un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Turul Burgerilor: la Zvetto Burger Bar #SustinRomania

23 Jul 2020  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

23 comentarii

Zvetto Burger Bar este de mulți ani deschis chiar aici lângă mine la Timpuri Noi, dar n-am fost niciodată acolo pentru că de obicei nu ieșim la localurile din cartierul nostru. În ultimele luni, însă, am comandat cu livrare de la ei (Glovo acum) și burgerii au fost mereu buni, așa că iată-i în Turul Burgerilor cu un nou episod.

Cei de la Zvetto au mai mulți burgeri în meniu cu prețuri între 21 și 33 de lei. Mai au și cartofi prăjiți foarte buni, par tăiați și făcut de ei pentru că sunt wedges în coajă ce mi s-au părut foarte buni.

Acesta este un Bacon Burger (30 lei), conține carne de vită, bacon, salată, roșii, ceapă, castraveți și sos. Mi-a plăcut că poți alege în aplicație dacă vrei burgerul rare/medium/well done și am ales mereu medium. Trei din patru chiar așa au venit, cu carne roz în centru, ceea ce m-a încântat mult.

Burgerii lor nu arată foarte înalți (și nici prea fotogenici nu sunt, deși livrarea de obicei contribuie la asta), dar sunt foarte gustoși și m-am săturat mereu dintr-unul. Carnea pe care o folosesc este gustoasă și suficient de groasă pentru a permite o gătire medie, baconul este grosuț și se simte bine, chifla nu are diametrul mare, dar e bună și ea, își îndeplinește cu brio rolul de mâner subțire, ca să nu simți că mănânci prea multă pâine de câte ori muști din el.

Fresh Burger mai jos, care conține vită, guacamole, mix de legume la grătar, roșii și ceapă.

Spice Burger chiar a fost picant. Are dulceață de ardei iute și jalapeno pe lângă restul ingredientelor uzuale.

Acesta este Super Cheeseburger, care cred că diferă la gramajul de carne de cheeseburgerul simplu și de dublu cheeseburger. A fost bun. A fost primul comandat de la ei și mi-a plăcut, dar din cele patru de mai sus Bacon Burger a fost preferatul meu.

Cartofii, vă spuneam, sunt foarte buni. Am luat și cu parmezan și fără parmezan de-a lungul timpului. Evident că primii sunt mai gustoși, dar acum mă gândesc că, dacă tot comand de acasă, aș putea să comand unii normali și să pun eu parmezan de-al meu peste ei. Similar aș putea să comand un cheeseburger și să-mi fac singur un ou ochi și să-l pun pe burger pentru a-l transforma în Egg Burger. Comandatul de acasă deschide multe posibilități.

O idee de reținut apropo de asta: de obicei nu recomand să comandați burgeri prin curier. Indiferent cum sunt ambalați, carnea fierbinte face ca restul ingredientelor să devină mai moi, mai apoase, și asta face întreg burgerul mai puțin plăcut decât dacă l-ai mânca proaspăt gătit în restaurant, adus pe farfurie. Un burger livrat de la distanță de obicei diferă sesizabil de același burger servit în localul respectiv.

Dacă vreți burgeri prin curier, vă recomand să comandați mai degrabă de la un local cât mai apropiat vouă, nu de la cel celebru din partea opusă a orașului. Eu așa am ajuns la Zvetto, de fapt, că n-am vrut să comand de la Switch.eat sau Aria sau alții prea îndepărtați, ci de undeva de unde burgerul ajunge în 3 minute la mine. Și, în cele din urmă, s-a dovedit că fac burgeri foarte buni. Am mai comandat și de la alții din cartier și poate voi scrie și despre ei în viitor, dar Zvetto a ieșit câștigător.

Zvetto Burger Bar se află aproape de intersecția de la Timpuri Noi, pe colțul străzii Ion Minulescu intersecție cu Nerva Traian, aproape de clădirile TN Square și de PC Garage. Au și o terasă mică acolo, deci bănuiesc că sunt deschiși în această perioadă și pentru servit la fața locului. Orarul este 12-22, meniul este pe site, livrează prin Glovo și poate și alții, telefonul de contact este 0728 875 665.

#SustinRomania (click pentru alte articole din serie) este hashtag-ul sub care voi scrie articole despre produse sau servicii sau companii din România care îmi plac. Este una dintre metodele prin care ajut cum pot și eu la promovarea produselor românești în această criză. Dacă vă place hashtag-ul și vreți să-l folosiți și voi, chiar vă rog! Detalii despre ideea mea găsiți aici.

    23 comentarii

  1. Cumpara-ti o Dacie daca tot vrei sa #sustiiromania. Sau pana acu te duceai la Ruse sa mananci burgeri? :)

      (Citează)

    • Susțin economia cum pot, nu necondiționat.

      Acolo unde găsesc un produs românesc bun sau unde cel românesc este la fel de bun precum cel străin, voi cumpăra mereu românesc, că noi ne uităm în magazine pe unde sunt fabricate diverse lucruri, de exemplu.

      O să scriu cândva un articol și despre sucuri de roșii produse în România, de exemplu, deși în supermarketuri e mereu plin de Cirio, Heinz și brandurile proprii ale magazinelor, fabricate în străinătate. Trebuie să le cauți un pic pe cele românești, dar le poți găsi, la o adică.

      Sau ca alte exemple, laptele UHT marca 365 vine din străinătate, prefer LaDorna din România pentru câțiva bani în plus. Am văzut și ouă aduse din Polonia, dar de ce să nu te uiți la codul țării de origine și să iei românești? Despre asta este #SustinRomania.

        (Citează)

  2. O recomandare pentru ceva dulce ar fi sa incerci @grain_de_sel_cozonac pe istagram. Fac un cozonac cu caramel sărat, nucă coaptă și ciocolată demential, din ingrediente bio.

    L-am incercat de Paste, iar customer service este excelent. Erau full de comenzi dar cand am precizat ca vreau 4 cozonaci pe post de cadou pentru prietenii afectati de criza au reusit sa-mi livreze :)

      (Citează)

  3. Chiar arata bine burgerii, good find. Eu recunosc ca mi-am tot luat teapa cu localuri necunoscute, dar care sunt in apropierea mea si care pe glovo aratau chiar bine, dar in realitate se vedea ca erau facute de restaurante de cartier, cu cascaval Hochland si altele similare :)) Asa ca in ultima vreme comand fix de unde m-as duce sa si mananc. Sigur, iau si distanta in calcul, nu comand de undeva mai departe de 15-20 min, ca ma gandesc ca ajunge rece mancarea.

      (Citează)

  4. Mi se par cam mici

      (Citează)

  5. Mi se par foarte putini cartofi la un burger. Si arata si cam ciudat, sunt prajiti cu coaja, e noua moda.

    Eu am facut burgeri acasa saptamana trecuta – nu am fost prea incantat. Am luat totul din Lidl, de la chifle (niste chifle de hamburger, dar dubioase, cu gust dulceag si consistenta de briosa) la castraveti murati. Cartofii prajiti, desi congelati, au iesit foarte buni.

    Per total, m-a costat mai mult decat daca as fi cumparat doi burgeri mai ieftinache.

      (Citează)

    • N-are cum, de obicei ieși mai bine făcându-i tu acasă, mai ales dacă ai deja sosurile.

      Problema acasă este cu chiflele. Cele preambalate sunt pline de chimicale și foarte moi de-ți trece mâna prin ele, iar în comerț nu găsești din acestea ca în restaurante. Cele din restaurante se fac pe comandă la diverse brutării, dar ăia nu le vând și la magazin.

        (Citează)

    • Daca fac burgeri acasa, iau de la Lidl chifla din aia cu cartofi. E cam singura care se apropie, cat de cat, de chiflele pentru burgeri. Dar e greu de muscat si din aia, din cauza ca e prea crocanta la exterior.
      Detest chiflele “speciale” pentru burgeri, din comert, au un gust groaznic. Si sunt prea dulci.

      Nu prea am mai facut burgeri acasa, fix din cauza asta. Prefer sa comand de la Vivo, la 2-3 saptamani, decat sa ma mai chinui eu.

        (Citează)

  6. Dacă ajungi în Constanța îți recomand un local demn de turul burgerilor: Burgheria, fix lângă Nikos. Am rams surprins ca e peste multe localuri din București.

      (Citează)

  7. da, bun Zvetto, nu mai au burger-ul ala cu branza de burduf?

      (Citează)

  8. De comandat și încă sa fie ok după livrare mi se par chiar în regulă cei de la South Burger (mai buni decât cei livrați de switch)
    Dar arata interesant și ăștia, o sa testez

      (Citează)

    • Erau și pe lista mea, dar n-am ajuns până acum la ei.

        (Citează)

    • Chiar trebui sa ii incerci pe cei de la South Burger, sunt foarte buni.
      Dar sa eviti meniurile Office de la pranz. C0ntin un burger ceva mai mic si o portie de cartofi prajiti, dar problema este ca la burger se foloseste o chifla la fel de mare. Asta in conditiile in ingredientele sunt reduse.

        (Citează)

  9. Ce preturi decente, nici macar un fel unu + fel doi nu poti sa iti iei de bani astia (pentru cunoscatori)

      (Citează)

    • Culmea, ăștia sunt peste medie ca preț, de fapt. Poate și Dojo (sau cine zicea aia cu felurile acum mulți ani) mănâncă acum meniuri mai scumpe :P

        (Citează)

  10. par cam mici, sper ca ai mancat bine inainte

      (Citează)

    • Nu sunt mari, dar sunt suficienți. Scopul meu la o masă este să nu-mi mai fie foame, nu să mă ghiftuiesc. Sau nu cu burgeri, oricum, care au o tonă de calorii.

        (Citează)

  11. Pacat ca nu iesiti la restaurantele din zona. Sunt cateva ff ok, de ex Cartier pe Mircea Voda sau cele de pe Nerva Traian. Recomand.

      (Citează)

  12. Eu am recomandat Zvetto tuturor cunoscutilor pana acum :) I-am descoperit pentru ca sunt aproape de casa si luam cam de 2 ori pe luna burgeri de la ei. Un mare plus este si personalul, daca alegeti sa mergeti la terasa. In weekend au oferte 1+1 gratis , dar nu sunt valabile pentru livrare.

      (Citează)

  13. Mihai Oprisiu

    25/07/2020 la 1:49 PM

    Te invit la Timișoara la Bun Burger pentru o degustare

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus