un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

A apărut topul Top 100 DJ Mag pentru 2022

28 Oct 2022  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

DJ Mag a anunțat topul 100 DJs pentru acest an, în caz că vă interesează așa ceva. Au avut 1,3 milioane de voturi din aproape toate țările planetei.

Martin Garrix este noul număr 1, iar David Guetta a coborât pe doi. Urmează Dimitri Vegas & Like Mike, Alok, Armin van Buuren, Afrojack, Steve Aoki, Timmy Trumpet, Don Diablo și Oliver Heldens pe 10.

Vedeți întreg topul aici. Dacă nu merge site-ul, că nu mergea când am scris articolul, este în cache-ul Google.

Ce mi se pare remarcabil este ca Charlotte de Witte a urcat opt poziții până pe locul 14 și, de altfel, este cel mai bine plasat Techno DJ în top. Practic, este numărul 1 la categoria Techno.

Mă bucură saltul acesta pentru că Charlotte de Witte este bună de tot ca DJ (blană? mai pot să zic blană?). O găsiți în Spotify, dacă n-ați ascultat. Eu am ajuns cândva la ea printr-un playlist de women DJs și melodia ei mi-a sărit rapid în atenție, are talent în ceea ce face acolo. Cred că era remixul ei la Bob Moses – Desire.

Nah, belgiană. Nu știu care-i treaba prin Belgia și Olanda, dar au produs o mulțime de DJ buni.

În rest, Armin rămâne cel mai bun DJ de trance. Vintage Culture ia premiul la House “clasic”, Tiesto rămâne pe 15, Carl Cox, care-i în meseria asta de dinainte să se nască unii dintre ascultătorii săi, urcă 5 locuri până pe 22. Sunt puține new entry-uri, Ofenbach pe 80, Honey Dijon pe 90, apoi Acraze, Le Twins, Dubdogz, Maya Jane Coles, Cuebrick și Martinez Brothers, dacă vreți să ascultați ce vine în noul val. Le Twinz chiar sunt gemene din Mexic.

    12 comentarii

  1. Acum foarte multi ani am fost in Beligia si am stat intr-un oras destul de mic. Toate barurile erau insa pline de flyere pentru diferite party-uri/evenimente. Asa e cultura la ei. Probabil sunt foarte multi DJ locali si o parte din ei ajung sa fie cunoscuti si la nivel international.

    Pe langa asta au si festivaluri foarte mari: Tomorowland (600k participanti) si I Love Techno (40k participanti) in Belgia, Defqon.1 (200k participanti), Mysteryland (70k participanti), Sensation si Thunderdome in Olanda.

      (Citează)

  2. N-am auzit în viața mea de oamenii ăștia.

      (Citează)

    • Am auzit de Tiesto, Guetta și van Buuren. Ultimul a avut o colaborare cu Sharon den Adel, solista de la Within Temptation, cu ani buni în urmă. Dar n-am pretenții, nu-s în target, presupun că fiecare nume menționat e destul de cunoscut.

        (Citează)

  3. Imi dau seama cat de batran sint….

      (Citează)

  4. Nu mai sunt în target.
    Încă îmi plac Paul van Dyk, Oxia și Andy Moor.
    Ascultam ASOT când a făcut episodul 500.

      (Citează)

  5. Carl Cox si fatboy slim sunt 2 monstri. Oamenii au 60 ani si inca rup petrecerile si festivalurile, dar nu doar asta ci imprastie si un super vibe. E admirabil cum nu s-au oprit ci ies efectiv la pensie din meseria asta.
    In rest mi se pare un top solid. Ma mira ca unii inca au ramas pe primele pozitii iar altii ce ii consideram super tari abia acum intra in clasament. Anyway, electronic music is life.
    Mai ales de cand cu trepaiala si noile genuri :/

      (Citează)

  6. AKA top 100 amestecatori de rahat.

      (Citează)

  7. Gaelex:
    AKA top 100 amestecatori de rahat.

    Amice, esti un idiot!

      (Citează)

  8. Imi amintesc, acu’ 20j de ani eram fiert cu prog trance si minimal, tocmai aparuse si pe la noi EDM, avea de ex Radio 21 o emisiune sambata seara etc

    Aveam niste amici care faceau misto de mine, ce e porcaria asta. Fast forward 5 ani mai tarziu, amicii mei se apucasera de droguri asa ca ascultau numai EDM :-))

      (Citează)

  9. Bine ca Top10 Lautari pe Romania nu il stii, da stii de toti belgienii

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus