un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câte Tesla și alte mașini electrice sunt în România (date oficiale)

29 Feb 2020  ·

AUTO  ·

33 comentarii

Direcția Înmatriculări a publicat situația parcului auto al României la 31 dec 2019, iar eu am luat marele fișier Excel și am căutat date despre Tesla, Audi e-Tron, Jaguar I-Pace, BMW i3, Renault Zoe și alte mașini electrice înmatriculate la noi. A ieșit clipul de mai jos.

Susține-mă cu un Subscribe:

Apropo, avem 6,9 milioane de autoturisme înmatriculate în România, din care 5,5 milioane sunt mai vechi de 10 ani. Și mai avem și încă vreo 2 milioane de vehicule comerciale.

Săptămâna viitoare filmez un clip despre mașini speciale sau scumpe. De exemplu, avem 93 de Bentley Bentayga și 34 de Lamborghini Urus în România.

    33 comentarii

  1. Mașini avem de toate felurile. ANAF, RAR și rutieră nu avem.

      (Citează)

  2. Care este varsta medie si rulajul mediu al masinilor din parcul auto roman?

      (Citează)

    • Ia fișierul și rulează niște funcții Excel pe el. Dacă 80% dintre autoturisme au peste 10 ani, cred că ți-am răspuns deja la începutul clipului la treaba asta. Rulajul nu este precizat.

        (Citează)

  3. Hyundai nimic? La fel KIA?

      (Citează)

  4. “93 de Bentley Bentayga și 34 de Lamborghini Urus în România” – De unde au astia bani de astfel de masini?! Nu-i ia nimeni la intrebari, sa arate dovada banilor.

      (Citează)

  5. Pune si un TLDW. Eu fix acu nu ma pot uita la filmulete, dar eram interesat de subiect.

      (Citează)

    • Păi nu șterg clipul a doua zi, te poți uita când vrei. Poți să te uiți și fără sonor, pun pariu că înțelegi totul din grafica pe care am pus-o.

        (Citează)

  6. Da’ taxa de poluare in bucale se mai aplica au ba de la 1 martie? Ca n-am gasit nimic oficial.

      (Citează)

  7. +1 tldw. 6 minute în loc de 10 secunde de citit.

      (Citează)

    • Înțeleg ce zici, dar vreau să cresc canalul și să obișnuiesc oamenii și cu partea de video și o fac prin astfel de materiale.

        (Citează)

    • @nwradu: Cred ca stii ca este vorba de alt public – pe genul asta de video.

      Am inteles ca ai o informatie buna de care chiar sunt interesat si o puteam afla in alea 6 minute de clip , dar nu prea m-a atras ideea, am dat click pe link, am descarcat si dezarhivat excelul ala , am cautat Tesla si alte chestii pe acolo si in total am petrecut tot atata timp pe date cu tot cu facutul de ceva pivot table sa ma uit la un grafic .

      . Am vazut cateva materiale video pe care le-ai facut, filmate destul de decent – cateva prezentari auto si am vazut o prezentare de espressor , dar acolo video era mai edificator decat textul.

      Cred ca e alta generatie cea care se uita la genul asta de clipuri pe youtube – in ceea ce ma priveste, iti urez succes sa-i atragi, dar cred ca astia mai batrani mai degraba citim juma de ora de comentarii decat sa privim un clip ( prezentare) care explica un excel ;) Prea corporatist :D .

        (Citează)

  8. Da, nwradu nu vrea să înțeleagă că generația celor care nu mai sînt puști preferă să CITEASCĂ nu să privească. Mă bucur că ai renunțat la aiurelile alea cînd stăteai de vorbă cu nevasta. Dacă era vreo informație utilă în chestiile alea, oricum s-a pierdut. Ce nu e scris… zboară !

      (Citează)

    • Nu-i problemă, sunt destule articole în rest pentru cei ce vor să citească.

      Cu Matilda chiar vreau să reiau, că ne întreabă diverși de ce nu mai facem :))

        (Citează)

  9. Unde-i pisica?

      (Citează)

  10. Subscriu .. îl CITESC cu drag pe Radu .. când se filmează, mă pierde … nu de alta, dar ce spune el în 6 minute (pe video), dacă ar fi text, l-aș citi în 2 minute .. și în restul de 4 minute rămase mi-aș odihni ochii ! 😜

      (Citează)

  11. Eu as fi curios cui ii apartine cel de-al doilea La Ferrari din Romania, ca-s doua conform tabelului. Unul e la Tiriac. Si mai e si un LaFerrari Aperta. Ala al cui o fi? Stie cineva, macar din barfe?

      (Citează)

  12. Prin youtube Radu vrea sa se adreseze și unui alt tip de public. Îl putem încuraja, noi cei care îl citim regulat, să-și mărească reach-ul cu o vizualizare cap coada, cu un like, un subscribe.

    In schimb Radu ar putea sa dea și info scrise :)

      (Citează)

    • Hai să fim serioși, toți cei de mai sus se uită din când în când și la YouTube, probabil zilnic. Nu ar fi deci mare scofală să se uite și la acest clip suplimentar, 5 minute se găsesc oricând.

      Aici, însă, s-au obișnuit să citească. Reacția este împotriva unei deprinderi, nu împotriva clipurilor video în general. Cred că peste asta se poate trece însă foarte ușor.

        (Citează)

    • Shumi: Îl putem încuraja, noi cei care îl citim regulat, să-și mărească reach-ul cu o vizualizare cap coada, cu un like, un subscribe.

      Mulțumesc pentru gând, apropo!

      Din păcate, oamenii vor trei grafice Excel pe care să arunce ochii și să plece mai departe. Susținere, un like pe clip sau un subscribe… au devenit povești pentru alte vremuri apuse.

        (Citează)

    • Ideea este ca videoclipurile se adreseaza unei alte categorii de “cititori”. Astfel, daca vrei sa prinzi si piata asta, poate ar trebui sa tratezi alte subiecte mai apropiate de gusturile lor.

      Pe de alta parte, cititorii traditionali nu au nici un motiv sa incurajeze postarile video pentru ca ei nu le vor vizualiza.
      Si atunci inseamna ca doar te incurajeaza pe tine sa mergi intr-o directie care lor nu le convine.

        (Citează)

  13. daca ii pasa cuiva, nu m-am uitat la video, si nu ma voi uita ;)
    prefer textul scris :p

      (Citează)

  14. Procesarea informatiei scrise necesita obisnuinta de a citi/privi si a structura/asimila informatia pornind de la forma bruta, cea scrisa. Generatia facebook nu are obisnuinta de a citi rapid si asimila informatia in forma asta, prefera informatia pe cale auditiva. Cand aud pe cineva spunand “nu am rabdare sa citesc, prefer sa ascult pe cineva spunand”, imi dau seama ca am de-a face cu un om ce nu are deprinderea de a asimila informatia in forma vizuala, simtul vederii oferind 95-97% din informatie in interactiunea cu mediul. E un handicap, se pierde mult timp, pentru ca densitatea informatiei in forma audio e mai scazuta decat cea vizuala. Viteza de citire prin privire, fara verbalizare, este mult superioara celei cu verbalizare. Imi amintesc ca prin clasa a treia sau a patra (1981-82) am facut la scoala un test de viteza a citirii cu voce si am reusit cam 3 cuvinte pe secunda. Acum cred ca tastez trei cuvinte pe secunda si citesc cam 8-10 cuvinte pe secunda fara vreo tehnica de citire rapida. Eu am senzatia de pierdere masiva a timpului cand trebuie sa aflu ceva dintr-un clip video, in care informatia vine in forma audio.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus