un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Filme: Black Panther Wakanda Forever este plictisitor

14 Feb 2023  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

23 comentarii

Black Panther 2 este unul dintre cele mai plictisitoare filme Marvel de până acum. După 90 de minute de film eram atât de plictisit încât mă gândeam să îl închid și să fac altceva. Până la urmă l-am văzut pe tot. Ultimele 40 de minute sunt acceptabile.

Două lucruri merg bine. Actorii se descurcă onorabil cu rolurile lor, iar Angela Bassett își arată clasa. Costumele sunt excelent desenate, la fel ca în primul film. Le-au ieșit bine.

În rest, însă, filmul nu are viață în el, nu are zvâc. Personajele discută și discută și nu se întâmplă mai nimic. Singurele lucruri bune la film sunt că actorii joacă bine și că, la fel ca în prima parte, au făcut costume extraordinare pentru toată lumea. Mai multe puncte forte, însă, nu are.

Îi lipsește acțiunea. Îi lipsesc faze memorabile. Până prin minutul 90, singura lupta fusese pe un pod, 1 vs 3. Mai urmează la final una pe o barcă în ocean, unde oamenii albaștri din Avatar maiașii care trăiau pe ascuns în adâncurile oceanului se luptă cu africanii care trăiau pe ascuns pe continentul opus. Este bătălia civilizațiilor ascunse, dar prost filmată, de mică amploare și cu multe bețe.

Apare o domnișoară care are un costum stil Iron Man. Există până și o inteligență artificială stil Jarvis cu tot cu ironiile de rigoare. Martin Freeman nu se știe de ce este în film, că nu face efectiv nimic util pentru a-și justifica rolul.

Nu pare deloc verosimilă transformarea reginei și a lui Shuri în femei ce vor răzbunare și conflict. La final își revin, desigur, cum se face. Toți se împacă. Am rămas cu sentimentul că întreg conflictul din film putea fi preîntâmpinat dacă vorbeau 5 minute în plus la o masă rotundă.

Înțeleg că Chadwick Boseman, Black Panther din primul film, a murit pe neașteptate de cancer de colon (la 44 de ani!) și apoi scenariștii au fost nevoiți să se descurce cu personajele rămase în urmă. Se putea face însă un scenariu mai bun, mai rafinat, mai puțin plictisitor. Mă bucur că am văzut filmul pe Disney+ și nu la cinema pe bani mai mulți.

    23 comentarii

  1. gelex incoming in 3,2,1….

      (Citează)

  2. Astia de la Marvel fumeaza o tigara pana la chistoc si se ard la degete….Cam cum face PRO cu Las Calduti. Cel putin aia de la PRO fumau tigara pana la 3 sferturi, o aruncau pe jos, o ridicau aia de la Antene si mai trageau si aia 2 fumuri ( Ex: Nea Marin si alte flatulente). De la o vreme fumeaza tigara pana li se ard si degetele cu totul….

      (Citează)

    • Marvel ajung să-și fumeze și degetele. Dar e ok, prefer ca producțiile mustind de idei moderne să bată apa în piuă cu câteva francize, decât să se apuce să masacreze altele, mi-a ajuns ce am văzut că au reușit cu Rings of Power și Witcher, mai nou.

        (Citează)

  3. Lung, prost si plictisitor. Puteam trai linistit si fara sa il vad. Bine ca nici la disney , nici la cinema nu am dat bani sa il vad.

      (Citează)

  4. Eu m-am sacrificat pentru voi si am vazut inceputul de la Morbius.

    Deci nu pot sa cred cat de plictisitor a iesit. Si nici nu inteleg CUM: daca cineva mi-ar povesti actiunea faza cu faza mi-ar place. Efectele special nu au fost nici ele catastrofale.

    Nu imi dau seama ce au pus in mix de a iesit un film atat de slab, dar e asa un fel de cianura ca omoara pasiunea instantaneu.

      (Citează)

  5. E practic valabil pt oricare film cu supereroi de la Infinity war incoace. Nu imi amintesc sa fi fost vreunul la care sa fi rezistat pana la final.
    Black Adam si Morbius de ex. le-am oprit dupa jumatate de ora. La Wakanda asta am adormit – a si fost foarte intunecat, am crezut ca e ceva cu tv-ul dar nu.

      (Citează)

    • Dr Strange 2 a avut măcar câteva faze bune, precum lupta Wandei cu super-eroii din universul paralel.

        (Citează)

    • Spiderman a fost fain. Singurul dupa endgame.

        (Citează)

    • “Dr Strange 2 a avut măcar câteva faze bune, precum lupta Wandei cu super-eroii din universul paralel.”

      Poate ca tocmai asta e problema. Au reusit sa il evacueze aproape complet pe Dr. Strange dintr-un film care se numeste “Dr Strange”. Saracu’ doctor Strange a ramas acolo, pe afis, doar ca sa vanda biletele..

        (Citează)

  6. Achesez. O mizerie. Black adam idem. Dr strange ultimu la fel.

      (Citează)

  7. Până acum am fost convins că printerul de bani Marvel nu are cum să scoată ceva la fel de prost precum Captain Marvel.
    E greu de înțeles de ce au ales să cheltuiască banii pe scenariul ăla cârpit! Dacă îl anulau pe motiv că omul ăla a murit, erau în câștig! Au ales să-l lanseze pentru că așa recuperează din cheltuieli! Decizie luată de contabilitate!
    Per total filmul e plictisitor, prost scris, actorii nu au nici o idee de ce sunt acolo, par că joacă în alt film (și posibil să fi filmat fără să știe contextul). Dacă e Marvel așteptările sunt minim efecte speciale bune. Până și la capitolul ăla au dat-o de pereți și aici puteau să compenseze cu lipsa oricărui scenariu!
    Audio e dezastru! E bun de ascultat pe pickup plin de praf!

    Mizerie! Și știu și ei, că au lansat Blu-ray in aceiași zi cu lansarea pe Disney+.

      (Citează)

  8. Se stie clar ca dupa Endgame s-a terminat cu Marvel. Nu stiu de ce mai insista unii.

      (Citează)

    • Black Panther 2 a avut încasări de aproape un miliard și scor bun în review-uri. În practică, le merge, plus că încet-încet setează treaba pentru Kang.

        (Citează)

  9. E film pentru generația noua de adolescenți și sufletele încă tinere de cinefili (ne)decrepiti..unora le-a placut..

    Curiozitatea e însă alta, mult mai reusitul
    https://m.cinemagia.ro/filme/everything-everywhere-all-at-once-3134697/
    “Orice, oriunde, oricând (2022)lansat în avanpremiera săptămâna trecută a fost ținut doar 2 zile de CinemaCity..

      (Citează)

    • Si te mira? Filmul e deja pe Voyo, deci il poti vedea acasa si legal si a fost lansat acum un an. De ce nu l-au adus cand s-a lansat? Filmele A24 sunt in general foarte bune. Si totusi la noi nu ajung in cinema decat foarte rar. In cazul asta pentru ca a fost nominalizat la Oscar. Sigur, nu faceau cine stie ce bani nici atunci, dar faceau garantat mai mult decat acum. Inca e la Cineplexx, tho.

        (Citează)

  10. “Black Panther 2 este unul dintre cele mai plictisitoare filme Marvel de până acum.”

    Ca sa fiu rau, as spune ca asta e doar inceputul…

      (Citează)

  11. sincer si primul a fost praf, si l-am vazut in cinema, too much PC in this world

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus