un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Disney anunță 3 noi filme Star Wars, plus serialele Ahsoka, The Acolyte și altele

8 Apr 2023  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

13 comentarii

Disney a organizat ceva numit Star Wars Celebration în care a anunțat diverse noutăți pentru universul Star Wars. Printre ele: trei viitoare filme de cinematograf.

VIITOARELE FILME STAR WARS

Nu s-au dat multe detalii, nici măcar date de lansare. Se presupune că primul ar putea sosi pe final de 2025. Avem așa:

Star Wars acum 25.000 de ani. James Mangold va regiza un film Star Wars care are loc cu foarte mult timp în urmă față de poveștile actuale, urmând să arate originea Forței, cum a fost descoperită, poate și primii Jedi șamd.

Mangold a regizat multe filme, inclusiv Logan, care a fost bun, comedia Knight and Day cu Tom Cruise, dar și noul Indiana Jones and the Dial of Destiny, care trebuie să apară în cinematografe. Problema filmelor Star Wars n-a fost însă niciodată absența unui regizor bun, ci a unor scenariști cu multă viziune și puține clișee și plot holes în cap. Dar vedem noi ce-o fi.

Star Wars cu mandalorieni. Acesta va fi regizat de Dave Filoni și probabil va fi un film cu personajele din Mandalorian, Boba Fett și poate și Ahsoka, o intrigă care le va aduce pe toate la un loc pentru acțiune. Ca timeline, are deci loc probabil în viitorul apropiat al serialului Mandalorian.

Filoni este practic “omul Star Wars” în acest moment, a lucrat la Clone Wars, Resistance, Rebels, The Bad Batch și serialele Mandalorian și Boba Fett. Știe deci bine personajele și ce-ar trebui să iasă.

Star Wars cu Rey Skywalker 15 ani în viitor. Al treilea film va fi regizat de Sharmeen Obaid-Chinoy și va fi mult mai apropiat de povestea clasica Star Wars. Personajul principal va fi Rey, jucată tot de Daisy Ridley, iar acțiunea va avea loc în viitor, la vreo 15 ani după finalul Episodului 9 – Rise of the Skywalker, când Rey încearcă să redeschidă ordinul Jedi și templul de antrenament.

Sper să aibă și un personaj negativ convingător. Nu este confirmat dacă John Boyega sau Oscar Isaac vor apărea și ei, dar mă aștept ca măcar roluri mici să aibă pe acolo, dacă nu să fie chiar între actorii principali. Probabil că acest film va fi cel mai apropiat de un Episod 10 pe care-l vom primi.

SERIALE STAR WARS

Ahsoka are un trailer care arată bine. Pare un serial serios, ceva asemănător cu Obi-Wan, probabil mai puțin dark decât Andor. Ahsoka, jucată de Rosario Dawson, a apărut deja în Mandalorian și Book of Boba Fett. Serialul ei apare în august 2023 pe Disney+.

Personajul Ahsoka Tano apare prima oară în desenele animate Clone Wars. Este un jedi padawan sub Anakin Skywalker, iar apoi printre puținii jedi care scapă de Imperiu. Apare și în Star Wars: Rebels, plus în Mandalorian și Boba Fett ca un personaj jedi adult și înțelept (sort of).

Din ce se vede în trailer, va fi cu Thrawn și diverse intrigi, plus multe săbii laser. Trailerul arată un personaj numit Baylan, îmbrăcat în negru ca un Sith, dar probabil un fost Jedi. Are și sabie portocalie și inspiră putere.

Pare a avea și un soi de elevă care are și ea sabie portocalie:

Iar personajul acesta cu sabie laser dublă și protecție la mână nu știu cine este, dar parca îmi stă pe limbă. Nu era în Jedi Survivor cumva? The Second Sister sau ceva așa?

Oricum, pare interesant.

The Acolyte este un serial care va avea loc vreo sută de ani înainte de perioada lui Anakin Skywalker, în perioada numită The High Republic după care Disney face acum cărți.

Nu s-au dat multe detalii, dar se aude că personajul principal va fi o femeie Sith.

While speaking at the panel, Headland said she pitched the series as “‘Frozen’ meets ‘Kill Bill’” from the perspective of the bad guys, with samurai films as an overall inspiration. It is set between the High Republic and beginning of the prequels, “because this is when the bad guys are outnumbered.”

S-au dat detalii și despre Andor sezonul 2, care va apărea în august 2024 și va duce spre evenimentele din Rogue One. Într-un interviu, s-a zis că timeline-ul va avansa cu un an la fiecare 3 episoade. Dacă duce în Rogue One, înseamnă că este și ultimul sezon. Păcat, primul s-a dovedit chiar bun. Până la urmă a fost un serial serios, cu dialoguri bune și personaje foarte interesante, în special de partea Imperiului.

S-au mai dat câteva detalii și despre Skeleton Crew, un serial cu Jude Law în rolul unui Jedi care călătorește împreuna cu câțiva copii. Pare ceva orientat spre copii sau adolescenți.

    13 comentarii

  1. Eu aștept serialul după “Silozul” pe torente… pe Apple TV adică.
    Și aș vrea să văd un film după “Hoțul cuantic”.

    Cu oameni, dacă se poate, nu desene animate.

      (Citează)

  2. Disney au ajuns o gluma proasta, tot internetul rade de ei.

      (Citează)

    • De ce? Plus că n-am văzut pe nimeni râzând acum, au fost binișor primite veștile.

        (Citează)

    • Parca au dat afara 4000 oameni in februarie si vor da afara inca 7000. Banuiesc ca afacerea merge f bine, nu?
      Au cumparat francize f bune, dar nu reusesc sa le valorifice.

        (Citează)

    • Poate isi revine si Razboiul Stelelor, cum a facut-o Star Trek (Picard, sezonul 3), dupa experimentele woke.

        (Citează)

    • Da, merge super compania, de aia schimba directorii ca pe sosete si dau oameni afara. Radu, de unde iti iei informatiile? Disney e in deriva grav, cu toata aventura lor woke. Acum incearca sa intoarca barca, dar e greu, deja publicul a cam abandonat.

        (Citează)

    • valentinul:
      Parca au dat afara 4000 oameni in februarie si vor da afara inca 7000. Banuiesc ca afacerea merge f bine, nu?
      Au cumparat francize f bune, dar nu reusesc sa le valorifice.

      Ce legătură are asta cu filmele? Au sute de mii de angajați în zeci de divizii diferite, nu știu de unde au dat afară, dar o companie care dă afară oameni nu înseamnă musai că nu merge bine.

        (Citează)

  3. @Adrian -Iti recomand seria de cărți. Sunt super!

      (Citează)

  4. Sunt fan Star Wars de peste 30 ani,ce a ajuns Star Wars făcut de Filoni e prea western,in rest sunt câteva Star Wars destul de bunicele.Rogue One de ex.In antiteza lupta lui Vader cu Kenobi din ultimul serial a fost de un penibil..
    Un articol bun Radu,mulțumim.

      (Citează)

    • Star Wars a fost mereu cam space western. Ce-i drept, Episodul 4 nu a avut mult timp să dezvolte asta, dar temele și imagistica era acolo. Mandalorian și Boba Fett mi se pare că s-au dus prea mult în direcția aia, dar n-ai cum să faci acțiune prea multă într-o lume gen Coruscant, de exemplu.

        (Citează)

  5. Ca fan star wars (prima data vazut pe vremea lu nea nicu la cinematograf) si apoi revazute toate filmele de zeci de ori, tot ce e legat de universul star wars ma face sa ma uit cu placere. Da’ parca in ultima vreme devin tot mai greu digerabile toate aparitiile legate de acest univers.
    Personajele si mai ales scenariul, tot mai penibile.

      (Citează)

    • Nu greu digerabile, ci se banalizează. În plus, le compari cu amintirile plăcute din copilărie, când probabil filmele te-au făcut să visezi și să te joci ani de zile cu ele în minte. Acum apare un nou serial, îl vezi rapid, treci mai departe, nu te mai atașezi de personaje.

        (Citează)

  6. Din pacate Star Wars a ajuns la canal, cu exceptia creatiilor lui Jon Favreau experimentele pe care le promoveaza acum nu merita mentionate.

    Sa ne aducem aminte ce i-au facut tipei din primul sezon din The Mandalorian pentru ca si-a permis sa faca misto de woke-ismul cretin cu pronumele.

    Personajele cu sabii oranj imi aduc aminte de cavalerii imperiali din benzile desenate Star Wars cu Cade Skywalker, nici chiar buni dar nici de partea intunecata a Fortei.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus