un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

S-a deschis primul magazin Xiaomi Mi Store din București

22 Apr 2019  ·

TEHNOLOGIE  ·

26 comentarii

O veste bună pentru bucureșteni și nu numai: s-a deschis primul Xiaomi Mi Store în capitală, în Mega Mall din Pantelimon, la nivelul -1. Magazinul vine nu doar cu telefoanele Xiaomi, ci cu o gamă foarte mare de gadgeturi și accesorii de toate felurile, inclusiv trotineta electrică Mi M365, aspiratorul robot, purificatorul de aer și alte produse Xiaomi Mi foarte populare și căutate.

Iată un tur video făcut înainte de deschiderea oficială a ușilor:

Abonează-te: http://bit.ly/2RBcHBg

Prețurile sunt cele din momentul deschiderii. Au fost și oferte speciale, trotineta M365 a fost mai ieftină, la fel și telefoanele Mi Mix 3 și Mi 8 Pro.

Sunt multe avantaje ale acestui magazin. Primul ar fi că găsiți aici majoritatea telefoanelor Xiaomi, le puteți vedea, butona și testa, ceea ce altfel era destul mai dificil, că nu sunt expuse în mare rețea de retail. Găsiți în Mi Store inclusiv noul Xiaomi Mi 9 (nu știu prețurile, în stoc va fi de săptămâna viitoare) și Mi Mix 3.

Apoi, după cum spuneam, găsiți aici o mare parte dintre produsele Xiaomi ce au devenit foarte populare în ultima vreme. Am văzut aspiratorul robot (prima generație, cel la 1.399 lei), purificatoare de aer, cântar corporal, ceasurile și brățările inteligente, lămpile de birou cu care au câștigat câteva premii de design, plus o gamă largă de acumulatori externi, căști, difuzoare portabile, încărcătoare auto șamd. Un aparat de ras electric costă 189 lei, un încărcător wireless de telefon 59 lei, sunt curios să testez routerul Xiaomi de 139 lei (disponibil în curând). Un tracker de fitness Mi Band 3 costă 109 lei.

Trebuie să revin acolo. După cum puteți vedea în clip, când s-au deschis ușile a dat năvală mulțimea și n-am mai stat la coadă la casierie ca să cumpăr ceva, dar am ochit câteva gadgeturi foarte mișto.

Există un senzor de temperatură și umiditate cu afișaj digital mare, la 69 de lei; vreau să iau minim unul pentru casă. Vreau să iau perii și filtre pentru aspiratorul meu Xiaomi (la lansare nu le-am văzut), mă tentează și cântarul cu memorie și conectivitate automată la aplicație de telefon. Vreau să iau și un cablu Xiaomi USB-C la USB-C de 150 cm (39 lei) pentru că am un astfel de port la desktop, dar nu l-am folosit niciodată și cu acest cablu ar deveni util.

Mi-au plăcut multe și ghiozdanele/rucsacuri/backpack-uri (cum vreți să le spuneți). Sunt vreo trei modele, la 69, 109 și 149 lei, și toate au culori plăcute, fermoare solide și păreau făcute din materiale foarte bune. Mă voi uita mai cu atenție la ele data viitoare.

Iată ofertele de la lansare:

Și prețurile generale din acest moment, în timp este posibil să varieze:

Magazinul Mi Store este deschis de Black Tech, distribuitor autorizat Xiaomi, și se află la nivelul -1 din Mega Mall București, Bd Pierre de Coubertin 3-5.

    26 comentarii

  1. Deschiderea a fost un dezastru. DEZASTRU. Daca nu dispareai imediat dupa partea cu presa ai fi ramas socat. E cazul sa ramai la astfel de evenimente sa vezi si ce se intampla din perspectiva clientului obisnuit.
    – o singura casa de marcat, un singur POS si au refuzat cu orele sa mearga. cu ORELE!
    – s-a dus fuga cineva din personalul magazinului sa ia un cablu USB pentru imprimanta fiscala, cel serial dandu-si demisia dupa primele ~2 ore
    – altcineva din magazin cu eticheta de “Andrei” pe el ii spune unui client care astepta nervos sa plateasca “vedeti acolo? acolo este usa, puteti sa plecati daca nu va convine”. Crima clientului? Intrebase daca primim si noi o apa, ca stam de ore la coada.
    – nu era pus un “La fantana” sau similar, dar ne-au dat cate o sticla de apa in cele din urma, in urma remarcilor clientului nervos
    – se putea fura ca in codru din magazin, bipaiau non-stop portile si pana la urma cred ca le-au oprit cu totul.
    – deschiderea a fost cu 20 de minute intarziere fata de ora oficiala, dar asta e tipic romanesc, nu mai merita mentionat.
    _ au dat bratari pentru primii 150 de clienti copiilor si parintilor, le-au irosit aiurea, minorii evident nefiind posibili clienti platitori. Nu este vina hostesselor, este vina cui nu le-a prelucrat corect instructajul.

    Intreaba-i cat au vandut si cat s-a furat la deschidere, multe produse expuse nu aveau tag-uri. Puteai sa pleci in buzunar cu ceva tag-uit, oricum nu se prindea nimeni.

    Daca nu aveam o urgenta maxima sa iau un cadou pentru maica’mea, imi bagam in ea de deschidere, de magazin, plecam si ramaneam plecat. Desigur ca a comentat ca MI A2 este mare, ca e greu si ca trebuia sa nu ma zgarcesc si sa ii iau varianta cu 64Gb. Dar ca ii place ca e subtire.

    Preturile sunt de Aliexpress cu TVA, deci scump, cam foarte scump. Vanzatorii de pe Aliexpress isi pun cel putin 20$ peste pretul Xiaomi de China pentru Redmi Note 7 de exemplu.

      (Citează)

    • Dar ce parere ai despre modul in care s-au desemnat castigatorii telefonului Mi Mix 3 ?

      Initial Trebuia sa fie un singur telefon, dar exact inainte de momentul desemnarii castigatorului au anuntat ca de fapt sunt 3 telefoane. Toata lumea fericita, ce oameni draguti, etc.

      Apoi vine realitatea: modalitatea de desemnare a castigatorilor. Nici o tragere la sorti, nimic.
      – “Toata lumea sa ridice mana cu bratara in aer… castigatorii sunt cei care au bratarile cu numerele 1, 2 si 3.”

      Pe primii doi i-am vazut, erau 2 chinezi (probabil prieteni cu patronul sau chiar angajati). Pe al treilea nu l-am vazut, asta pentru ca nu venea nimeni in fata sa primeasca telefonul. Se duceau undeva la fetele care imparteau pungile cu cadouri.

        (Citează)

    • Magazinul fizic nu cred ca se adreseaza celor care comanda online. :D

        (Citează)

    • Eram acolo de la 13.30 si de abia pe la 17.30 am reusit sa platesc si sa iau telefonul. Am plecat, n-am mai stat sa vad castigatorul, nu aveam bratara din aia oranj, nu m-a interesat.

      Deci au continuat dezastrul cu penibil. Probabil trebuia sa isi arate recunostiinta distribuitorul sau Xiaomi pentru cineva important si au gasit metoda sa faca asta pe fata.

      Nu stiu ce au primit cei de la presa ca atentie, dar noi care am stat la coada am gasit cate un power bank de 10.000 mAh in punguta. E dragut, chiar util, si e ceva cheltuiala totusi sa dai atatea power bank-uri. N-am numarat daca au dat 200, dar imi place ce-am nimerit eu.

        (Citează)

    • Asta se intampla cu doritorii de tigai.
      Daca astepti 1zi-2, mergi relaxat si pleci multumit.

        (Citează)

    • Daca astepti risti sa nu mai gasesti stoc, din cauza celor care s-au grabit.

      Iar in cazul meu, era urgent sa ma prezint cu un cadou ieri. Altfel nu stateam.

        (Citează)

    • Hehe a fost nebunie.
      Radu sunt curios ce ai primit in punguta portocalie?, te-am vazut acolo alaturi de Anca Serea si Dezbracatu’ care au beneficiat de super buget, pt bloggeri am observat ca a fost mai lejer :(

        (Citează)

    • Magarie mare la tragerea la sorti, cum sa faci as aceva?! Chinezii tot chinezi…

        (Citează)

  2. O copie proastă a magazinelor celor de la Apple. :)

      (Citează)

    • Nu chiar, magazinul in sine este destul de simpatic, luminos, aerisit pentru un magazin care este la un subsol.

        (Citează)

  3. Am fost si eu duminica, dupa deschidere. Erau destul de multi oameni in magazin, dar mai mult pt. uitat / jucat cu lucruri, nu musai pt. cumparat. Posibil important de mentionat: produsele in general au garantie 2 ani, dar daca le iei din magazinul fizic nu au politica de retur.

    Nu rezolvasera problema cu portile de securitate, care inca sunau non-stop, dar aparent la intamplare sau cand cand treceau oameni prin fata magazinului. Probabil au fost instalate sau configurate aiurea.

    Am vrut sa ma joc un pic cu purificatorul de aer, dar care era bagat intr-o priza nefunctionala, asa ca pana la urma noroc ca angajata n-ea lasat sa-l mutam langa alta priza pt. butonat.

    Personalul in general amabil, dar nu parea foarte bine pregatit cand e vorba de informatii despre produse.

    Am zis sa nu plec cu mana goala, asa ca am luat pana la urma un charger de masina, un pix si un cantar smart. Toate sunt foarte dragute si bine construite, iar cantarul e sincer genial. Initial voiam sa iau un nokia (fost Withings) care e vreo 500 ron, asta a fost 150 si face fix acelasi lucru + arata mai bine, dupa parerea mea.

      (Citează)

    • Staff-ul a fost OK, mai putin “Andrei”.

      Se vede clar ca oamenii nu au experienta de retail, dar cu exceptia de mai sus au fost binevoitori.

        (Citează)

  4. senzorul si cantarul sunt de mult timp pe emag

    cantarul il am si eu acasa, e bun.

      (Citează)

  5. review la cantar, te rog? :)
    vad in specs ca arata si bmi, body fat.. sunt calculate corect? ai avut cum sa compari valorile?

    Alex Dragan:
    senzorul si cantarul sunt de mult timp pe emag

    cantarul il am si eu acasa, e bun.

      (Citează)

    • NU stiu cat de corecte sunt valorile afisate in aplicatie dar le-am comparat cu alte aparate de la un centru de nutritie si erau foarte asemanatoare. Iar apartul ala era un monstru cu multi senzori.

        (Citează)

    • body fat…zici ca va pregatiti toti de Mr. Olympia…apucati cu destele, daca e soriciu gros, tre sa mai slabiti.

        (Citează)

  6. ce inseamna foarte asemanatoare?

    Daca e un bfi de 12% vs 13% .. nu prea mai e asemanator.. daca e dif de 0.2-0.3 sa zicem ca e acceptabil.

    rfm:
    NU stiu cat de corecte sunt valorile afisate in aplicatie dar le-am comparat cu alte aparate de la un centru de nutritie si erau foarte asemanatoare. Iar apartul ala era un monstru cu multi senzori.

      (Citează)

    • Nici un cantar nu o sa iti afiseze un bmi corect, iti trebuie echipament medical pentru asta :). Hell, poti sa te duci tu pe un site si sa iti calculezi tu, e doar un algoritm simplu. Ce crezi ca e cantarul ala, un tricorder ?

        (Citează)

  7. Am luat Mi fit 3 cu 2 folii de protectie pentru ecran si inca un cablu de incarcare de pe magazinul lor oficial de pe Aliexpress cu 100lei, ajuns acasa in 2 săptămâni de la comanda. Pe la noi era cel mai ieftin undeva la 140 fara folii sau extra cablu.

      (Citează)

  8. Cu aceasta ocazie am aflat de la staff-ul magazinului ca robotul pe care il lauda Radu Roborock 2 si pentru care m-am dus sa ma imbrancesc cu poporul roman, nu este al lui xiaomi si deci ei nu il comercializeaza, ci doar prima varianta Mi vacuum. Culmea e ca Roborock 2 apare in lista de device-uri din aplicatia oficiala Mi App. Deci care e faza? Sunt doar un SRL care vinde produse Xiaomi sau sunt reprezentanta?

      (Citează)

    • Desi ei se promoveaza ca fiind “Distribuitor autorizat Xiaomi”, pare mai degraba ca sunt un SRL care vinde produse Xioami.
      Numele lor nu apare pe niciunul dintre site-urile oficiale ale companiei.

        (Citează)

  9. De pe site-ul lor:
    https://blacktech.ro/info/8-garantii-si-service
    “Garantia este valabila doar pe teritoriul Romaniei.”

    Un distribuitor oficial ar fi oferit garantie cel putin la nivel European, nu doar local.

      (Citează)

  10. Azi am avut timp sa ma uit mai cu atentie la produsele expuse, iar senzorul de temperatura si umiditate este foarte mic. Mi se pare foarte greu de folosit de exemplu in bucatarie, nu poti sa vezi de la distanta prea mare ce afiseaza.

      (Citează)

  11. Bai preturile sunt execrabile . Am vazut oferte mult mai bune in magazinele autohtone mari, iar aia cu “promotie pentru primii x clienti” era sa-i faca si mai de rahat . O lansare cu tamtam , surle si trambite , dar patronaj roman pana in maduva oaselor . Atitudine de cacat pentru mai nimic . Pacat , pentru ca era un brand ce reprezenta multe pentru oamenii cu buget restrans , precum romanii .

      (Citează)

    • @Liviu, ai ramane surprins daca ai afla ca patronajul nu este deloc roman ?
      Black Tech Group SRL este o companie controlata 100% de antreprenori chinezi.

        (Citează)

  12. Claudiu:
    […] un nokia (fost Withings) […]

    Acum e Whitings (fost Nokia, fost Withings) ca Nokia l-a vandut inapoi. :)

    https://www.theverge.com/2018/5/2/17310378/nokia-selling-withings-digital-health-business-eric-carreel

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus