un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Amis de la Fête este un magazin foarte bun de brânzeturi în Piața Amzei

28 Oct 2022  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

15 comentarii

Amis de la Fête este un magazin de brânzeturi în Piața Amzei, aflat chiar lângă cafeneaua M60 pe str Mendeleev. Vând acolo brânzeturi internaționale de multe tipuri, vinuri franțuzești, câteva mezeluri mai de soi și prepară pe loc și brânză raclette, topită direct peste un platouaș de cartofi și mezeluri și castraveciori murați, cum se face prin Elveția și Franța. Pe vremuri Amis de la Fête aveau și food truck, dar nu știu dacă îl mai au și acum.

Practic, dacă vreți să vă faceți un cheese bar acasă sau doar vreți vreo 3-4 tipuri de brânzeturi ca să meargă într-o seară alături de niște vin roșu și un film bun sau vreți cantități mari pentru vreun eveniment, găsiți la ei. Noi am luat câteva brânzeturi când am mers recent la munte și le-am pus pe un platou alături de struguri și niște covrigei, că asta am avut. Am mai completat cu mezeluri românești cumpărate de la un magazin de producător. A fost excelent.

Eu și Matilda mai facem câte un astfel de platou și acasă, din când în când. Nu sunt multe magazine de brânzeturi în București. Maison Fromange s-a închis de ceva vreme. Mai rămâne Mega Image-ul din Băneasa. Amis de la Fête este însă mai accesibil din toate punctele de vedere.

Al doilea element tare la ei este raclette-ul. Este o brânză specială, cred că elvețiană al origine. Se încălzește puternic un strat din marea roată de brânză, iar apoi acel strat, odată devenit mai maleabil, se toarnă peste cartofi fierți, castraveciori și poate niște mezeluri precum un prosciutto bun. Este bun, inedit, mai mult ca sigur unic în București.

Văd la ei pe site că au și magazin online de brânzeturi. Noi am cumpărat mereu direct de la magazinul offline din Amzei. Online văd că au și niște idei de cadouri, cu diverse mixuri de brânzeturi. Toate în curând vor introduce pachete complete, brânzeturi și vin și niște grisine și un pliculeț de miere și niște nuci și câteva fructe, ca să-ți faci direct un platou de aperitive de 2-4 persoane sau o seară de brânză. Serile de brânză are a thing!

Amis de la Fête se găsește pe Str Mendeleev 2, în Piața Amzei lângă cafeneaua M60 și vizavi de Ototo. Orar marti-duminică 8-22.

    15 comentarii

  1. Pai servesc raclette acolo? Ca am fost de mai multe ori prin zona, dar nu am realizat ca poti sa si mananci acolo

      (Citează)

  2. Branza raclette gasiti in Selgros si prin Carrefour la produse internationale. Ca sa va faceti acasa sunt “aparate” de facut chiar si pe emag. Noi avem unul simplu de la Tefal.

      (Citează)

  3. Branza raclette gasesti si la Lidl. se congeleaza foarte bine. Exista doua feluri de raclette ca si fel de mancare. Cea elvetiana se face cum arata ei, in restaurant exista un loc unde te duci sa iei branza topita. La cea franceza, ai un aparat pe masa, fiecare primeste un fel de cupela si cu o racleta si isi pune ce vrea in cupela (de obicei branza). Apoi bagi cupelele astea sub o rezistenta ca sa incalzeasca branza. Pe plita se pun ciuperci, alte chestii. Aparatul nostru e un fel de racleta combinata cu peyrade. Parintii mei si-au cumparat de la lidl parca

      (Citează)

  4. Raclette-ul ala arata genial. Mai ales ca cel din filmare are si un mic strat de branza care s-a prajit, nu este doar topita.

      (Citează)

  5. Si la Mega-ul de la Piata Gemeni au Concept Store cu branze

      (Citează)

  6. In clipul lui Radu am observat ca omul care lucreaza cu racleta incearca sa puna cat mai putina branza. De pe la jumatate incepe sa ridice putin cutitul, sa nu mai ia strat gros. Smenari.

      (Citează)

  7. De cand am schimbat locul de munca, Amzei e foarte aproape, am explorat doar autoservirea pana acum.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus