un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

State of nwradu – ediția de februarie 2023

21 Feb 2023  ·

GÂNDURI  ·

26 comentarii

The nwradu is feeling old. Vine în curând ziua mea și nu pot să zic că o aștept cu mare interes pentru că în general nu-mi plac aniversările mele.

În rest a fost o lună destul de chill de la ultimul articol încoace. Business as usual. S-a și muncit, dar s-a și distrat.

Am început să merg la sală. Se numește Sweat și este la Șincai, foarte aproape de noi, la parterul clădirilor noi de sticlă de acolo. Îmi place, este spațioasă, iar eu merg la o oră când sunt puțini oameni în interior. Probabil că voi scrie separat despre asta.

Voiam de mult să revin la sală. În ultimele luni am mai slăbit un pic, am coborât la 88 de kilograme, am zis să continui traiectoria cu niște sală. Momentan merge bine. Nu mai am mâini, am pietre! Și multă febră musculară! Și fac și cardio! I like it!

Ce muzică se ascultă la sală? Că eu îmi pun playlist-ul meu de muzica house și îmi văd de treabă.

După cum spuneam, a fost în rest o lună cu de toate, dar fără nimic remarcabil. Mi-am făcut buletin nou. Am scris articole. Am mai multe subiecte notate și clipuri filmate decât pot scrie și respectiv edita. Aștept ziua de 30 de ore.

Îmi place noua serie de 3 lucruri învățate. Nu este vreun efort special, nu alerg după curiozități pentru a avea materiale pentru acele articole. Când aflu ceva nou și interesant, salvez informația pentru un astfel de articol. Practic, le scriu într-un mod foarte natural și îmi face și mare plăcere să fac asta.

Spuneam de niște deplasări care probabil nu se vor concretiza. Nu s-au concretiza. Adică era o posibilitate să merg tocmai în Santa Barbara, California, ceea ce nu era ideal ca timp de călătorie, că probabil erau vreo 30 de ore cu totul prin avioane și escale, dar na… de câte ori ajungi în Santa Barbara? Este un oraș aproape de San Diego, cu aspect de orășel spaniol/mexican, și un burrito ar fi mers oricând. N-a fost să fie, până la urmă din România n-a mers nimeni.

Am mai refuzat eu o deplasare în Portugalia ca să văd noua Dacia Jogger Hybrid. Nu mi s-a părut eficient să lipsesc trei zile de acasă pentru un articol despre o mașină. Având în vedere că apoi am aflat că, în ultima zi, plecarea înapoi a fost cu decolare la 5 dimineața, mă felicit pentru decizie.

Am mai refuzat și ceva la Frankfurt. Acolo voiam inițial să merg, n-am fost niciodată în Frankfurt, dar apoi m-am răzgândit pentru că ar fi fost dificil pentru Matilda să rămână 3 zile acasă singură cu Alice.

Am vizitat însă depozitul Lidl, ceea ce 1) mi-a făcut mare plăcere și 2) a fost ca o excursie de o zi. După ce-am plecat de acolo, în mijlocul zilei, m-am dus la Decathlon după mănuși, la KFC, la încă un Lidl după cumpărături, la făcut dublură la o cheie și alte asemenea nimicuri. Am lipsit vreo 9 ore în total. A fost ca o aventură! (acestea sunt aventurile, după o vreme…)

Alice a împlinit recent un an și 5 luni. În unele nopți doarme bine, în altele nu. De obicei este cam din vina noastră pentru că nu-i respectăm prea bine programul de somn. Nu că n-am vrea, dar uneori 15-30 de minute întârziere fac diferența între o noapte dormită blană și una în care se trezește pentru un split night. Weird shit, somnul la copii.

Ea își vede frumos de treaba ei. Merge foarte bine. A început să se îmbrace singură cu anumite obiecte vestimentare. Suntem foarte mândri de ea pentru că este prietenoasă și nu se teme de alți oameni. Am fost cu ea la Sera Eden și într-un mall și după o vreme se ducea la alți oameni și voia să le dea ceva din mâna ei sau să-i inspecteze de aproape. Când este de mers, se ține de cărucior, așa cum am învățat-o noi să facă pentru a merge pe lângă noi.

Se joacă mai complex prin casă. Dansează la muzica de la pianul ei. Cotrobăie în coșul de gunoi ca un urs gunoier, de a trebuit să încuiem acel dulăpior. A și răcit, dar a fost cea mai ușoară răceală ever, doar îi curgea nasul, și tot a durat o săptămână.

Ne-am uitat după grădinițe prin cartier, am și vizitat două. Complicată treabă. Mulțumesc tuturor celor care au comentat în articolul despre grădinițe, apropo, ne-ați mai dat subiecte la care să ne gândit.

(Cred că în viitor o voi pune și pe Matilda să scriu un mic paragraf aici despre cum a fost luna ei. Cine știe ce aflu așa!)

Am avut doar trei ieșiri notabile în oraș. Prima a fost la Sera Eden, unde s-a schimbat un pic formatul și acum se poate comanda de la masă și primești acolo ce ai comandat. Ne place acolo pentru că este mult spațiu și Alice se poate mișca și nici nu deranjează alți clienți. Prea multe localuri au mesele foarte înghesuite sau nu au scaun de copil și am început să nu mai merge la unele dintre preferatele noastre clasice din simplul motiv că nu mai este o experiență plăcută când ai și un copil.

A doua, burgeri și bere la Mario’s Osteria și am scris despre asta. A treia, la Pâine și Vin, unde am mâncat din nou preferata mea, o pizza cu merișoare și rozmarin proaspăt care dau niște arome excelente.

Am mâncat însă New York Rolls de la Angeline Cake Boutique. Cred că merită un articol dedicat. Sunt foarte scumpe (27 de lei!), dar bune, sunt ca niște gogoși, dar cu aluat de croissant, un fel de cronuts ca la Dominique Ansel în New York. Se și termină rapid ziua. Chiar am fost o dată acolo și n-am găsit, pentru că le aduc la prânz și se termină în 2 ore. Până la urmă ne-a luat o prietenă trei bucăți și le-am primit cadou.

Am mai comandat poke bowls. Bună mâncare. De Valentine’s ne-am făcut clasica noastră KFC cu șampanie. Un prosecco de fapt în acest an, dar a fost o zi plăcută.

Am cumpărat o sticlă de Tequila Avion și este foarte bună. Pentru prețul ei, chiar excelentă, având în vedere că este apropiată de Casamigos ca “plăcere oferită”, dar jumătate din prețul aceleia.

Am văzut Black Panther 2, boring as f***. Ne-am uitat pe Netflix la Love is Blind, Too Hot to Handle și mai nou la Perfect Match, care este chiar amuzant (și cu femei frumoase).

Mă voi abona la SkyShowtime, mai ales că oferta de lansare (2 euro pe termen lung) este foarte bună. Dacă mă uit câteva ore pe lună și deja merită acel preț pentru distracția oferită.

Uneori o plimb noaptea pe Alice ca să adoarmă la loc. Am început să fac asta cu căștile puse pe urechi și să ascult muzică în acest timp, uneori chillout, uneori house, uneori best hits.

Am observat că am renunțat la a urmări multe podcast-uri pe care în anii trecuți le așteptam cu mare interes. Acum mă uit mai degrabă la WAN Show al lui Linus și ascult pe Spotify ceva de-al lui Neil deGrasse Tyson despre astronomie și fizică.

Pe 8 februarie am trecut la Samsung S23 Ultra. Superb telefon! Sunt chiar încântat de el și mi se pare un upgrade bun. L-am cumpărat mai mult din dorința de a avea cel mai nou și modern telefon în buzunar (nu înțeleg oamenii care fac review-uri și scriu despre telefoane, dar au în buzunar un mid-range de acum 2 ani – cum compari noutățile?), dar s-a dovedit un upgrade foarte bune în special pe partea de fotografie, care contează mult pentru mine. Lucrez la un review, cu puțin noroc îl voi posta mâine.

 

    26 comentarii

  1. “Nu mai am mâini, am pietre!”
    Gresit! Alea nu-s nici maini, nici pietre. Sint aproximativ 2 scobitori infinte-n umeri. Trage tare si cu cap si-o sa fie bine.

      (Citează)

  2. “nu înțeleg oamenii care fac review-uri și scriu despre telefoane, dar au în buzunar un mid-range de acum 2 ani – cum compari noutățile?”
    Saraci.

    “Nu că n-am vrea, dar uneori 15-30 de minute întârziere fac diferența între o noapte dormită blană și una în care se trezește pentru un split night. Weird shit, somnul la copii.”
    Suntem oameni, nu roboti.

      (Citează)

  3. “nu înțeleg oamenii care fac review-uri și scriu despre telefoane, dar au în buzunar un mid-range de acum 2 ani – cum compari noutățile?”

    E o logica deficitara..nu e neaparat nevoie sa am un telefon din ultimul an, atata vreme cat am trecute prin maine 2 telefoane noi / week

    Pe logica asta: reviewerii de masini obligatoriu au Ferrari Purosangue in garaj, daca vor sa fie relevanti in bransa ?

      (Citează)

    • Poate nu chiar Ferrari Purosangue, dar cam ce review poți să faci tu la mașini noi dacă în viața de zi cu zi conduci un Clio Symbol? :)

        (Citează)

    • Ideea e că un om pasionat n-o să se mulțumească cu midrange. Pentru că aia înseamnă mid range, că nu vrei prea multe de la un ceva, faptul că e mai ieftin e doar o consecință a acestui prag. Iar dacă un om nu e pasionat, începi să te îndoiești de review.

      Sunt convins că ai atribui o valoare mai mare unui review al unui om care conduce Ferrari, decât altuia care conduce o mașină modestă și e impresionat pe moment.

      Simplul fapt că îți trec prin mână niște lucruri pe termen scurt nu înseamnă tot timpul că îți poți face o idee despre folosirea lor pe termen lung. Bine, pe aici văd că majoritatea nu înțeleg ce înseamnă să fii pasionat de ceva, dar asta e o altă discuție.

        (Citează)

    • Mă refeream mai degrabă că, dacă ai un mid-range în mod normal, orice flagship ți se va părea foarte bun. Cum faci atunci comparația între flagship-uri?

      Sau ca analogie cu Purosangue, dacă eu conduc mâine mașina, voi fi extaziat de ea. De asta un review mai bun îl va face un om care conduce mult mai des un Urus sau un SQ8 sau altceva care-l face mai experimentat în domeniu.

        (Citează)

  4. Ciuby:
    Poate nu chiar Ferrari Purosangue, dar cam ce review poți să faci tu la mașini noi dacă în viața de zi cu zi conduci un Clio Symbol? :)

    pai ok..dar nici un Xiaomi 10 nu e Renault clio…
    Acuma ma gandesc ca ala ce face reviewuri nu are Nokia 3310

      (Citează)

  5. mbkhd a folosit un s21 ultra pana recent, nu merita upgrade-ul spre ultimul model, era mia usor de tinut in mana, i-a placut designul mai mult decat la noile telefoane. Asta cu ultimul model e un fix, nu toti il au. Asta inseamna libertate, sa iti poti permite orice, si sa nu te deranjeze ca nu e chiar ultimul model, din moment ce nu-ti aduc beneficii.

    Mor cand va aud ca merita upgrade-ul de la an la an, sa luam concret seria Ultra, bateria e putin mai buna, camerele sunt putin mai bune la zoom si la lumina slaba, cam atat :) in 90% din cazuri nu merita upgrade-ul.

      (Citează)

  6. Santa Barbara nu e lîngă San Diego, e între Los Angeles și San Francisco.
    Iar pentru ăștia mai bătrîni, e o telenovelă americană cu bogătani, care se dădea la noi prin anii 90.

      (Citează)

  7. Daca nu ai avut S21U, apoi S22U si intr-un final S23U, nu ai cum sa intelegi ce este schimbat. Ca il “butonezi” intr-un shop, este total irelevant. Zic de folosit zi de zi. Si diverse situatii, nu doar FB, TikTok si alte kkturi.

    S23U este peste S22U din multe puncte de vedere. S22U era oricum (cel putin in ultima vreme, dupa multe update-uri) un telefon foarte foarte bun.

    Daca esti un user normal, da, probabil ca e wow si ceva de acum 2 ani.

    Cat despre mkhbd… e doar parerea lui. Daca tu intelegi ca ala este adevarul, e ok si asa.

      (Citează)

    • l-am dat pe el exemplu fiindca e printre cei mai mari si cunoscuti, si nu i-a mirosit a saracie un S21 ultra. Hai lumineaza-ne la ce mai folosesti telefonul pt langa social media, poze si navigatie. Il folosesti pe modul Dex cumva la birou?

      Cat de anormal trebuie sa fii ca si user sa simti nevoia de o baterie cu 10% mai buna, un procesor putin mai rapid si o camera putin mai buna?

      Eu inteleg ca voi asa va motivati deciziile si e ok, e normal daca poti si vrei sa-ti iei mereu ultimul gadget, ultimul model de masina etc, dar asta nu schimba cu nimic ca in 2 generatii de ex Samsung si Apple nu au crescut simtitor la nici un capitol.

        (Citează)

  8. Radu, pt S23 ai luat husa de piele sau aia de silicon?

      (Citează)

  9. monciu:
    l-am dat pe el exemplu fiindca e printre cei mai mari si cunoscuti, si nu i-a mirosit a saracie un S21 ultra. Hai lumineaza-ne la ce mai folosesti telefonul pt langa social media, poze si navigatie. Il folosesti pe modul Dex cumva la birou?

    Cat de anormal trebuie sa fii ca si user sa simti nevoia de o baterie cu 10% mai buna, un procesor putin mai rapid si o camera putin mai buna?

    Eu inteleg ca voi asa va motivati deciziile si e ok, e normal daca poti si vrei sa-ti iei mereu ultimul gadget, ultimul model de masina etc, dar asta nu schimba cu nimic ca in 2 generatii de ex Samsung si Apple nu au crescut simtitor la nici un capitol.

    Lasa-l pe Vlad…el cred ca se bucura 3 luni cand vede ca astia or mai bagat 2 celule la baterie…S22 U era deja top of the tip, dar or scos S23 U care e miezul la gogoasa…

      (Citează)

  10. Nu inteleg partea cum nu poti sa lasi sotia acasa cu un copil de 1.5 ani? Ce are? Ce se intampla?

      (Citează)

    • si eu am ramas putin blocat acolo, dar am zis ca doar mie mi se pare cam ciudat, dar poate si-au facut ei tabieturile lor, din moment ce Radu lucreaza de acasa. Daca e pana acolo si un tata poate ramane singur cu un copil de 1,5 ani 3 zile :)

        (Citează)

  11. Radu, cum este Avion față de Don Julio?

      (Citează)

    • Greu de zis, n-am mai băut Don Julio de multă vreme și nu mai țin minte. Pot să-ți zic că față de Patron este mult mai bună.

        (Citează)

  12. Acum ca mergi la sala, iți dau eu un sfat despre cum sa nu mai para ca ai fizic de preadolescent:

    nu mai purta tricouri la care cusătura unde sunt prinse mânecile nu trece de extrema umărului, sau dacă n-ai de ales, poarta tricouri care au tiv mai strâmt sau elastic la mâneci.
    Dacă nici așa nu merge, încearcă sa sufleci mânecile măcar o data și se schimba complet aspectul.

    Cum îți dai seama ca tricoul este nepotrivit?
    Exceptând cazurile in care tricoul a fost intenționat făcut sa aibă mânecile nonconformiste, incearcă sa stai drept și dacă mâneca formează un colț exterior puțin ridicat sau marginea mâneciu nu este perfect orizontala ci ușor oblica, tricoul îți este mic.

    Ignora fizicul tipului din imaginea de mai jos, uitate doar la detaliile despre care ți-am spus.

    https://gate.bwcdn.net/media/2019/03/1/1/OUTFIT-5802073-26-5802028-88-6-size-large-v-2.jpg

    You’re welcome.

      (Citează)

  13. “nu înțeleg oamenii care fac review-uri și scriu despre telefoane, dar au în buzunar un mid-range de acum 2 ani – cum compari noutățile?”
    Există? Care fac asta profesional?
    Toți reviewer-ii de la noi au flagshipuri curente sau care au 1 an vechime. Poate 2. Din ce știu eu. Nu cred să fie vreun tech reviewer care să folosească ca daily driver un midrange
    Situația cu Marques a fost o excepție pentru că motorul de vibrații de pe S22U era mult mai slab decât cel de pe S21U. Nu erau mari diferențe. Pixel 6 Pro a avut problemele lui. Dar are mereu flagshipul Apple in buzunar. Și de obicei și pe cel Google.
    Zack de la Jerryrigeverything folosește un Galaxy Note 10+. Deși el testează mai mult rezistența fizică a dispozitivelor și analizează interiorul acestora.

      (Citează)

  14. monciu:
    l-am dat pe el exemplu fiindca e printre cei mai mari si cunoscuti, si nu i-a mirosit a saracie un S21 ultra. Hai lumineaza-ne la ce mai folosesti telefonul pt langa social media, poze si navigatie. Il folosesti pe modul Dex cumva la birou?

    Cat de anormal trebuie sa fii ca si user sa simti nevoia de o baterie cu 10% mai buna, un procesor putin mai rapid si o camera putin mai buna?

    Eu inteleg ca voi asa va motivati deciziile si e ok, e normal daca poti si vrei sa-ti iei mereu ultimul gadget, ultimul model de masina etc, dar asta nu schimba cu nimic ca in 2 generatii de ex Samsung si Apple nu au crescut simtitor la nici un capitol.

    Culmea este ca folosesc Dex destul de mult, chiar la/pentru munca, iar Dex chiar ma ajuta enorm.

    Repet, nu am spus ca e saracie un S21U sau un S22U. Zic doar, ca daca ai fi folosit zi de zi acele telefoane, ai vedea si ai intelege diferentele. Schimbarile in bine sunt subtile, mici, dar in utilizarea ziilnica, ajuta mult.

    Chiar si exemplul tau cu 10% baterie in plus, uneori, face o diferenta enorma.
    Poti vedea si articolul lui Radu de azi cu review-ul lui.
    Probabil ca vei pune iar in carca “scuzelor” noastre in a avea cel mai cel device ceea ce vei citi si acolo.

    Altfel spus, pentru mine conteaza, aparent si pentru altii.
    Evident ca pentru majoritatea ramane un moft. Ceea ce este ok.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus