un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Weekend în București: Voila, Cucinetta, Calea Victoriei, Parcul Tineretului și alte zone

27 Jun 2020  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

24 comentarii

Weekendul trecut am stat în București și a fost primul cu vreme bună și am profitat din plin de ea, ieșind la două restaurante foarte bune și apoi plimbându-ne prin oraș. Am filmat totul, pentru că de ce nu?

Susține-mă cu un Subscribe:

Despre restaurante o să scriu și aici negru pe alb, că sunt chiar mișto: Bistro Voilà, pe Budișteanu 18, și Cucinetta, pe Tudor Ștefan 32 în Dorobanți. Voilà are o terasă frumoasă, liniștită, în curtea unei case vechi, iar preparatele sunt de inspirație franțuzească, dar cu ingrediente local. Mereu am mâncat foarte bine la ei.

Cucinetta este în Top 10 (poate chiar Top 5) pe Tripadvisor pentru București. Un local mic cu specific italian, la terasă au acum doar 4 mese, deci mergeți cu rezervare făcută din timp. Pastele sunt bune, dar culmea, nu extraordinare (o dată sosul de ou de la carbonara era prea bine gătit), însă restul preparatelor sunt mega-bune. Tonul în crustă de fistic luat acum de Matilda a fost excelent, iar mușchiul de vită servit în stil italian, cu brânză de-a lor, este de asemenea foarte bun.

În alt weekend am fost la Trovanți și zona Siriu, dacă n-ați văzut deja.

    24 comentarii

  1. Muschiul de vita merge cu branza? Mi se pare ciudata combinatia…

      (Citează)

  2. Cum sunt echipati cei care te servesc la masa? Cum sunt implementate masurile de distantare sociala?

      (Citează)

  3. … si dupa aia te miri ca sunt mii de cazuri noi intr-o saptamana.

      (Citează)

  4. Foarte fain video-ul cu mâncare și zonele turistice din București, păcat că nu ai aprofundat mai mult parte istorică/culturală pentru cei din Provincie sau pentru turiști.
    Lângă Muzeul Th. Aman este un Geocache, te provoc să-l găsești și să descoperi alte locuri faine din oraș folosind aplicația c:geo.
    Casa cu turn este numită Cesianu-Boerescu după numele proprietarilor.

    Trebuia să intri in Hotelul Radisson Blue sa faci o poza cu fresca lui Bălașa pe care comuniștii au dorit să o cenzureze.
    Clădirea cu Pasajul Victoria de lângă Palatul Telefoanelor ar fi cel mai vechi bloc din București devla 1906 fiind la vremea respectivă cea mai înaltă clădire rezidențială din România. În pasaj era văzut Carol al II-lea unde venea la dame de companie, aici a fost parcat un tanc in timpul revoluției iar lângă Clădirea Telefoanelor au murit oameni la revoluție, totul dintr-o încurcătură crezând că ceilalți sunt teroriști. În stânga este fostul hotel Hugues, primul restaurant de lux al Bucureștiului, este pe net o poză cu un car tras de boi parcați lângă hotel.

    Ar trebui să faci un video cu poveștile istorice de pe Calea Victoriei, ar avea multe vizualizări, ca ajutor caută pe Scribd ‘Bucureștiul într-o zi’ și cartea Podul Mogoșoaiei de Gheorghe Crutzescu plus hărțile Wikimapia și OpenStreetMap. Pentru centrul vechi există blogul http://www.turistinbucurestiro.blogspot.com

      (Citează)

  5. Ma simt dezamagit de oameni

      (Citează)

    • + 1
      Ipocrizie maxima, sa stea altii acasa nu noi.

        (Citează)

    • E dezamagitor ca atatia oameni se vantura pe strada in treaba lor si il dezamagesc pe Radu, care nu se poate plimba in voie. Se vede clar si din mai sus ca iese omu cu treaba si tre sa faca slalom printre atatia oameni care ar fi putut foarte bine sa stea in casa.

      Apropo, ca tot pablisherul se plange de zile bune: unde vedeti voi oamenii aia fara masti in magazine si spatii publice inchise?? Ca eu de saptamani intregi vad minim 95/100 de insi cu masca, fie ca e cel mai fancy Mega concept store din Bucuresti sau vreu Profi ascuns prin Subcarpatii de Curbura.

        (Citează)

    • Eu respect regulile, nu ca alții. Am purtat masca unde a fost nevoie, inclusiv pe stradă în Centrul Istoric unde era aglomerat, m-am spălat bine pe mâini etc.

      Eu sunt dezamăgit de cei care nu iau măsurile recomandate de protecție, adică mască, distanțare, spălat pe mâini, care sunt suficiente pentru a limita pandemia. Nu mi se pare o soluție și nu cred că oamenii trebuie să stea închiși în casă încă doi ani, până la vreun vaccin. Și în afara cazului în care voi stați în continuare în casă și ieșiți doar la alimentară, mai ușor cu tonul acesta în comentarii, păstrați-vă pentru cei care nu respectă normele sau recomandările din prezent.

        (Citează)

  6. Bre, Radule, daca esti nascut si crescut in cartier, trebuia sa ii spui Lacului Tineretului pe numele sau original, Lacul Cocioc. Acum vreo 15 ani bagasera peste pe acolo si patrulau niste badigarzi, sa alunge pescarii, iar la unele terase se vindea o jumatate de paine veche cu 10 lei, daca vrei sa le arunci in apa.

    Las aici aceasta capodopera, care e filmata in parc :D

    https://www.youtube.com/watch?v=8yHVT7r94Rk

      (Citează)

  7. Morrissey:
    E dezamagitor ca atatia oameni se vantura pe strada in treaba lor si il dezamagesc pe Radu, care nu se poate plimba in voie. Se vede clar si din mai sus ca iese omu cu treaba si tre sa faca slalom printre atatia oameni care ar fi putut foarte bine sa stea in casa.

    Apropo, ca tot pablisherul se plange de zile bune: unde vedeti voi oamenii aia fara masti in magazine si spatii publice inchise?? Ca eu de saptamani intregi vad minim 95/100 de insi cu masca, fie ca e cel mai fancy Mega concept store din Bucuresti sau vreu Profi ascuns prin Subcarpatii de Curbura.

    De acord cu primul paragraf, dar sa mor daca il inteleg pe al doilea. Ori traim in universuri diferite, ori suntem super biased. Bucuresti, Romania, ini nici un magazin nu am vezut mai mult de jumatate purtand masti. Nu ma refer la hypermarketuri (nu am mai intrat in ele, proabil acolo te obliga) ma refer la mega-uri sau alte magazine de cartier

      (Citează)

    • Morisey n-a înțeles că nu sunt dezamăgit de oamenii care se vântură pe stradă, ci doar de cei care nu respectă recomandările de siguranță când fac asta. Eu le respect și chiar merg dincolo de ele.

        (Citează)

  8. esti un boem, dar Matilda e bossy :)

      (Citează)

  9. Sa fim seriosi, nici 1% nu poarta masca pe strada. Iar in spatii inchise au pentru ca altfel nu ii lasa, dar poate 10% o poarta corect. Da, stiu, procente ochiometrice dar cam asta era impresia generala, de mega relaxare, de “15 mai a venit, corona a disparut”

      (Citează)

    • Pe stradă trebuie pusă doar la înghesuială, ceea ce noi facem. Eu port mască în orice alt spațiu închis, inclusiv când ies din bloc.

        (Citează)

  10. Noroc că Radu nu prea răspunde la comentarii mai ales ale haterilor care fac gălăgie când cineva iese din casă în aer liber și își ia toate măsurile de siguranță.
    Făină tunsoarea dar eu as mai tăia din lungimea lui măcar un deget mai ales că este caniculă.

      (Citează)

    • Raspunsul lui Radu stai linistit exista.
      Crezi ca toate comentariile scrise la un articol apar?
      Unele se mai pierd si ele asa din intamplare.
      Desigur daca scrii un comentariu de genul “asa este ai mare dreptate” nu va fi sters.

        (Citează)

    • george: Făină tunsoarea dar eu as mai tăia din lungimea lui măcar un deget mai ales că este caniculă.

      M-a tuns Matilda din nou, o poate face încă o dată dacă vine caniculă prea mare :p

      @Stefan: le șterge Soroș direct.

        (Citează)

  11. Stefan:
    Raspunsul lui Radu stai linistit exista.
    Crezi ca toate comentariile scrise la un articol apar?
    Unele se mai pierd si ele asa din intamplare.
    Desigur daca scrii un comentariu de genul “asa este ai mare dreptate” nu va fi sters.

    Nu te obliga nimeni sa comentezi pe acest blog, eu am evitat sa mai intru pe zoso sau cetin din acelasi motiv, radu este ok exceptand ambitia de a posta despre huawei.

      (Citează)

  12. High quality non-content.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus