un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am fost în excursie la Trovanți și Cascada Urlătoarea

20 Jun 2020  ·

TURISM  ·

31 comentarii

Pe 6 iunie ne-am dus la munte, în județul Buzău, și am stat două nopți la o pensiune în zona Siriu. A ieșit clipul de mai jos în care vă arăt Trovanții de la Ulmet (niște pietre interesante ca aspect) și Cascada Urlătoarea, care-i mișto și ea.

Sunt multe de văzut în acea zonă, dacă aveți chef de drumeții (mai citiți la Simona câteva recomandări din jud Buzău). Majoritatea punctelor interesante sunt accesibile cu mașina plus ceva mers pe jos. Mie mi-a plăcut mai mult zona decât Valea Prahovei, este mai pitorească, iar satele din jud Covasna, unde am intrat în drumul spre Cascada Urlătoarea, sunt foarte frumoase.

Mi-a plăcut în special Vama Buzăului, unde se află și o rezervație de zimbri (n-am intrat), sat care arată foarte frumos, cu case arătoase, flori, trotuare, biciclete șamd. Este și un sat plin de berze, sunt o mulțime de cuiburi pe acolo și la un moment dat am văzut vreo 20 de berze zburând în cerc deasupra satului, o imagine foarte frumoasă.

Am stat la Pensiunea Felix din Lunca Jariștei. N-am ales-o eu, nu știu ce altceva este prin zonă și nici cât a costat cazarea (80-100 lei probabil), dar a fost foarte curat și au o curte mare de tot în care se pot juca copiii, iar două grupuri de oameni nu se vor călca pe bătături pentru că e loc mult pentru toți, deși un singur grătar.

Susține-mă cu un Subscribe:

    31 comentarii

  1. Radu, exista terase sau posibilitatea de a manca la pensiune(gătesc ei)?
    Întreb pt că mâncarea mi se pare principala problema legata de excursii, mai ales că restaurantele sunt închise.

      (Citează)

    • Iti iei de acasa chiftele si snitele ca sa ai pentru 3-4 zile, cateva conserve, si mai suplimentezi cu ce cumperi de la oameni (branza, lapte, oua, etc).

        (Citează)

    • Conduci cu man purse?

        (Citează)

    • @Tano: noi ne-am dus cu totul de acasă, dar sunt și pensiuni unde se gătește.

      @Roxana: da, nu-mi place să țin portofelul în buzunar, mai ales la drum. Când am filmat intro-ul încă aveam de cumpărat diverse din București, l-am scos și pus între scaune după aceea.

        (Citează)

  2. Cum a fost cu iesitul din Bucuresti? A fost nevoie de declaratii si justificari?

      (Citează)

    • Gaelex:
      Cum a fost cu iesitul din Bucuresti? A fost nevoie de declaratii si justificari?

      Lol în ce perioadă ai rămas, nu iti trebuie nimic când ieși din București, haha

        (Citează)

    • Cand iesi de pe sectie, iti trebuie.

        (Citează)

    • Intre 15.05 si pana pe 15.06 a fost stare de alerta, in consecinta pe 6 iunie trebuiau inca respectate niste restictii:

      Se instituie interdicția deplasarea în afara localității sau a zonelor metropolitane cu următoarele excepții: deplasare în interes profesional, înclusiv între locuință și locul de de desfășurare a activității profesionale, deplasarea în scop umanitar sau voluntariat, pentru activități agricole, pentru comercializare de produse alimentare, pentru administrarea unei proprietăți din altă localitate sau eliberarea de documente, centre de tratament, asistență medicală, îngrijirea unei rude, asistența persoanelor vârstnice, bolnave, sau cu dizabilități, decesul unui membru de familie.

      Dar este mai usor sa fii un imbecil care se crede amuzant.

        (Citează)

    • Gaelex, esti putin prostut si mai si semnalizezi.

      De la 1 iunie se ridică restricțiile privind deplasarea persoanelor între localități

        (Citează)

    • Sa știi că nu stau sa urmăresc toate știrile, de asta întreb. Vezi tu, unii proști învață, alții rămân în beznă pentru totdeauna.

        (Citează)

    • Nu mai existau restricții în acel weekend.

        (Citează)

  3. Giovani:
    Cand iesi de pe sectie, iti trebuie.

    buna asta! am ras cu muci! :))

      (Citează)

    • Pai ce ai facut Radu? Nu mai e Covid? Nu iti mai dezinfectezi tot? Cum ai facut? Ai venit cu lenjerii, perne si pături de acasa?

        (Citează)

    • Binecuvântați cei săraci cu duhul.

        (Citează)

    • alex:
      Pai ce ai facut Radu? Nu mai e Covid? Nu iti mai dezinfectezi tot? Cum ai facut? Ai venit cu lenjerii, perne si pături de acasa?

      Nu, cei de la pensiune și-au făcut ei datoria în acest sens. Rudele noastre că care au ajuns cu o zi înainte ne-au spus că nu e cazul să luăm așa ceva, că altfel doar nu-mi era rușine să vin cu propriul cearșaf.

        (Citează)

  4. Din ce am găsit eu Vama Buzăului e în Braşov nu Covasna.

      (Citează)

  5. Asa mult au scăzut preturile în zona? Acum 2 ani am stat cu 220 de lei pe noapte la o pensiune nu prea grozava.

      (Citează)

    • Costin:
      Asa mult au scăzut preturile în zona? Acum 2 ani am stat cu 220 de lei pe noapte la o pensiune nu prea grozava.

      Depinde de noroc si de recenzii :))). Am fost in Valea Doftanei acum 2 saptamani si am platit 110 lei pe noapte, tot asa, la o pensiune de genul. Aveau si restaurant, unde serveau doar 2 feluri de mancare (2 tipuri de ciorba, 2 tipuri de felul 2 si desert), dar puteai sa vii si cu mancare proprie.
      Acum 2 ani am fost prin Viseul de Sus, sa ne dam cu mocanita si am stat in Romuli, la o pensiune, cu 150 de lei si era super curat .
      Tot in Romuli era si o pastravarie, unde am mancat foarte bine. Iar la pensiune se servea, tot asa, mancare gatita de ei, putine feluri, dar foarte bun, cu produse locale.

      Si am stat si in Predeal, la 4 stele, cu 400 de lei si ni s-au dat asternuturi patate, mobila rupta si cozonac si gogosi de la supermarket la micul dejun :))).

        (Citează)

  6. Giovani:
    Cand iesi de pe sectie, iti trebuie.

    Morrrrrrr :)))))))))

      (Citează)

  7. Giovani:
    Cand iesi de pe sectie, iti trebuie.

    This!

      (Citează)

  8. Locuiesc in Moldova dar am fost de cel putin 2 ori la Trovanți și la Cascada Urlătoarea, voi din Bucuresti chiar nu aveti niciun motiv sa spuneti ca nu ați trecut pe acolo.

      (Citează)

  9. Offtopic: Trovanții pot să fie găsiți și în județul Vâlcea.

      (Citează)

  10. Giovani:
    Cand iesi de pe sectie, iti trebuie.

    Bine că ai învățat procedura în fine. Repetiția chiar este mama învățăturii.

      (Citează)

  11. Muzeul de chihlimbar de la Colti, Piclele Mici (unde vulcanii noroiosi sint mai mari decit la Piclele Mari)

      (Citează)

  12. La 7 km de Lunca Jaristei era cascada Casoca sau Pruncea. Mi se pare mai frumoasa decat Urlatoarea. Data viitoare sa nu o ratezi.

    https://photos.app.goo.gl/BsPEkse7BGZg2jnf6

    P.S. Se poate inota in ea.

      (Citează)

  13. Justiceforgae

    21/06/2020 la 6:52 PM

    Gaelex:
    Mințile simple sunt ușor de amuzat.

    Iar mintile foarte simple sunt usor de ofticat. Take a chill pill.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus