un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum stați cu Rabla pentru Electrocasnice?

25 May 2021  ·

TEHNOLOGIE  ·

36 comentarii

S-a încheiat deja săptămâna de înscriere în Rabla pentru Electrocasnice. Ați luat vouchere? V-ați înscris, a mers totul bine? Ce cumpărați?

După calendarul anunțat, acum suntem în perioada 21 mai – 4 iunie când se pot achiziționa mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și frigidere. Este luptă pe ele în magazine sau sunt vouchere și stocuri suficiente pentru toți doritorii?

Eu nu m-am înscris pentru că nu aveam ce da înapoi. Aș fi dat o tabletă veche înapoi, dar acestea nu se primesc.

Vreau să schimb anul acesta unul sau două aparate de aer condiționat (după planul de anul trecut, amânat din motive de alte preocupări mai importante), dar nu m-am înscris în RpE pentru că nu eram încă decis ce și cum să fac, plus că trebuie să demontez aparatele vechi. Teoretic aș fi avut timp, că etapa de achiziție pentru aer condiționat începe abia pe 18 iunie, dar practic am fost mai leneș decât era cazul.

Sunt curios și de unde cumpărați ceva cu astfel de vouchere. Ce magazin s-a adaptat mai bine la program și rezolvă totul online sau are stocuri mai bune? Am căutat pe AFM o listă cu toți comercianții înscriși în program și… n-am găsit-o.

Ce vă cumpărați?

(vedeți direct rezultatele)

Loading ... Loading ...

    36 comentarii

  1. Am comandat de pe emag o masina de spalat vase. In locul ei voi preda un tv vechi (20+ ani) de pe la parinti.
    Din ce am vazut pe emag s-au terminat destul de repede stocurile de masini de spalat vase eligibile, sub 2000 lei. Celelalte categorii nu m-au interesat.

      (Citează)

  2. M-am inscris, din pacate mi-au dat doar voucher pentru masina de splata, pentru tableta nu mi-a aparut generare.

      (Citează)

    • Păi pentru tv, laptop, tablete vouchere se genereaza începând cu 28 mai, în prima săptămână 21-27 mai au fost doar pentru mașina de spalat vase/haine, combine frigorifice.

        (Citează)

  3. M-am inscris, dar nu imi accepta poza cu buletinul. Desi e o poza foarte clara, zice ca sistemul lor nu o poate citi.

      (Citează)

  4. Alice:
    Păi pentru tv, laptop, tablete vouchere se genereaza începând cu28 mai, în prima săptămână 21-27 mai au fost doar pentru mașina de spalat vase/haine,combine frigorifice.

    Initial asa stiam si eu, dar vazusem ca am pus Radu in tabel si tabletele, asa ca m-a debusolat puitn.

    Multumesc de info!

      (Citează)

  5. Pentru soacra o masina de spalat in locul celei vechi, care desi este functionala, are ceva ani si nu stiu cat o mai duce. Cele noi au un consum mai mic si motor silentios inverter. Arctic pentru service si garantie. Emag pentru servicii.

      (Citează)

  6. Planuiam sa ma inscriu. Am renuntat cand am vazut ca magazinele te lasa sa folosesti voucherul doar la ce produse vor ele si nu la orice produse vrei tu.

    Deci chiar daca un anumit produs se incadreaza la toate condiitile impuse de afm (pret, clasa energetica etc) nu-l poti cumpara cu voucher decat daca vrea magazinul respectiv.

    Practic magazinele au scos la inaintare toate stocurile care nu se vand si au marit si preturile…

      (Citează)

  7. Am vouher pentru frigider, dar clasa minima de eficienta energetica trebuie sa fie E, iar cel mai ieftin este 1500 lei. In conditiile in care in clasa energetica F gasec un frigider decent cu 1000 Lei.

      (Citează)

  8. M-am inscris, a durat apoi vreo 4 zile pana au validat documentele atasate.
    Caut un laptop mediu pentru ai mei, sper sa nu ma oblige magazinele sa iau doar ce vor ei.

      (Citează)

    • În “regulamentul vietii” activarea dura 2 zile lucrătoare, cum s-au emis vineri apoi a urmat weekend-ul deci zile nelucratoare…luni a fost prima zi de activare

        (Citează)

  9. Am creat conturile pentru 4 persoane ( 2 dintre ele un pic mai atehnice), am generat 2 vouchere pe 2 conturi diferite pentru combine frigorifice, chiar ieri după ce au activat cei de la afm voucherele ( vineri doar le-au generat dar trebuiau activate) am comandat o combina frigorifica folosind codul pe site-ul emag ( apropo ca să poți folosi pe site-ul emag în căsuța trebuie completat voucherul cratima numar de telefon gen RO….. – 07… evident numărul al celui inregistrat pe afm).
    Pentru 2 conturi urmează să generez vineri 28 mai : 2 laptopuri
    Pe al patrulea cont – cu combina frigorifica- persoana va merge intr-un magazin Altex personal.
    Apropo de “usurinta ” crearii contului: ieri pe contul meu mi-au trimis mesaj să mai incarc încă o dată cartea de identitate, ce e ironic: pe contul meu am folosit un fisier pdf – am scanat cartea de identitate la o imprimanta, pe celelalte 3 conturi am incarcat poze primite pe whatsapp de la cei 3 “beneficiari” deci jpeg, în consecință am făcut și eu o poza cu cartea de identitate și gata.

      (Citează)

  10. a fost o porcarie tipic romaneasca, cu un site semifunctional (ma refer la AMF) comunicare lamentabila, mecanism greoi, festival de injuraturi pe pag lor FB, etape intermediare adaugate inutil (gen trecerea listelor celor care au aplicat prin 2 doua!!! comisii de validare) dupa ce au fost emise voucherele si au devenit valide (si asta s-a facut in timpi diferiti) magazinele partenere (Altex, eMag, Rombiz, Flanco, Media Galaxy poate au fost mai multe, dar la astea am incercat ) nu puteau valida voucherele, altele habar nu aveau cum sa le foloseasca, altii daca iti acceptau vocherul nu iti permiteau plata in rate (card Avantaj) asa ca m-am apucat de telefoane la relatii cu clientii pe la magazinele online, dar in mod clar respectivii erau depasiti de situatie, iar la nr de tel de la AFM evident ca nu raspundea nimeni, niciodata, pana la urma am luat altceva decat imi propusesem de la eMag, fiind singurii care mi-au oferit solutia salvatoarea de introducere a voucherului in acest format (nr voucher-nr telefon) urmand sa-l valideze ei ulterior pe site-ul AFM si inca ceva care ma surprins in mod neplacut la comercianti, se stia de aceasta campanie de ceva timp, ei bine inca nu si-au pus la punct in prezentarea produselor evidentierea in mod clar ca un produs participa sau nu la aceasta campanie sau sa arate in prezentarea produsului noua clasa energetica (in functie de asta respectivul produs participa sau nu la acest program) exemplu la masinile de spalat participau doar cele incadrate in noile clase A, B si C, dar pe multe site-uri inca mai apare vechea clasificare A+++ A++ A+ etc si ca sa fie meniul complet, anumite produse chiar daca se incadrau in noile clase energetice, nu puteai sa le pui in cos, primeai mesajul “acest produs nu este eligibil pt programul rabla” cu alti comercianti am avut discutii referitoare la transport la unii este gratuit la altii nu, plus ca “nu putem sa aducem masina de spalat la etaj in fata apartamentului, o aduce un singur baiat, soferul, aduce-ti masina veche jos in fata blocului si tot de acolo sa o luati pe cea noua” in concluzie, trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare, nervi de otel si un plan B pregatit (cu un produs similar in caz ca prima optiune, nu functioneaza)

      (Citează)

  11. Eu am vaga impresie ca magazinele au crescut putin preturile inainte, dupa obiceiuri si traditii.
    Eu ma uitam la o masina de spalat care acum e mai scumpa cu 150lei

      (Citează)

  12. Am făcut cont pe 14.05, am generat voucher pe 21.05, ieri s-a validat, azi am cumpărat o mașină de spălat de la Ideall. Nu am înțeles rolului etapei de validare, dar na mai trebuie sa dea de lucru la niște tăietori de frunze la câini… Site-ul AFM este relativ decent doar că nu găsești toate informațiile necesare acolo. Mai trebuie lucrat la comunicare. Noroc că pe pagina AFM de FB s-a răspuns la întrebări și m-am lămurit de acolo.

      (Citează)

  13. Offtopic @nwradu – review la robotul Rowenta si comparatii cu Roborock?

      (Citează)

  14. Alin:
    Nu cumva asta e toata ideea? sa iei ceva cat mai eficient energetic?

    Da, mai ales pentru tablete.

      (Citează)

  15. Am voucer pt frigider dar nu am apucat sa iau ca s-au epuizat stocurile. Doream sa schimb frigiderul vechi al părinților dar cele ramase sunt peste buget. Nu știam ca nu accepta laptop vechi/tableta în schimbul device-ului nou, păcat, chiar aveam niște vechituri de care vroiam sa scap.

      (Citează)

  16. Buget epuizat :(

      (Citează)

  17. Am reușit să obțin vouchere. Cam întortocheată procedura dar până acum ok. Încă nu am cumpărat produsul.

    Există și o listă cu magazinele validate de afm, dar nu pe electrocasnice.afm.ro:

    https://afm.ro/rabla_electrocasnice_comercianti_validati.php

      (Citează)

  18. Alex Dragan: in

    Salveaza in paint, apoi trimite.

      (Citează)

  19. Am comandat ieri Bosch WAN24063BY, maine o primesc. A trebuit sa achit si transport dar achitand cu card emag mi-am luat banii inapoi sub forma de puncte.

      (Citează)

  20. O mizerie de sistem , pierzi timp sa te inscrii ca sa nu prinzi voucher apoi. Nu inteleg de ce nu au limitat numarul inscrierilor: avem x vouchere trebuie sa avem x conturi valide(presupunem un voucher/cont).

      (Citează)

  21. Eu speram sa pot da un laptop vechi pentru o tableta, dar inteleg ca nu se accepta decat desktop+monitor.
    Ceea ce e usor stupid, laptopul ala are 3 kile si alimentare de 100W.
    Electrocasnice vechi nu am.

      (Citează)

  22. Dacă nu o amânau atât, ma inscriam și eu. Am luat în data când trebuia sa înceapă, 7 mai, o mașină de spălat haine, cea veche murise deja de câteva zile și nu mai puteam aștepta 2-3 săptămâni.
    As mai putea sa o returnez și sa iau una cu voucher… Dar nu merita efortul sa reinstalez toată șandramaua încă o data 😁

    P.S. Am mașina veche de dat, hai după ea și iei voucherul :))

      (Citează)

  23. Facut cont usor pe siteul AFM, desi siteul e cam imbecil, acceptat/verificat documentele in 3 zile.
    Am generat si folosit deja un voucher pentru o masina de spalat rufe Indesit, noua clasa energetica C. Masina de spalat veche este functionala, dar are 13 ani, e rugitita, bate si troncane. Oricum aveam in plan sa o schimb anul acesta, programul “rabla” s-a potrivit sa vina la momentul oportun.
    Masina de spalat noua am comandat-o la Emag, am avut ceva probleme cu introdusul voucherului, dar am citit cu atentie in ghidul emag si am vazut ca trebuie introdus si numarul de telefon. Data de livrare estimata este in weekend.

    Un punct negativ – nu se accepta voucher pentru produsele resigilate, desi ele sunt produse noi. Dar trebuia sa faca emagul o magarie, sta in caracterul lor.

      (Citează)

  24. Imi trebuia un aragaz pentru socri, dar vad ca nu intră la electrocasnice. O fi probabil la cosmetice dupa mintea lui caCâțu.

      (Citează)

    • Păi aragazurile sunt 99% pe gaz deci nu electric, programul se numeste “rabla pentru electrocasnice ”

        (Citează)

  25. Butiulca Tudor

    26/05/2021 la 7:44 AM

    Eu as vrea sa le cumpar un tv pentru parinti, dar am o intrebare doar un singur voucher poti primi pe cont? de ex. poate vreau si o tableta, trebuia sa imi fac alt cont ?

      (Citează)

  26. Alice:
    Păi pentru tv, laptop, tablete vouchere se genereaza începând cu28 mai, în prima săptămână 21-27 mai au fost doar pentru mașina de spalat vase/haine,combine frigorifice.

    De unde ai informatia asta, cu 28 mai? Pe site se spune numai ca etapa a II-a incepe pe 4 iunie, nu spune nimic despre vouchere.

      (Citează)

  27. Aveam un laptop pe care vroiam sa il dau dar ce sa vezi nu poti lua voucher pt laptop nou.

      (Citează)

  28. Auchan are un program Rabla pentru electrocasnice, poate poți duce tableta

      (Citează)

  29. Incearca parintii mei sa ia o combina frigorifica, dar nu vor sa ia orice panarama de la ei pe stoc si se lovesc de refuzul comerciantilor de a nu avea modele mai bune inscrise in program.
    Teoretic totul e wow, dar practic orice comerciant (aka samsar de electrocasnice noi) isi face o lista cu ce modele are pe stoc si vrea sa scape de ele. Asa functioneaza la noi mizeria de program asa-zis ecologic. Deci se schimba o rabla mai veche cu o rabla mai noua.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus