile de canal din carosabil sunt tasate și rotite, toate reparațiile locale făcute în iarnă la asfalt sunt acum gropi cu muchii vii, coroanele copacilor obturează semnalizarea rutieră, jumătate de oraș branșată la centralizat nu are apă caldă de 2 săptămâni, banda de viraj stânga a devenit bandă de depășit fraierii care merg înainte, periferia este sufocată de microbuze care “au capăt” pe prima bandă din toate intersecțiile.

    Iar adevărata problemă sunt niște palmieri.

      (Citează)

  4. se cearta si cu ciucu la 6, nu-i aproba defrisari pt valea larga

    o sa fie niste alegeri amuzante la anu. vai de steaua noastra

      (Citează)

    • Când se va trage linie, Firea va spune că ea a aprobat plantarea a 500 arbori în contul celor 50 retezați la parcul Drumul Taberii cu ocazia lucrărilor la metrou, iar Dan a considerat suficient ca bucureștenii să aibă 35 corcoduși replantați și, cel mai probabil, uscați în 2 ani.

        (Citează)

  5. Pune si tu poze de pe maps cu cum arata zona inainte, sa stie si cei din provincie ce nenorociri face negoita. Ce zone de patrimoniu a fost distrusa, cum aratau pavelele alea zdorbite de caii hunilor si pline de baligile acelorasi cai cand au trecut pe aici.

      (Citează)

    • Dalele alea le refacuse primaria Bucuresti acum vreo 1-2 ani. Inlocuisera ceva, reparasera restul si erau ok. Anul asta a venit sector 3 si a ras tot si a facut niste lucrari mari pe bani multi.
      Negoita nu face chestii serioase ca nu ies bani si nici vizibilitate dar la panselute, cimentat orice colt si omorat orice copac/spatiu verde se pricepe de minune. Inca traieste din coincidenta de nume cu primul Negoita care a facut chestii serioase in S3, ca lumea uita repede si e prostita usor.

        (Citează)

  6. Negoita e un mafiot care nu respecta legi, nu Nicusor trebuie sa se impuna sau sa “colaborez” in cazul asta ci organele legii.

      (Citează)

  7. Deci parerea ta este ca Nicusor nu colaboreaza cu Negoita cand acest primar de sector face ceva ilegal.

    Pentru scos pomi sau pus pomi pe bulevardele principale iti trebuie aviz de la primaria capitalei.
    Sa pui palmieri in Bucuresti este o idiotenie fara margini si ma bucur ca Nicusor nu colaboreaza cu Negoita in acest plan.

    PS: Sa stii ca tot noi platim si palmierii si ingrijirea lor si schimbarea lor cand se usuca si asa ajungem iar cu primaria in faliment

      (Citează)

  8. Mie nici nu-mi plac palmierii.
    A, daca punea cocotieri, altfel devenea treaba.

      (Citează)

  9. la cat de oribila este zona Unirii, fix palmieri lipseau

    Bravo, Negoita! un gest a la Firea!

      (Citează)

  10. Chiar e complicat de văzut că această colaborare nu funcționează pentru că primarii de sector nu mai pot face manevrele, combinațiile pe care le făceau pe vremea lui Firea? Ei au nevoie de primaria capitalei si nu invers. Și nu le mai merge. Și atunci nu știu cum să-l discrediteze pe Nicușor. Chiar și cu astfel de acțiuni penibile, ridicole. Asta arată a disperare. E simplu. Mi-aș da ani din viața să-l văd pe Negoiță la pușcărie. Bine, nici chiar așa, dar ați înțeles.

      (Citează)

  11. Tupeu de borfas, ca sa folosesc un titlu din vremea cand Negoita avea parul lui original.

      (Citează)

  12. Circ ieftin facut de doi tembeli. Potrivit lu șordan, tot ce a facut neacoiță acolo la unirea, e ilegal. Asa a zis cu gura lui. Doar ca pe el l-au deranjat palmierii. Despre restu a zis ca e posibil sa intre in legalitate, dar peste palmieri nu poate trece. Pai ori e totu ilegal ori e totu legal?! Daca ala punea platani, pariu ca nu se mai agita matematicianu.
    Șordan oricum e in certuri cu toti astia de la sectoare, inclusiv cu clotildutza.
    Daca vrea firea inapoi, ia 90% lejer.

      (Citează)

  13. Cum să colaborezi cu unul care nu respectă nici o regulă și care oricum nu vrea să colaboreze cu tine? Negoiță se crede pe moșia proprie din Dubai. Nu înțeleg de ce nu e la închisoare de când au murit 2 muncitori pe un alt șantier ilegal pe proprietatea altuia.

    Că să nu mai zic că palmierii ăia nu ajută cu nimic. Nu fac prea multă umbră, nu ajută cine știe ce la curățarea aerului de CO2 din zonă. Niște stejari erau prea puțini bani cheltuiți și nu ieșea și o șpagă.

      (Citează)

  14. Radu ma vad nevoit sa te indrum politicos sa incepi sa canti la alta masa pe astfel de teme, pentru ca opiniile tale din ultima perioada au virat periculos de abrupt prin diverse garduri si santuri…pacat

      (Citează)

  15. care e faza cu palmierii? intreaba-l pe Dorian Popa. De ce mananci mancare mexicana sau din nu stiu ce parte a lumii? Daca nu ajungi pe acolo, sa te simti putin ca acolo. Cam asta e motivul. ce sa punem noi? stejari si muscate?

      (Citează)

    • Logica de gâgă…. Plantarea unor palmieri in spatii publice din Bucuresti, din bani publici, nu este echivalent cu a mânca mancare mexicana atunci cand vrei tu (care nici exotica nu e) ci este echivalent cu servirea mancarii de crocodil in cadrul programului “cornul si laptele” in scoli sau prin cantine sociale.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus