un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Xiaomi scapă de interdicțiile americane

13 May 2021  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

Xiaomi este pe val. Astăzi guvernul SUA a scos compania de pe lista neagră pe care o pusese în ianuarie 2021. Interdicția de atunci marca Xiaomi ca pe o companie cu legături cu partidul comunist chinez și atrăgea direct două măsuri: interzicea americanilor să investească în Xiaomi și îi obliga pe cei ce dețineau acțiuni la această companie să le vândă până în noiembrie 2021.

Interdicția nu a durat mult. Xiaomi a dat în judecată guvernul SUA și Departamentul Apărării. În martie, un judecător a decis în favoarea Xiaomi, blocând aplicarea măsurii. Guvernul SUA nu a contestat decizia, iar recent a anunțat că s-a înțeles cu Xiaomi. Până pe 20 mai este așteptată o decizie oficială de scoatere a Xiaomi de pe lista neagră respectivă.

Zic pe val pentru că pe 6 mai am primit un comunicat de presă despre cum Canalys, IDC și Strategy Analytics au măsurat o creștere mare a vânzărilor de telefoane Xiaomi. Mai exact, în trimestrul 1 din 2021, Xiaomi a fost locul 1 la livrări de telefoane în Europa Centrală și de Est, locul 2 în Europa și locul 3 în lume.

În România au fost pe locul 2, la distanță mare de Samsung, dar tot cu o creștere mare față de acum un an. Samsung pare să reziste eroic în front.

Astăzi, cam pe la această oră, Xiaomi lansează în România mai multe produse, inclusiv Mi 11 Ultra și televizorul Xiaomi. Mi 11 Ultra este acel telefon extraordinar cu spate ceramic, un modul foto mare și inclusiv un mic display pe spate, ca să-ți faci selfie-uri cu camera principală.

M-am uitat pe câteva review-uri de pe net. Telefonul fotografiază foarte bine. Mi s-a părut însă că un senzor mare face doar jumătate din muncă. Cealaltă jumătate este făcută de software-ul de prelucrare a imaginii raw, iar Mi 11 Ultra nu generează imagini constante, însă poate au mai îmbunătățit treaba asta:

Unde mai punem că tot în această perioadă au schimbat și logo-ul și îl au pe cel nou și superb!

    8 comentarii

  1. Orice companie din China are legătură cu PCC. Oricum, nu cred că este cineva atât de neinformat încât să plătească 1000 de euro pe un Xiaomi, că aș râde și cu fundul și cu siguranță i-aș vinde și eu câteva lucruri, dacă este așa. 😂

    Bonus:

    Xiaomi: ”According to Cirlig, the device was also recording what folders he opened and to which screens he swiped, including the status bar and the settings page. All of the data was being packaged up and sent to (…) Beijing.”

    Ceva îmi spune că nu se opresc doar la asta 🙃

      (Citează)

    • Aici poate fi cu dus și întors. Poate că respectivul bifase opțiunea aia de “share usage statistics” sau cum se cheamă. Sau poate că nu era din UE, unde GDPR te protejează de astfel de lucruri. În alte zone ale lumii e țara nimănui. Eram în SUA de o săptămână și deja un restaurant avea numele meu și telefonul de la alt restaurant unde făcusem o rezervare.

        (Citează)

  2. Cum au putut sa “rupa” harta la situatia cu Europa :). Nu le-a intrat, dar mai faci un zoom, rezolutie, dimensiuni, etc, nu rupi harta in doua. :)

      (Citează)

  3. Din tabelul ala pe mine ma intriga rezultatele Huawei.
    In martie se laudau ca au avut vanzari record pe 2020 (peste 1 milion de telefoane numai in Romania) si ca nu au fost afectati de interdictiile SUA, iar acum rapoartele Xiaomi arata ca de fapt Huawei a scazut cu 64%.

      (Citează)

  4. Băi, da voi ați văzut tv-ul ăla de la Xiaomi? Mi se pare foarte tare, la prețul ăla.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus