un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Coduri de discount pentru Xiaomi Note 10 și ceasul AmazFit GTS

6 Jan 2020  ·

TEHNOLOGIE  ·

25 comentarii

Cei de la Xiaomi Romania mi-au trimis două coduri de discount, adică un fel de reducere permanentă pentru cititorii acestui site. Reducerile sunt de 250 de lei la achiziția unui telefon Xiaomi Mi Note 10 (250NOTE10) și de 200 de lei la cumpărarea unui smart watch AmazFit GTS (cod 200GTS), ceea ce înseamnă o reducere de aproape 25% pentru acesta. Puteți comanda de pe site-ul lor și poate și din magazinul din Sibiu, cel din strada Tribunei nr. 3.

Xiaomi Mi Note 10 se duce spre nivelul flagship. Are ecran de 6,47 inchi în tehnologie AMOLED și rezoluție 1080 x 2340 pixeli, cu un notch stil teardrop în partea de sus. Are și senzor de amprente sub ecran, ceea ce mi se pare alegerea cea mai bună, ca să nu mai ocupe spațiu în altă parte pe carcasă.

Telefonul arată bine, are ecran ușor curbat pe laterale, iar carcasa este de sticlă pe spate, unde camerele sunt dispuse vertical.

Modulul foto este principalul său avantaj, fiind unul dintre cele mai bune de pe piață. Note 10 este practic identic la partea foto cu Xiaomi CC9 (Note 10 este varianta pentru Europa a lui CC9, să zicem), iar DxOMark a dat un scor foarte mare lui CC9 după testele lor, momentan fiind la egalitate cu locul 2 din top.

Note 10 are în total 5 camere foto. Cea principală are un senzor de 108 megapixeli cu obiectiv F/1.7 și stabilizare optică. Senzorul face în mod uzual pixel binning 2×2, adică scoate la final imagini de 27 megapixeli, și este același senzor care pe Xiaomi Redmi Note 8 Pro mi s-a părut excelent, mult peste orice așteptare, inclusiv în condiții de noapte. Și cei de la DxOMark par impresionați, iar pe video, unde filmează 4K la 30 fps, i-au dat locul 1 în teste.

Unde sunt celelalte camere? Păi mai ai un zoom 2x cu senzor de 12 megapixeli și obiectiv F/2.0, adică destul de deschis, apoi un zoom 5x cu senzor de 5 megapixeli și F/2.0, o cameră ultrawide de 20 megapixeli cu F/2.2 și o cameră macro de 2 megapixeli pentru fotografiere la 1,5 cm distanță.

Practic, 5 camere pe spate și toate sunt utile, că niciuna nu este de tip ToF, care-i utilă doar dacă vrei o defocalizare mai bună a subiectului. Există a șasea cameră, cea frontală, care are 32 de megapixeli. Fotografiile par a fi foarte bune inclusiv când este vorba de texturi sau detalii fine în crop 100%. Acum vreo doi ani n-aș fi zis că Xiaomi se va lupta la top în domeniul foto, ci mai degrabă pe preț-performanță sau design, dar uite că m-au surprins din nou.

Există o diferență minoră între CC9 testat de DxOMark și Note 10: obiectivul camerei principale are 8 elemente în “lentilă” față de 7 elemente, dar mă îndoiesc că asta va face o diferență observabilă de cineva. Cred că 98% din ce scrie în DxOMark și în sample-urile lor foto rămâne valabil și pentru

Chipsetul lui Xiaomi Note 10 este un Snapdragon 730G cu 6 GB memorie RAM. Mi-ar fi plăcut să văd un Snapdragon 855 aici, cum au unele ediții CC9, dar probabil au mers pe 730G (care-i următorul în gamă după 855) pentru a ține prețul la un nivel decent. Este tot un octa-core cu rezultate bune în testele benchmark.. Telefonul are 128 GB stocare internă și nu include slot microSD, din păcate.

Bateria este impresionantă, 5.260 mAh cu încărcare la 30 W. Mi se pare imens. Are și NFC pentru plăți, emițător IR, jack audio pentru căști clasice. Preț? 2.590 lei, dar se scad 250 de lei dacă folosiți codul 250NOTE10.

Odată cu Xiaomi Note 10, a fost adus în România oficial și ceasul inteligent AmazFit GTS, care-i cel mai recent produs Xiaomi din această gamă. Ceasul are un design dreptunghiular, cu dimensiuni de aproximativ 4,3 pe 3,6 cm și un singur buton stil rotiță în partea dreaptă.

Autonomia lui este foarte bună, Xiaomi promite 14 zile “la capacitate maximă” și până la 46 de zile dacă dezactivezi senzorii. Personal nu văd acest scenariu de utilizare ca fiind unul real. Mai bine zis, autonomia permite, să zicem, să stai vreo 12 zile cu ceasul complet funcțional și, după ce închizi senzorii, să mai obții vreo 6 zile de autonomie, ca poate pleci 18 zile în concediu și uiți încărcătorul acasă.

Ecranul este AMOLED acoperit cu Gorilla Glass 3, diagonală 1,65 inchi. Pe lângă conectivitatea cu telefoanele Android pentru notificări de la aplicații, ceasul include și senzori de puls și restul celor uzuali, putând monitoriza inclusiv calitatea somnului, iar pentru activitățile fizice are integrat și GPS, ca să calculeze exact cât și pe unde ai alergat. Carcasa este rezistentă la apă până la 5 atmosfere, deci se poate înota cu el.

Nu-i rău pentru 890 de lei, din care scădeți 200 de lei folosind codul 200GTS. Mi se pare că în acest an am asistat la o revenire a smart watch-urilor în special pentru că autonomia bateriei a crescut mult, fiind acum câteva modele în piață ce oferă peste 10 zile de utilizare între încărcări.

Xiaomi România, apropo, sunt primii distribuitori Xiaomi în România și au un magazin în centrul orașului Sibiu, pe strada Tribunei 3.

    25 comentarii

  1. Note 10 are multe calități, dar totul se rupe la procesorul de rang 2 pe care îl are. E prea scump Note 10 fata de Note 8 Pro.

      (Citează)

  2. Ciprian Harabagiu

    06/01/2020 la 9:11 AM

    Poate dau si niste coduri pentru Roborock 2, sunt sigur ca s-ar cumpara de cititori. Eu as lua 2 :)

      (Citează)

    • Iar eu încă 2 purificatoare 3H

        (Citează)

    • Note 10 este 1850 lei la Banggood. :)

      Iar Roborock 2 1450 lei. :D

        (Citează)

    • Îi plătești tu transportul în caz de garanție sau de ce-i recomanzi astfel de achiziții? Ca să nu mai zic de TVA și taxe vamale.

        (Citează)

    • Ai două etaje? :P

        (Citează)

    • Ce te face sa crezi ca e diferit in cazul magazinului recomandat de tine? Cu ce service lucreaza? Ai avut experiente bune cu ei de ii recomanzi? :)

        (Citează)

    • Te apără ANPC-ul și legea, că ai cumpărat de la o firmă cu sediul în România. 15 zile service, drept de retur 14 zile la comerț de la distanță șamd, ai unde să faci scandal dacă e cazul, nu plătești mult pe transport ca să trimiți produsul și alte avantaje. Bănuiesc că le știai deja.

      Dacă recomanzi oamenilor să cumpere de pe un site extern din China sau de unde o fi un produs fragil precum un aspirator, spune-le și dezavantajele pe care le vor avea, nu doar faptul că pot câștiga 100 de lei. Majoritatea nu le cunosc și probabil nu le-ar accepta.

        (Citează)

    • nwradu:
      Îi plătești tu transportul în caz de garanție sau de ce-i recomanzi astfel de achiziții? Ca să nu mai zic de TVA și taxe vamale.

      Radu, ok stim ca trebuie sa iti aperi interesele si chestii, dar totusi.
      Multe magazine gen gearbest, banggood, si altele de pe AliE, au depozite in eu si/sau trimit coletul printr-o alta tara cu taxe vamale mai mici, deci nu platesti taxe vamale si tva. Da, la garantie ai dreptare e mai convenabil sa il duci trimiti la esd daca il iei din tara, la cele din strainatate depinde mult de magazin sunt unii care au contract cu o firma din eu si atunci trimiti produsul pana in polonia sau bulgaria de exemplu iar la altii in china, dar sincer nu prea se strica electronicele astea mici asa de des sa ai nevoie de service

        (Citează)

    • Daaa, nu se strică. Și e de trimis doar în polonia sau bulgaria, lejer!
      Ia de unde vrei, dar nu uita să precizezi astfel de “avantaje” când recomanzi altcuiva să o facă, că poate nu se pricepe așa bine la riscurile ce pot apărea.

        (Citează)

    • Plus ca magazinele care nu au service in Europa iti dau bani si ti-l repari pe cont propriu unde vrei tu. :)

        (Citează)

    • Îți dau bani? Cum faci, îl repari unde vrei tu, trimiți devizul și factura de la service în străinătate și îți trimit cei de acolo bani prin PayPal? Pare fix ce-ți dorești pentru că ai dat 100 de lei mai puțin pe un telefon sau ceas.

        (Citează)

  3. Apropo mi note 10 e expus in magazinul din mega mall, daca vreți sa il încercați. E frumos, in pozele cu camera principală chiar se observa cei 100+ mp daca faci zoom in poza vezi mai multe detalii, dar camera 5x nu m-a dat pe spate, ceea selfie de pe alta parte face o treabă bună.

      (Citează)

  4. “un singur buton stil rotiță în partea dreaptă.”.

    Urmeaza AmazFit GTS, cu butonul pe partea drapta.

      (Citează)

  5. Ce tare e magazinul din Sibiu, o masuta anemica si o vitrina… daca nu merge afacerea, in jumatate de ora ii schimba profilul, il face de branza si mezeluri.

      (Citează)

  6. Pe Evomag ceasul ala e 486 lei,

      (Citează)

  7. Louis:
    Cel mai tare comentariu. :)) Plus ca sibienii sunt renumiti pentru branzeturile lor.

    Nici cu salamul de Sibiu nu mi-e rușine…

      (Citează)

  8. Parca altii erau primii distribuitori Xiaomi in Romania:
    https://www.nwradu.ro/2019/04/s-a-deschis-primul-magazin-xiaomi-mi-store-din-bucuresti/

      (Citează)

  9. https://blacktech.ro/gadgeturi/249-489-ceas-smartwatch-xiaomi-amazfit-gts.html#/31-culoare-negru

    Este cumva acelasi ceas?
    Daca da…
    Daca nu…greseala mea insa asa pare.

      (Citează)

  10. Ciprian Harabagiu

    06/01/2020 la 3:31 PM

    nwradu:
    Ai două etaje? :P

    2 apartamente 4 camere :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus