un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Motorola Edge 40 Pro a fost lansat în România și pare un flagship performant cu camera principală bună

7 Apr 2023  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Motorola Edge 40 Pro m-a surprins prin specificații bune și un preț excelent la lansare, 4.200 de lei la eMAG. Și cum vine și cu Android aproape stock, poate fi un telefon bun pentru foarte mulți oameni și un concurent real pentru OnePlus și Samsung.

Specificațiile sunt bune. Ecranul are 6,67 inci, rezoluție 1080p la 165 Hz, certificat Dolby Vision pentru HDR și protejat cu Gorilla Glass Victus.

Chipsetul este un Snapdragon 8 Gen 2 cu 12 GB memorie RAM și 256 sau 512 GB stocare internă UFS 4.0. Faptul că primești direct 256 GB stocare în acel preț este un alt avantaj.

Are trei camere pe spate. Cea principală are 50 Mpx f/1,8 cu stabilizare optică, cea ultrawide are 50 Mpx f/2,2 și mai există una cu zoom optic 2x “pentru portrete”, de 12 Mpx și f/1,6, ceea ce este surprinzător de deschis. Motivul unei aperturi atât de deschise pe zoom optic este probabil legat de senzorul de dimensiuni foarte mici de pe acea cameră, aproape un 1/3″.

Pe față are o cameră de selfie de 60 Mpx, ceea ce pare overkill serios.

Mai are și Wi-Fi 6, USB-C 3.2 pentru transferat rapid fișiere de acolo, eSIM, difuzoare stereo. Carcasa este IP68.

Bateria este de 4.600 mAh. Comparabilă cu cea Samsung S23+, dar sub OnePlus 11 la acest capitol. Se încarcă însă la 125W (inclus în cutie) și wireless la 15W.

Arată și a telefon serios, fără mari artificii vizuale. Are poate cel mai “cuminte” camera bump din ultima perioadă. Ecranul și spatele sunt rotunjite, dar asta e viața.

Din specificații reiese ca un concurent pentru Samsung S23+ (5.200 lei, dar camere foto mult mai bune) și OnePlus 11 (4.700 lei și practic aceleași specificații, review) și chiar și Xiaomi 13 Pro (6.000 lei, review), care are camere mai bune pe hârtie, dar cam dezamăgitoare în practică, plus mult bloatware.

Despre cum este în practică, puteți citi review-ul lui Cătălin Nițu pe Go4it.ro. Titlul este “un smartphone premium performant, cu mici imperfecțiuni”.

Din ce văd acolo, spre deosebire de Xiaomi 13 Pro și Vivo x90 Pro, care se supraîncălzesc rapid, Motorola Edge 40 Pro are o stabilitate termică de 66% în 3DMark, același scor obținut și de seria Samsung S23. Asta înseamnă că i-au pus răcire performantă.

Camera foto pare decentă, însă de nivelul unui mid-range bun, poate de nivelul unui Samsung A54. Cea principală scoate fotografii bune, celelalte mai scârțâie în noapte. Interesant că pe rezoluția de filmare Full HD are și un mod de stabilizare pe orizont ca la ultimul GoPro, în care poți roti telefonul 360 de grade și imaginea filmată rămâne de fapt fixă.

În galeriile de imagini din review-ul lui Cătălin, mie mi se pare că fotografiile au roșul și galbenul suprasaturate pe camera principală, chiar și verdele un pic, dar nu-i genul de detaliu pe care mulți să-l observe. Pe timp de noapte este clar din mostre că doar camera principală face fotografii bune. Par imperfecțiuni ceva mai mari :D

Mie per total mi se pare un telefon care poate avea succes pe piața noastră, dar depinde și de cum reușește Motorola să-l împingă în vânzări (ceea ce nu fac prea grozav; câți au “Motorola” în minte când zici telefon mobil?). Pare un telefon performant ca hardware și cu o cameră principală bună. Cine vrea mai mult, mai scoate 500 de lei pentru OnePlus 11, iar diferență de bani este justificată de camerele mai bune. Cred că Edge 40 Pro ar avea mai mult succes dacă îi vor mai scădea prețul spre 3.700 de lei sau chiar mai puțin.

    5 comentarii

  1. nici un comentariu în 24 de ore: o să stîrnească multe pasiuni, o să rupă la vînzări.

      (Citează)

  2. Acesta este (asociat Motorola ca telefon) gadget de 500-600 euro (cat au fost precedentele versiuni care s au bucurat de oarecare succes si atentie)
    Nu 700 .. nu 1000

    Cand se va zbate in jurul acestui pret lumea se va gandi daca sa faca o pasiune..

    Telefoanele sunt ca masinile,
    Se vinde marca nu specificatiile..
    Putea sa aiba si stylus de aur

      (Citează)

  3. O fi un telefon bun, care anul viitor va fi la jumătate de preț, la fel că și Edge 30, dar care va fi egalat de seria G , tot la fel că și Edge 30.
    Încă am in sertar Moto G1 și merge…, păcat că numai fac husa magnetica ptr ele.

      (Citează)

  4. Inca merge bine edge 20 lite pe care-l am, 2-3 zile de baterie la uz moderat, semnal 5G prin vestul Europei, internet de la 35 km de mal si la mai putin de jumate din pretul “drapelului”…

      (Citează)

  5. Păcat de ecranul cu marginile rotunjite chiar și la colțuri. Nu m-aș arunca la OnePlus 11 care nu e neapărat un telefon rău, dar e primul dintr-o serie nouă (sper eu). Am auzit lucruri extrem de bune despre Oppo X80 Pro+, X90 Pro+ ar trebui să fie la fel de bun și să aibă SnapDragon 8 Gen 2 ca și Moto Edge 40 Pro.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus