un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole interesante de citit astăzi – 5 ianuarie 2020

5 Jan 2020  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

Blocarea accesului la Internet devine tot mai populară. O nouă grijă pentru dictatori, că nu mai este suficient doar să controlezi presa și televiziunea locală.

Optimizări pentru a face de succes un joc. Cineva povestește cum analiza datelor din app store i-a permis să facă un joc foarte descărcat.

Explorarea spațială în 2020-2030. Următorii zece ani includ roboți pe Marte, telescopul spațial James Webb, studierea materiei negre și poate misiuni umane spre Lună.

Clădiri noi în Orientul Mijlociu. Cea mai înclinată clădire din lume este acum în Abu Dhabi, depășind turnul din Pisa. Și un articol despre clădirile ce vor fi finalizate în 2020 în lume.

Tinere păcălite să joace în filme porno primesc despăgubiri de 13 milioane de euro. Poate mai țineți minte scandalul din alt articol de acest tip mai vechi (28 iulie 2019): câteva tinere au jucat în filme despre care li s-a promis că vor ajunge doar la colecționari privați din alt continent, dar în schimb au fost făcute publice pe site-uri populare.

Nașa lui Firea primește 4.400 de euro lunar de la Primăria București. Și o listă lungă de vecini și prieteni plătiți din bani publici pe posturi inutile.

Ne face minimalismul mai fericiți? E posibil să fi aruncat totul din casă doar pentru că Marie Kondo v-a convins că este o idee bună.

10 tineri schiori au murit în 1959 în munții Ural, într-o drumeție. Nimeni nu știe de ce, mai ales că aveau vânătăi ciudate pe corp.

Viața în orașul cu cancer. Port Arthur este înconjurat de rafinării, iar locuitorii au o rată mare de cancer la mia de locuitori.

100 de lucruri interesante descoperite în 2019:

    5 comentarii

  1. Citisem articolul despre trecătoarea Diatlov. E fascinant și probabil că procuratura a deschis dosarul ca să dea o soluție oficială, pe care rusul de rând nu o va crede prea mult. Cred că de aici ar ieși câteva filme bune.
    Despre Port Arthur nu știam. Simt că pe măsură ce citesc ma cuprinde groaza și revolta în același timp

      (Citează)

  2. Aia cu schiorii din pacate e simpla.

    Au auzit zgomote noaptea, s-au temut de avalansa si au fugit din cort. Asta era procedura stas. Urmau sa se intoarca cand nu mai era pericol, dar s-au ratacit in furtuna de zapada si au murit.

    Au fost gasiti abia primavara, si tipul care a facut autopsia era un incepator care se mira de orice.

      (Citează)

  3. un lucru e sigur: in rusi poti sa ai incredere.

      (Citează)

  4. Am citit articolul cu optimizarea pentru Play Store si am dat peste un screenshot cu un nume romanesc. M-am uitat in Store dupa el, are cateva jocuri cu peste 10 milioane de descărcări si altele cu mai putine, am cautat firma pe mfinante (Ovilex Software din Cluj) si am vazut ca face profit anual de ordinul milioanelor cu 6-8-10 angajati. Beton.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus