un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 14 mai 2021

14 May 2021  ·

ȘTIRI  ·

14 comentarii

Știți deja că ne relaxăm. Mă bucur. Se poate reveni oricând la măsuri mai dure dacă încep din nou problemele, dar trebuie încercată o relaxare și această perioadă este foarte bună pentru asta. Detalii aici și aici.

Noul 3way 2.0 de la GoPro e mișto. Eu am prima versiune, este un accesoriu util. A doua pare si mai bună cu acel picior-trepied.

    14 comentarii

  1. Am avut discutia asta dimineata (ora 08:30 – da stiu, am dus copilu la scoala)
    -Azi de da drumul la rabla electrocasnice?
    -Da, azi
    -Sa intri si tu
    -Eh, sigur nu o sa mearga, vedem la noapte.

    La ora 9 dimineata primesti un bobarnac de la nginx pe sitetul afm

      (Citează)

  2. Asa la feeling, mi se pare pripita renuntarea la masca asa repede, mai ales ca e “cu cateva exceptii” care evident aunt ambigue, de exemplu daca sunt singur in statia de autobuz ce rost are sa port masca? Sau de la cate persoane in sus se considera ca statia e aglomerata?

    Nu o sa mai poarte nimeni, evident. Pe de alta parte probabil ca nici nu ajuta prea mult masca pe-afara, dar era mai mult asa ca sa fie lumea alerta, sa nu se relaxeze complet si in alte privinte.

      (Citează)

    • Daca urmaresti recomandarile oficiale ale WHO, vei vedea ca niciodata nu au recomandat purtarea mastilor in exterior in conditii normale, cu exceptia situatiei in care distanta de 1 m nu poate fi respectata. Deci practic, Romania se realiniaza la aceste recomandari, cum era si inainte de obligativitatea in exterior ce se elimina maine.

        (Citează)

    • Asta îmi aduce aminte de o propunere mai veche (10-20 de ani cred?) legată de interzicerea fumatului în interiorul clădirilor administrației publice și era ceva de genul că n-ai voie să fumezi în interior, decât dacă ești singur în încăpere. Sună ciudat, dar bunul simț spune că poți fuma dacă nu deranjezi pe nimeni.

      La exemplul tău, eu aș purta mască. Când ajungi în stație poate ești singur, dar la un moment dat nu vei mai fi. Poate te poți depărta de restul, dar ajungi în mijlocul de transport și oricum nu mai ești singur. Mi se pare aiurea să-ți pui/dai jos masca funcție de câți oameni ai lângă tine, așa că dacă ai de mers între A și B cu transport în comun, porți masca de la plecare până la destinație și aia e.

      Cred că ideea e ca în locurile aglomerate în general să se poarte masca, nu neapărat să definești cazuri particulare. Gândește-te și la procedurile pentru sancțiuni, că ar trece pandemia până s-ar scrie/aproba dacă despici firul în 4.

        (Citează)

    • Chereches zice ca e greseala, trebuia dat fara masca doar la cei vaccinati, ca in SUA, ca sa impulsionezi.
      dar sigur ca in practica oricine poate sa zica ca e vaccinat, deci nu ar merge

      pe mine insa ma preocupa scolile
      la scoala unde merg copiii meu au fost cazuri la copii, dar nu luate din scoala, ci de la parinti imbecili (petreceri, vacante etc)

      parintii aia vor fi tot imbecili si acum cand nu mai tb sa poarte masca

      ar fi foarte naspa sa vedem o crestere a nr de cazuri de Covid la copii ca urmare a acestei masuri

        (Citează)

    • Prima data se va vedea o crestere la adulti si abia apoi la copii daca va fi cazul, la fel s-a intamplat si la inceputul anului cand s-au deschis scolile. Nu au fost foarte multe cazuri la copii fiindca acestia in general au o imunitate crescuta la Covid si in plus de multe ori au simptome usoare sau sunt chiar asimptomatici.

        (Citează)

  3. Imi place ca ai inteles si explicat corect articolul despre amenda eMAG. Amenda in sine este de fapt foarte putin din cifrele vehiculate bombastic de altii. Si imi place ca Ungaria stie sa isi promoveze interesul national, nu prea vezi asa ceva in Romania.

      (Citează)

    • Nu pot decat sa fiu de acord cu tine aici. In Romania nu vezi niciodata amenzi pentru campanii de reduceri inselatoare. Am ajuns sa nu mai exiate produse cu pret intreg nicaieri, toata lumea are reducere la orice.

        (Citează)

  4. stirea aia cu sefii telecoamelor e de fapt ca huawei i-a trimis sa faca lobby sau presiune sau mai penal, trafic de influenta. e usor penibil cum tot apar materiale in care se vorbeste de o apocalipsa daca cumva iese huawei din schema 5g.

      (Citează)

    • Aici nu cred ca este neaparat presiunea Huawei. Chiar daca nu luam in calcul faptul ca in general echipamentele de la Huawei sunt mai ieftine (si ar ajuta la reducerea costurilor pentru noile retele 5G), inlocuirea acestora din retelele actuale 3G/4G implica un cost destul de mare pentru operatorii de telecomunicatii.
      Asadar este oarecum normal ca ei sa incerce sa impiedice aceasta lege sau macar sa obtina niste derogari pe termen scurt si mediu.

        (Citează)

  5. “În acest moment nu se pot genera vouchere. Vă rugăm să verificați calendarul etapelor programului și să reveniți.”

    Asta primesc cand incerc sa generez un voucher. La voi e la fel?

      (Citează)

  6. [quote]Șefii Vodafone, Orange și Digi s-au întâlnit cu Ludovic Orban pentru legea 5G.[/quote]

    S-a dat și s-a luat?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus