un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mic dejun la Vacamuuu #SustinRomania

4 Aug 2020  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

32 comentarii

Relația mea cu restaurantul Vacamuuu se rezumă la a cumpăra după Black Friday un rib-eye mare de Black Angus pentru a-l găti chiar eu acasă, cu un vin bun, poate cu sos de piper ca în 2019 (salivez). Recent însă au anunțat că introduc și mic dejun stil modern (iată meniul) și ne-am dus duminică acolo, să-l mâncăm.

Matilda, dacă o trezești brusc din somn și o întrebi ce iubește cel mai mult, s-ar putea să răspundă că brunch-ul, nu pe mine, în confuzia de moment, așa că noi mergem (sau mergeam) destul de des la brunch-uri și gătim și acasă chestii asemănătoare.

Cei de la Vacamuuu au un meniu de vreo 8 preparate de mic dejun, disponibile zilnic până la ora 13. Eu am luat ou poșat cu salată caprese, 37 lei.

Matilda a luat ouă poșate pe guacamole și gofre (goffre? waffles?) și salată, 37 lei.

Au fost neașteptat de bune. Adică la prima vedere par preparate foarte simple, dar toate detaliile au fost perfecte. Mozzarella proaspătă de la mine a fost excelentă și se potrivește foarte bine cu fulgii de migdale de deasupra. O să-mi cumpăr și eu fulgi de migdale pentru face astfel de combinații în casă, chiar merg foarte bine. Roșiile erau dulci, gustoase, ușor trase în cuptor cât să aibă o micuță crustă. Salata verde a fost și ea bună, cu un dressing care o făcea cremoasă. Oul poșat a venit la mine pus într-un pahar și cred că ideea era să bag pâinea aceea după el ca să-l mănânc.

Și ce și-a luat Matilda a fost bun. Guacamole era făcut la cuțit, inclusiv bucățile de avocado, deși de obicei restaurantele le bagă prin mixer sau blender pentru rapiditate. Gofrele au fost cam moi. Ouăle poșate perfect. Overall peste așteptări totul, iar serviciul a fost atent și politicos, ceea ce nu a fost impresia mea la vizitele de acum vreo 2-3 ani când am fost ultima oară acolo.

Prețurile sunt mari, dar în ton cu zona Dorobanți-Floreasca. Vizavi de Vacamuuu, de exemplu, la Cava Bistro, care-i alt loc bun de mic dejun și fac și o pavlova mișto, un preparat costă chiar 2-3 lei în plus, iar pe la Frudisiac, Pio Bistro și Grano cam tot pe acolo se învârt.

Vacamuuu se află în Piața Floreasca, pe Calea Floreasca 111, și este un steakhouse cu galantar de carne și delicatese. Pe lângă carne, am luat de acolo și sare Maldon, de exemplu. Orar 9-22, parcare găsiți de obicei prin zonă, în perioada aceasta au vreo 16 mese de câte 4 persoane disponibile pe terasă.

#SustinRomania (click pentru alte articole din serie) este hashtag-ul sub care voi scrie articole despre produse sau servicii sau companii din România care îmi plac. Este una dintre metodele prin care ajut cum pot și eu la promovarea produselor românești în această criză. Dacă vă place hashtag-ul și vreți să-l folosiți și voi, chiar vă rog! Detalii despre ideea mea găsiți aici.

    32 comentarii

  1. Preturile sunt mari daca zona e centrul Vienei…
    Pai 7,5€ un fel e pret de Cafe Central sau Cafe Landtmann…care sunt printre cele mai scumpe cafenele din Viena.

      (Citează)

    • Apropo de asta. Trebuie sa sustinem Romania orice ar fi? Chiar daca preturile sunt prea mari sau calitatea nu e ok? Sa cumparam pepeni naspa romanesti si la pret triplu fata de cei din Turcia?

        (Citează)

    • Daca pretul este mare, inseamna ca nu esti in targetul de clienti. Comparatia cu Viena nu isi are rostul. Si sunt sigur ca sunt si alte restaurante cu preturi mai ridicate la mic dejun si brunch in zona Floreasca.

        (Citează)

    • With you. Daca sunt vremuri grele si trebuie sa salvam afaceri locale, cafenelele de fite sunt la coada listei pentru mine.

        (Citează)

    • @CK, sunt sarac, asta este. Dar totusi comparatia cu Viena de ce nu isi are rostul? Ca Bucuresti-ul pierde la orice aspect?
      Ca salariul minim al angajatilor dintr-un restaurant in Viena e undeva la 1200Euro (5800 LEI)?
      Ca TVA-ul pentru mancare in Austria e 10% cand la noi e 5%?
      Ca impozitul pe profit in Austria e 25% vs 16% in Romania?

        (Citează)

    • Restaurantele turistice din orice capitala europeana nu sunt dintre cele mai scumpe, ci vand mancare proasta la supra-pret. Asta inseamna ca platesti mai mult decat face felul respectiv de mancare, insa nu foarte mult, pentru ca este totusi mancare proasta. Daca vorbim despre restaurante din Vienna si incercam sa comparam cu ce se intampla la noi, pai hai sa luam restaurante comparabile. Radu a mers la unul din cele mai scumpe restaurante din Bucuresti, hai sa il comparam cu Le Ciel, restaurantul hotelului Grand Hotel Wien, care e unul din cele mai scumpe restaurante din Vienna. La brasseria Le Ciel un meniu de brunch porneste de pe la 60 de euro, la VacaMuu inteleg ca e 7,5 euro. Cam cum iese comparatia, e aliniata la nivelul de trai din Romania?
      Altfel, si in Romania gasesti meniul zilei cu 18 lei, in Vienna poti sa iti iei un fel principal si o supa cu 4 euro?

        (Citează)

    • @Alex, nici eu nu sunt in target, dar aparent sunt multi altii care ar plati preturile de mai sus. Cand un restaurant isi seteaza preturile, nu o sa le compare niciodata cu Viena, Paris sau Londra. O sa isi seteze strategia de marketing in functie de zona, alte restaurante concurente (pe nisa respectiva sau nu) si cel mai important, zic eu, brand awareness. Vreau sa am putini clienti dar care sa plateasca mult, sau multi clienti care vor sa plateasca putin. Bafta.

        (Citează)

    • Mie Cafe Central nu mi s-a părut scumpă, iar Landmann ușor peste medie.

      Ieftin și bun nu se poate.

        (Citează)

  2. @alex: eu n-am mai fost demult în Viena, dar tare mi-e că la 8 euro iei cartofi de pe stradă (copți sau găluște).

    @Mofo: nu mai există un preț corect, trebuie să hotărăști ce merită și ce nu pentru tine. Cât despre pepeni, eu încă n-am mâncat pepeni mai buni decât cei din România, cu atât mai puțin în Turcia. Trebuie să susții în ceea ce crezi că merită și ce vrei să prospere.

      (Citează)

    • Cu 8euro iti iei ceva asemanator in cafenele (scumpe/turistice) din Viena. Ultima data am fost anul trecut, dar am verificat preturile astazi si sunt asemanatoare.

        (Citează)

  3. Asta cu “pretul zonei” ar trebui sa se reflecte si in calitatea produselor. Daca acestea sunt mai bune decat cele pe care as putea sa le gasesc intr-un alt loc – perfect, pretul este justificat. Daca singura justificare este “pretul zonei” atunci, din perspectiva omului care nu sta in zona, zic “nu mersi”.

      (Citează)

    • Calitatea e reflectata, ca de aia ouale alea au fulgi de migdale si mozarella de bivolita, dar pana la urma sunt niste oua, deci nu poti sa te astepti ca o sa iti dea lumea peste cap.
      Insa ca sa-ti raspund punctual, mi se pare ca a cam trecut vremea cand restaurantele practicau scoruri mai mari decat restul doar pentru ca se aflau intr-o zona buna (a ase vedea cafenelele de pe Dorobanti de acum vreo 10 ani). Intre timp, restaurantele cu preturi mai mari sunt intr-o zona buna (parca concentrate mai mult in partea aia de Dorobanti – Floreasca), insa ofera si produse de calitate pentru scorurile alea – o cafea “de origine”, chifle facute in casa, ingrediente autentice, bucatari scoliti pe afara, etc. Depinde de consumator daca sesizeaza diferenta dintre, spre exemplu, o mozarella de bivolita, italieneasca si una de vaca de la Delaco si, mai important, daca e dispus sa plateasca un pret mai mare pentru produsul premium.

        (Citează)

  4. preturi absolut decente, eu ii las baiatului o suta.

      (Citează)

  5. Deci 15 euro un mic dejun excelent pentru doua persoane.

    Ar fi bine sa mergem mai departe, cu un pranz si o cina. Ca sa vedem daca reusim sa ne incadram in cei 220 de euro/camera cu pensiune completa in Olimp. Banuiesc ca o sa fie greu, foarte greu, aproape imposibil.

      (Citează)

  6. A.:
    Calitatea e reflectata, ca de aia ouale alea au fulgi de migdale si mozarella de bivolita, dar pana la urma sunt niste oua, deci nu poti sa te astepti ca o sa iti dea lumea peste cap.
    Insa ca sa-ti raspund punctual, mi se pare ca a cam trecut vremea cand restaurantele practicau scoruri mai mari decat restul doar pentru ca se aflau intr-o zona buna (a ase vedea cafenelele de pe Dorobanti de acum vreo 10 ani). Intre timp, restaurantele cu preturi mai mari sunt intr-o zona buna (parca concentrate mai mult in partea aia de Dorobanti – Floreasca), insa ofera si produse de calitate pentru scorurile alea – o cafea “de origine”, chifle facute in casa, ingrediente autentice, bucatari scoliti pe afara, etc. Depinde de consumator daca sesizeaza diferenta dintre, spre exemplu, o mozarella de bivolita, italieneasca si una de vaca de la Delaco si, mai important, daca e dispus sa plateasca un pret mai mare pentru produsul premium.

    Despre asta e vorba (cu excepția cuvântului premium care îmi provoacă mie alergie). Dar nu, noi nu suntem în targhet sau suntem complexați degeaba când ni se pare că nu ne permitem zi de zi lucruri care trebuie încercate și ele cu măsură.

      (Citează)

  7. @alex: Cafe Landtmann: 1 ou, gem sau miere, 1 deget de unt și 2 bucăți de pâine la 6 euro. Dacă tu zici că asta e = cu ce și-a luat Matilda acolo, discutăm degeaba. Vorbim totuși de mâncare, nu de ceva pus pe masă ca să nu stea cafeaua singură.

      (Citează)

    • am trecut la euro cumva in romania si nu stiu eu?
      sau asta e ultima fita, sa vorbim de preturi in eur?

        (Citează)

    • Vezi ca meniul ala e mai mare. Nu doar alea clasice pentru turisti. In fine daca voi considerati ca e pretul corect la VacaMuu, e ok. Mie mi se pare ca nu are de ce in Romania pretul la un restaurant (premium sau nu) sa fie asemanator cu un oras mai scump unde nivelul de trai si veniturile sunt mai mari.

        (Citează)

    • alex: Mie mi se pare ca nu are de ce in Romania pretul la un restaurant (premium sau nu) sa fie asemanator cu un oras mai scump unde nivelul de trai si veniturile sunt mai mari.

      Da, dar asta ai decis tu arbitrar, că ți se pare Viena mai mișto. Bucureștiul rămâne un oraș ieftin, de fapt.

        (Citează)

  8. Mihai:
    am trecut la euro cumva in romania si nu stiu eu?
    sau asta e ultima fita, sa vorbim de preturi in eur?

    Tu cum compari 2 preturi care sunt in monede diferite?

      (Citează)

  9. Hai ca dupa ce la articolele precedente ti-am luat apararea pe subiectul asta, e timpul sa bag si eu commentul: Sustinem romania cumparand mancare de la turci? Patronii vacamuuuuuu, sunt niste turcaleti, nu e business romanesc, nu e mancare traditional romaneasca, nu e vreo zona turistica nedescoperita a romaniei, nu e nimic care sa caifice businessul asta la SustinemRomania.

    Sigur platesc taxe in ro, au angajati romani, dar care era alternativa la micul dejun, care nu bifa astea de mai sus? Dadeati o fuga pana la Ruse sa mancati acolo?

    Legat de preturi, a explicat f. bine A. mai sus, dupa logica celor care au experiente doar de citybreak prin vestul europei, inseamna ca 7.5 euro e pretul maxim la un mic dejun oriunde in europa pentru ca atata costa “pah centru in viena”, ceea ce e stupid.

      (Citează)

    • Plătesc taxe la noi? Angajează români? Ce-mi pasă de originea proprietarilor, trebuie cumva să mănânc doar la urmașii lui Ștefan cel Mare?

        (Citează)

    • Nu, poti sa mananci unde vrei, dar nu inteleg ce treaba are faptul ca tu mananci sau iti faci cumparaturile la un magazin din romania, cu: “#SustinRomania […] Este una dintre metodele prin care ajut cum pot și eu la promovarea produselor românești în această criză. “.
      Sigur, sustinem romania cu fiecare leu cheltuit aici.

        (Citează)

  10. 5 lei e eur, ca la camatari.
    erau si banci care o dadeau cu eur la curs de 5 lei, sa fie rotund sa fie bine ca sa nu fie rau, stii?

    alex: Tu cum compari 2 preturi care sunt in monede diferite?

      (Citează)

  11. Alaturarea asta de # si unde mergi mi se pare ca da in cringe.

    Intelegeam daca incercai sa promovezi o bijuterie nedescoperita, da vacamu?

      (Citează)

    • Nu am stabilit vreau prag. Mi-a plăcut, scriu despre ei. Susțin și McDonald’s și KFC, chit că sunt grupuri cu afaceri de miliarde. Angajează români, plătesc taxe aici, e ok.

        (Citează)

  12. Nene câtă frustrare in unele comentarii.
    Bai fraților nu mai comparați mere cu pere, dacă ați văzut voi in Viena (asta e in general maximum de rafinare pt români) sau nu mai știu unde că un mic dejun pâine +unt + cafea sigur e mai ieftin decât asta prezentat de Radu, sigur trebuie comparate, nu?
    Comparați chestii echivalente și o sa vedeți prețul sărind f ușor de 20 de euro, minim.
    Apoi, da , e scump pt România poate chiar și pt București dar asta e viața, nu vă obligă nimeni să mergeți.

      (Citează)

  13. Nu comentez preturile, dar daca mancam ce e acolo muream de foame. Mai ales la micu dejun, unde bag lejer o omleta de 8 oo cu cascaval si mult marar + o bagheta de paine si 2 kile de pepsi ca sa alunece.

      (Citează)

  14. Blackskull:
    Nu comentez preturile, dar daca mancam ce e acolo muream de foame. Mai ales la micu dejun, unde bag lejer o omleta de 8 oo cu cascaval si mult marar + o bagheta de paine si 2 kile de pepsi ca sa alunece.

    Ce-ai descris acolo nu-mi ajunge nici pe o măsea, as pune și ceva cu carne, sa simt ca sunt la masa. Omleta de 8 oua mănânc când sunt la regim.

      (Citează)

  15. Mie mi se par cam mari preturile. Un ou si cateva felii de rosie si branza – 37 de lei. Si nu te poti satura cu ce e acolo.

      (Citează)

  16. Arata tare bine !
    Cat de enervant mi se pare ca la majoritatea articolelor despre/cu restaurante discutia e legata de cat costa , ca e prea scump, ca e putina mancare…acum vad ca se compara Bucuresti cu Viena geez – de unde pana cand !?
    Nu are cum sa coste la fel in toate restaurantele un preparat, pe langa mancarea proriu-zisa mai exista si zona unde e amplasat restaurantul ( chiria) , ambianta ( cat s-a investit ) , personalul ( de la bucatar pana la ospatari mai scoliti) , calitatea produselor, etc …37 lei pt 2 oua, 2 goffre si niste salata da pare mult , dar pe langa asta e si experienta – mananci ceva bun intr-un local frumos cu o servire ok . Am nimerit si prin restaurante unde pute pur si simplu si ti-e sila sa te duci la toaleta sa te speli pe maini …asa ca prefer oricand sa dau 80 lei pe un fel principal si un cocktail reusit prin Floreasca (Vaca Muu/E3/ Mozzafiato – din pacate Madame Pogany s-a dus , iar Chef’s Experience s-a stricat rau off) decat un restarant imputit – unde nu e neaparat mult mai ieftin si cu siguranta nu e mancarea atat de gustoasa poate doar cantitatea mai mare … La Yoshi de ex 2 platouri cu sushi (pt 4 pers) si o sticla de vin nota a fost cam 100 euro , dar wow a fost cel mai bun sushi pe care l-am mancat . In fine…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus