un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 9 aprilie 2023

9 Apr 2023  ·

GÂNDURI  ·

33 comentarii

Companiile lansează produse de lux pentru că acel segment de cumpărători nu a fost afectat de inflație. Heinz a lansat condimente cu miere și trufe, alții pastă de dinți de 60 de lei.

De ce recenta intrare a Finlandei în NATO contează și schimbă situația în nordul Europei.  Meanwhile, popularitatea lui Putin ajunge la un nivel record… în SUA. Unele țări par că se întorc cu susul în jos.

Mai știți articolul de săptămâna trecută despre cum un an de școlarizare în universități Ivy League costă 90.000 de dolari? Ei bine, există consultanți plătiți și cu 750.000 de dolari pentru a asigura accesul copiilor acolo. Lucrează cu mulți ani înainte la diverse programe pentru un CV beton.

Generația actuală nu bea lapte, iar companiile Big Milk sunt disperate. Got Milk a fost înlocuit de Not Milk în rândul tinerilor.

22 de cărți cyberpunk bune. Am citit de acolo Neuromancer, considerată printre primele din gen, și este la fel de bună astăzi ca atunci când a fost scrisă. Am recitit-o de fapt acum 2 ani, cu alți ochi, tocmai pentru a observa și distopia sau realitatea virtuală creionată de Gibson. Altered Carbon a lui Richard Morgan este foarte bună, la fel și The Quantum Thief a lui Hannu Rajaniemi.

O casă frumoasă în Bel Air. Îmi place un living room deschise spre terasă și piscină, frumos loc:

Brașov intră într-un top 10 al celor mai ieftine orașe de vizitat în Europa, alcătuit de Conde Nast Traveler. Citiți articolul pentru celelalte 9 orașe. În alte știri, Franța va redeveni cea mai vizitată țară din lume în 2025, după câțiva ani în care Spania a condus topul.

Se fac mult mai multe operații de înlocuire a șoldului, în special în grupa de vârstă 45-54. Rata a crescut de la 45 la 117 operații la suta de mii.

Acțiunile băncii Republic First Bancorp Inc au scăzut după ce foarte mulți le-au vândut. De fapt voiau să vândă la First Republic Bank, care are niște probleme, dar au confundat băncile.

Scandal în SUA după ce un judecător de la Curtea Supremă petrece anual concedii de lux pe banii unui miliardar. Republican, bineînțeles. “For more than two decades, Thomas has accepted luxury trips virtually every year from the Dallas businessman without disclosing them, documents and interviews show. A public servant who has a salary of $285,000, he has vacationed on Crow’s superyacht around the globe. He flies on Crow’s Bombardier Global 5000 jet. He has gone with Crow to the Bohemian Grove, the exclusive California all-male retreat, and to Crow’s sprawling ranch in East Texas. And Thomas typically spends about a week every summer at Crow’s private resort in the Adirondacks.” Thomas a declarat apoi că el nu vede o problemă în faptul că primea cadouri de milioane de dolari pe an de la republicani, iar apoi vota politica republicană în Curtea Supremă.

Cum se fabrică bezelele Peeps. Mașinăriile au redus timpul de la 27 de ore la 6 minute.

Indiana Jones and the Dial of Destiny. Înțeleg că treaba cu Shia LeBeouf ca fiul lui Indiana n-a mers, acum avem pe fina lui implicată în aventuri:

15 rețete cu carne de miel. În altă parte, o rețetă spaniolă de friptură de miel.

Un mic implant a vindecat cancerul de sân în teste pe șoareci. Consumă oxigenul din jurul celulelor canceroase, care mor rapid.

Cum se produce jamon iberico de cea mai bună calitate. Cinco Jotas este o marcă bună, se pare.

Problema cu Ozempic: un medicament pentru diabetici duce și la pierdere de greutate. Are efecte secundare nasoale. Dar medicii probabil îl vor prescrie și Big Pharma va insista să-l vândă în cantități mari, ignorând problemele secundare, exact cum s-a întâmplat cu opioidele.

    33 comentarii

  1. Vizavi de lapte. Am remarcat două curente în jurul meu. 1. Nu e sănătos pentru organism, scrie pe internet, o zic toți doctorii 2.Rușine. M-o-nțărcat deja mama. Nu beau lapte.
    P.S. Beau lapte.

      (Citează)

  2. Cand ma intalnesc un Zuzu de 1.8l… nu ramane prea mult din el, laptele e foarte bun pentru calciu, vitamine si hidratare. Daca esti dintre mutantii care pot consuma lapte in copilarie si viata adulta, ar trebui sa o faci.

      (Citează)

  3. Am vazut Alita Battle Angel – meh si Ghost in the Shell – extraordinar.

      (Citează)

  4. Laptele din păcate devine tot mai mult apa, nu prea mai are treaba cu laptele adevarat, iar de calciu… Sa fim serioși, nu iti iei calciul din laptele Pilos de la lidl.

    Au apărut și multe intolerante la proteina din lapte, deci îți inflamează corpul, nu e tocmai Ft sănătos.

    Eu am crescut cu lapte de vaca de la tara pana pe la 15 ani și nu am avut nimic, pe la 20+ am dezvoltat un fel de intoleranta nu ft agresiva, dar totuși.

    + mi se pare deranjant cum noi cumpărăm lapte din Polonia și fermele arunca laptele la animale sau pe câmp.

      (Citează)

    • Nu are nicio treaba faptul ca ai baut lapte de tara cu intoleranta la lactoza. Pur si simplu se reduce activitatea enzimei lactaza o data cu varsta, de aia devenim intoleranti.

        (Citează)

  5. Big Milk sa o dea pe telemea, sa ia câțiva sibieni la marketing si sa depășească situația. Nu prea beau lapte ca nu mai imi place in schimb bag brânzeturi la greu. Cica mai nou e o problemă cu intoleranta la lactoză, mulți dezvolta asa ceva – mai nou ar fi, tot cica, in urma covid/vaccin. Asta am auzit-o de la mai mulți medici si ca un semn ar fi senzația de balonare dupa consumul de lactate.

      (Citează)

    • Da, pt ca e indicat sa consumam cat mai multa sare, iar Romania are cei mai sanatosi oameni.

        (Citează)

    • @Coco totul ok pana la prostia cu vaccinul.
      Intoleranta la lactoza e de cand lumea si pamantul. Am si eu de cand ma stiu; da-mi un pahar de lapte si nu vrei sa stai prin jurul meu.

      https://www.reginamaria.ro/articole-medicale/intoleranta-la-lactoza-8-intrebari-frecvente

        (Citează)

    • Tare asta cu intoleranța care a apărut în lume după covid. Cred că până acum nu avea un nume clar. Oamenii beau lapte, se balonau, se duceau la WC după o vreme, nu făceau musai o legătură între ele sau în mod subconștient reduceau consumul de lapte și erau mai ok.

      Acum s-au studiat mai bine intoleranțele la lactoză, gluten și alți compuși alimentari.

        (Citează)

    • Daca e vorba de sibieni, ma bag si eu in seama. Branza de oaie si cea de vaca lovesc diferit oamenii cu intolerante de genul asta. Nu stiu daca eu am o intoleranta in toata regula, dar imi face muult mai bine branza de oaie. Cea de vaca…o mai consum doar in cheeseburger si pe pizza .

        (Citează)

  6. Si despre lapte (va descurcați voi cu subtitrarea )
    https://youtu.be/wMzpCEMCvDU

    Omul e genial

      (Citează)

  7. Stai, stai ca nu inteleg. Cand zici Big Pharma vorbesti serios sau e umorul tau prea subtil pentru mine? Ce vrei să spui? Că Big Pharma sunt aia care ar vinde orice pentru profit? Inclusiv o zeamă imunostimuloatoare drept vaccin? Sau poate Pfizer, AstraZeneca, Johnson & Johnson sunt Little Pharma, partea luminoasă a forței. La ei CEO e reincarnarea lui Anjezë Gonxhe Bojaxhiu si Tenzin Gyatso in persoană.

      (Citează)

    • De fapt, Big Milk si Big Pharma sunt aceiasi. Au pus lapte in vaccin.

        (Citează)

    • @EGO: am zis că ar vinde orice pentru profit, da, dar fără referiri la vaccinuri. Alea măcar salvează milioane de vieți anual. Opioidele, însă… mai greu de determinat cum se înclină balanța acolo.

        (Citează)

    • Vaccinurile da, salveaza vieți. Doar că, în goana după profit, in cazul covid nici nu a fost vorba de un vaccin in sensul clasic al medicinei. Teoria cu ”te vaccinezi si faci covid, dar o forma mai usoara” e marketing ordinar. Nu exista nici un material scris anterior anului 2021 care sa afirme ca scopul unui vaccin este o forma mai usoara de boala!!!

        (Citează)

  8. https://www.petitieonline.com/spune_nu_jefuirii_romaniei

    Are și text explicativ.
    E pe bani.

      (Citează)

    • N-am înțeles ce vor. Să nu se mai privatizeze nimic? Pentru că statul este un manager atât de bun, iar angajații statului sunt motivați doar să obțină performanță și satisfacția clienților?

        (Citează)

    • @NwRadu:
      1. Dacă ești anti pesedee și peenel, faptul ca fac ce fac e de bine?
      2. https://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2&idp=20734
      Se găsește vreun proust interesat să citească (Pdf-ul) pentru a identifica ce presupune?
      UE Ghinea!

        (Citează)

    • “La data de 08.08.2012, Autoritatea Navală Română, fără a avea mandat din partea Consiliului de conducere, a înaintat spre publicare în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene un anunț referitor la organizarea unei proceduri de negociere în vederea atribuirii unui «contract de agenție pentru servicii intermediare de a înmatricula nave străine sub pavilion român» offshore-ului din Cipru Ilvana Holdings Limited, transformat ulterior în RIFA Holdings Limited, care a primit astfel dreptul de folosință a pavilionului românesc, pentru o perioadă de 30 de ani. Contractul de cedare a dreptului de folosință a pavilionului românesc în favoarea acestui offshore din Cipru a fost anulat, la 7 martie 2016, de Curtea de Apel Constanța.[15][16][17]”
      … când spun unii că Caietele de sarcini erau scrise deja de cumpărători străini, alții râd…

        (Citează)

    • @nwradu, prost gestionar sau nu, de ce ar trebui ca Statul sa privatizeze companii care sunt pe profit? Inteleg sa privatizeze o parte din campaniile care au pierderi an dupa an, dar doar atat. Si acolo ar trebui sa existe niste conditii clare legate de investitiile pe care le va face noul proprietar.

      In plus, inainte de privatizare, poate ar trebui incercat ca la companiile private cu probleme sa fie adusi manageri externi care sa fie platiti in functie de rezultate.

        (Citează)

  9. Adi:
    te-ai intrebat vreodata de ce este de 1.8L si nu de 1.5L sau 2L?

    E la 1.7 acum.

      (Citează)

  10. Eu nu mananc nici un fel de lactate de vreo 40 de ani…Nici macar mirosul nu-l suport! Poate ca mamanc anumite prajituri si produse care s-au intalnit oarecum cu laptele. Intr-un timp ma bucuram ca am inceput sa pot manca branza(minune!)…pana mi-a spus o ruda care lucra la fabrica de branza ca sortul pe care il mancam eu nu continea nici un gram de lapte, nici macar lapte praf !

      (Citează)

  11. Pai la curtea suprema se stie clar cine e conservator si cine nu. Ce-i daca se asociaza cu ai lui? Judecatorii de la curtea suprema SUA au preferinte ideologice pe care se presupune ca o sa le aplice si in activitate, de aia e important ce judecator moare in timpul carui mandat prezidential. Ca sa fie inlocuit ori de preferatii republicanilor, ori de cei ai democratilor. Nimeni nu se preface ca e obiectiv in alegerea judecatorilor. Scandal artificial

      (Citează)

    • S:
      Pai la curtea suprema se stie clar cine e conservator si cine nu. Ce-i daca se asociaza cu ai lui? Judecatoriide la curtea suprema SUA au preferinte ideologice pe care se presupune ca o sa le aplice si in activitate, de aia e important ce judecator moare in timpul carui mandat prezidential. Ca sa fie inlocuit ori de preferatii republicanilor, ori de cei ai democratilor. Nimeni nu se preface ca e obiectiv in alegerea judecatorilor. Scandal artificial

      Dacă un democrat primea mită sub formă de cadouri scumpe ca să voteze agenda politică, vai ș-amar, corupție, deep state, laptopul lui hunter și toată partitura. Dacă e din tribul oranjutanului, e ok, chiar normal, de fapt nimeni nu-i obiectiv și fiecare se asociază cu ai lui și așa mai departe. Sau cum să indici că ești maga(r) fără s-o zici direct.

        (Citează)

  12. EGO:
    Vaccinurile da, salveaza vieți. Doar că, în goana după profit, in cazul covid nici nu a fost vorba de un vaccin in sensul clasic al medicinei. Teoria cu ”te vaccinezi si faci covid, dar o forma mai usoara” e marketing ordinar. Nu exista nici un material scris anterior anului 2021 care sa afirme ca scopul unui vaccin este o forma mai usoara de boala!!!

    Teoriile cu “te vaccinezi , nu esti contagios” sau “te vaccinezi, nu te infectezi” erau minciuni ordinare, dovedite inca din primele luni ale campaniilor de vaccinare (de inoculare a terapiei genice, de fapt)
    Macar asta cu forma mai usoara de boala a fost sustinuta de statistici. Cat de prelucrate or fi, asta e partea a doua. Dar primele doua teorii au fost rapid invalidate de datele din teren, dar au continuat multe luni cu persecutarea nevaccinatilor. Si se bosumfleaza ca unii voteaza cu AUR…

      (Citează)

  13. Peredhil: Dacă un democrat primea mită sub formă de cadouri scumpe ca să voteze agenda politică, vai ș-amar, corupție, deep state, laptopul lui hunter și toată partitura. Dacă e din tribul oranjutanului, e ok, chiar normal, de fapt nimeni nu-i obiectiv și fiecare se asociază cu ai lui și așa mai departe. Sau cum să indici că ești maga(r) fără s-o zici direct.

    Pai ba nu, e perfect normal ca si cei numiti de democrati sa umble cu ai lor. Mita…hahaha.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus