un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cofetărie bună: La Coana Mare #SustinRomania

30 Oct 2020  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

19 comentarii

Cofetăria La Coana Mare este tot pe strada Vatra Luminoasă (oficial pe Măgura Vulturului, dar pe colț cu Vatra Luminoasă), că am petrecut câteva ore prin zonă când tata era la un consult la spital și am descoperit-o cu această ocazie, plimbându-mă brownian pe străzi. De fapt, și Mega Image-ul despre care spuneam anterior este chiar lângă ea.

Cofetăria are prăjituri clasice. Întreba cineva la un articol similar dacă amandina la 9 lei este un preț uzual pentru București. E chiar și mai scumpă în alte locuri. La Coana Mare (de câte ori zic numele mi-l închipui pe Martin Lawrence din Big Momma’s House făcând prăjituri), însă, costă 6 lei și este foarte bună sau măcar la fel de bună precum cele de 9 lei.

Cremșnitul a fost și el foarte reușit, mai iau. Am cumpărat de acolo de două ori diverse prăjituri, așa că mi-au plăcut și Nebunie și Perla. Krantz este un tort bun cu aspect lunguieț, din care se taie felii; prima oară a fost excelent, a doua oară nu, dar l-aș mai încerca a treia oară pentru că merge bine lângă o cafea sau cu înghețată.

Per total mi-a plăcut cofetărie și voi mai reveni, dacă nu găsesc alta și mai interesantă între timp sau mă satur de ea. Fursecuri și plăcinte n-au luat, dar arătau bine și ele.

#SustinRomania (click pentru alte articole din serie) este hashtag-ul sub care voi scrie articole despre produse sau servicii sau companii din România care îmi plac. Este una dintre metodele prin care ajut cum pot și eu la promovarea produselor românești în această criză. Dacă vă place hashtag-ul și vreți să-l folosiți și voi, chiar vă rog! Detalii despre ideea mea găsiți aici.

    19 comentarii

  1. Ai incercat vreodata la Scovergaria Micai de pe Lipscani colt cu Calea Victoriei?

      (Citează)

  2. Cum se face ca susții chestii care măresc colesterolul?

      (Citează)

    • Daca faci sport si mananci responsabil nu se mareste nimic :)

        (Citează)

    • Cred că aș fi ipocrit să recomand doar chestii sănătoase, când din când în când eu am poftă și de prăjituri, KFC, McDonald’s, o pizza, un ciolan de porc șamd și mi le și îndeplinesc.

      Totul e să nu abuzezi de ele, să nu mănânci numai prăjituri sau numai KFC în fiecare zi. E ca la alcool, e un prag dincolo de care strică.

        (Citează)

    • Pai numai burgeri, cofetarii și cafele sunt :)

      Așa o să îți îngropi cititorii :D

        (Citează)

  3. Incearca daca vei fi prin zona cofetaria Christine de pe str Ficusului, in special Prajitura Passion. Costa 15 lei, dar este deosebita, ceva ALTFELfata de cele clasice… si daca nu te saturi ia si un Eclair.
    Este a unui tip care a fost jurat la Bake Off Romania cand a rulat pe protv, daca intri pe site il recunosti. Se pare ca au si cu livrare acasa, nu scrie in schimb cat e comanda minima..

      (Citează)

    • Știu Christine, mulțumesc! Am scris acum multă vreme de ei, mergem des pe acolo, totul e foarte bun.

        (Citează)

    • Am fost acolo cam acum doua luni si tot ce am luat (Mojo, Passion, Criollo) a fost excelent. Nu e ieftin, dar isi merita banii.

      P.S. Exact Radu m-a trimis acolo cu o recenzie de acum cativa ani.

        (Citează)

    • Chiar acum cateva zile am fost si am luat prajituri de acolo.
      Eclerele si Macarons alea mari sunt preferatele mele.

      Intr-adevar, lucreaza cu ingrediente de calitate foarte buna, de cand cumpar de la ei, observ ce inseamna o prajitura cum trebuie si una facuta cu ingrediente de o calitate mai slaba. Pana si Zoomserie mi se par super naspa acum, parca sunt prea incarcate de zahar, desi au preturi ca la Christine.
      Desi, ocazional, mai cumpar si de la cofetarii mai ieftine, biscuiti, paleuri, pricomigdale, etc. Ca tot poftesc si la din astea.

      Pe langa Chrstine, altii care sunt foarte misto, sunt BaKings. Mi se pare ca au magazinul pe la Iancului. N-am fost personal acolo, dar a avut o prietena un carrot cake de la ei care a fost senzational de bun.

        (Citează)

  4. Eu NU recomand nimic de acolo. Stau in zona si am luat de cateva ori prajituri si mereu dezamagitor. Fie prajiturile vechi – aveau arahidele de pe ele gust de ranced, fie crema gretoasa, plina de margarina.
    Am fost tare incantat cand s-a deschis – aproape 2 ani daca retin, dar de mai bine de 6 luni nu mai calc pe acolo. Prea de fieare data mi-am luat teapa.

      (Citează)

  5. cred ca ti se aprind tot felul de martori in bord.

      (Citează)

  6. Au preturi decente la prajituri, dar la torturi e jale.

    In Lidl gasesc tort de 1 kg la 22 de lei: https://imgur.com/YFzvA5q

      (Citează)

    • am vazut si eu azi in Lidl. are vreo 25 de E-uri.

        (Citează)

    • Kopa_Kopan:
      Au preturi decente la prajituri, dar la torturi e jale.

      In Lidl gasesc tort de 1 kg la 22 de lei: https://imgur.com/YFzvA5q

      Avand in vedere ca nu mananci tort in fiecare zi, mai bine dai un ban si iei ceva de calitate mai buna, facute cum trebuie.
      Un tort la 22 de lei, daca te uiti pe lista de ingrediente, cum a zis si Giovanni, este plin de inlocuitori si prafuri. Praf de ou, de frisca, margarina, zahar cat cuprinde, agenti de ingrosare, de legate, de afanare si alte prostii.
      Sau eventual faci acasa, dca nu vrei sa dai o poala de bani pe un tort bun, are Jamila Cuisine retete cacalau de prajituri si torturi, doar rabdare iti trebuie, ca ies toate.

      Legat de Lidl, tocmai am primit catalogul ala de craciun, cu toate nebuniile alea marca Deluxe. Aproape ca lingeam paginile :)))) Daca la mancare mai e cum mai e, mai nimeresti chestii fara prostii, la prajituri, cu toate E-urile, tot o sa basculez niste chestii de pe acolo. Era un cheesecake cu caramel sarat si niste macarons. Plus diverse borcane cu creme de tot felul de arome dulci.

      Legat de cheesecake, la Selgros, la zona de mancare, cand iesi, au bagat asa ceva. 7 lei o bucata, dar chiar e cu crema de branza si chiar e blat din biscuiti digestivi. Am mancat cheesecake la restaurante mai scumpe si erau pline de gris sau gelatina iar blatul era o mizerie. De incercat, caci chiar sunt bune.

        (Citează)

  7. de unde ai primit coana jupanareasa acel catalog, ca sa pice google daca l-am gasit pe net…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus