un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Noile mașini de Formula E arată foarte bine

28 Feb 2020  ·

GÂNDURI  ·

14 comentarii

Formula E, care folosește doar mașini electrice, a prezentat recent noua formă a monoposturilor ce vor fi utilizate în sezonul 2020/2021, adică din campionatul viitor. Se numesc Gen2 Evo și arată foarte badass:

Toate echipele din Formula E folosesc aceeași formă a mașinilor și același șasiu, dar sistemul electric care le propulsează este făcut de fiecare, după cum știe mai bine. Campionatul a evoluat mult în ultimii ani. De exemplu, inițial mașinile se schimbau la mijlocul curselor pentru că bateriile nu puteau susține regimul de cursă pentru o perioadă lungă de timp, dar de când cu Gen2 s-a trecut la un sistem simplu, fără schimburi. Acum vine Gen2 Evo, un fel de facelift.

Pentru cei care nu sunt la curent cu Formula E, vreau să vă reamintesc că acest campionat are foarte mult potențial și a învățat din greșelile Formulei 1. Câteva puncte forte:

  • are loc între noiembrie și iulie, deci prinde destul de mult din perioada în care Formula 1 este în pauză.
  • are loc pe circuite stradale făcute în marile orașe ale lumii. Urmează cursa din Ciudad de Mexico, apoi vin Marrakesh, Roma, Paris, Seul și altele.
  • piloții sunt și ei cunoscuți. Clasamentul este în prezent condus de Stoffel Vandoorne, mai sunt pe acolo Lucas di Grassi, Felipe Massa, Sebastien Buemi și alții cunoscuți din Formula 1.
  • au sponsori mari. BMW, Mercedes, Audi și Nissan au echipe în competiție, Panasonic Jaguar este o altă echipă puternică, Virgin Racing este acolo.

Altfel spus, au bani, piloți, circuite și tot ce le trebuie. Cursele sunt suficient de spectaculoase, iar toate estimările arată o creștere a interesului.

Eu am asistat cândva la o cursă de Formula E. Mi s-a părut că se vede mai bine la televizor decât din tribune, că la televizor ai imaginea de ansamblu a circuitului. Mă uit de câte ori pot, de atunci. Site-ul oficial este FIAformulaE.com

    14 comentarii

  1. Formula 1- checked.
    Formula E – checked.
    Le Mans- in progress? (Prototipurile o sa fie inlocuite de Hypercar-uri in 2020-2021)

      (Citează)

  2. Pare ca e pe Eurosport 1, dar eu nu gasesc pentru maine nimic pe Eurosport 1 HD.

    Oare sunt atat de tampiti incat sa dea curse de masini ultra-rapide doar pe canalul SD care se vede mizerabil?

      (Citează)

    • Vezi că nu mai e programul diferit pe eurosport față de hd. Din vara trecută, exact înainte de 24h de la LeMans. Acum poți vedea Premier League hd, dar multe din transmisiile de motorsport s-au cam pierdut.

        (Citează)

    • Exact, nu inteleg strategia Eurosport. De ce nu au lasat si Eurosport International in HD pe langa cel romanesc. De parca romanii s-ar inghesui sa plateasca pe Player. Bine, poate problema e la cablisti ca 3 posturi costau mai mult decat 2, dar am realizat ca vedeam multe alte sporturi care erau doar pe cel international.

      Printre ele si Formula E, e intersant ca se desfasoara si in centrul unor orase (gen Hong Kong, Roma, chiar si Paris desi pe asta il mai vezi la Turul Frantei). Si cursele sunt asa de stranse, diferente mici intre masini, pilotii conteaza mult mai mult desi si aici managementul bateriei si al cauciucurilor sunt la fel de importante ca in F1.

        (Citează)

    • Chiar nu e deloc Formula E la noi, nu exista decat Eurosport-urile de Romania care sunt aproape muci la competitii date.

        (Citează)

    • Băi Gaelex… cursa trecută a fost pe Eurosport! E foarte posibil sa fie și următoarea, care e în acest weekend.
      Frate, grow up! nu mai debita continuu prostii.
      Umberto Eco avea mare dreptate…

        (Citează)

    • Pana la urma a fost pe Eurosport 2.

        (Citează)

    • M-am uitat la programul Eurosport in Guide pe televizor, nu era trecuta nici o cursa.

      M-am uitat si pe programul Eurosport de pe site-ul lor, la fel, nici o cursa trecuta.

        (Citează)

  3. mi-am notat în calendar data primei curse de F1. mi-ai făcut poftă să încerc (n-am mai văzut de pe vremea lui Schumacher nimic.

      (Citează)

  4. Vezi că a aparut pe Netflix sezonul 2 la Formula 1:Drive to survive. E la fel de bun ca primul. Se vede superb în Dolby Vision.

      (Citează)

  5. A apărut F1 sezonul 2 pe Netflix!

      (Citează)

  6. E acum in reluare pe Eurosport 1 HD si pe Eurosport 4K.

    Nu imi dau seama cum reusesc pe Eurosport 4K sa faca orice transmisie sa arate ca o voma. Imaginea are prea mult alb, prea multa lumina orice i-as face. Este efectiv imposibil de urmarit asa mizerie.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus