un blog de Radu Dumitru

Robotesc și la canalul meu de YouTube, dați un Subscribe dacă vă place.

Am comparat Caol Ila, Talisker și Clynelish în alt duel de whisky-uri

14 Sep 2019  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

11 comentarii

Am mai băut whisky-uri bune: Caol Ila de 12 ani, Talisker de 10 ani și Clynelish de 14 ani dintr-un pachet de degustare cu trei sticle de 0,2 litri numit Classic Malts Coastal.

Abonează-te: http://bit.ly/2RBcHBg

Caol Ila  s-a dovedit excelent și o surpriză plăcută. Este foarte afumat după miros, dar gustul său este mieros și delicat, se duce mai degrabă spre whisky-urile cu aromă de citrice-vanilie, nu spre cele cu aromă de condimente condimente. Mi s-a părut deosebit de bun, peste Talisker, Lagavulin și majoritatea altor whisky-uri.

Despre Talisker am vorbit în episodul trecut, când l-am comparat cu Lagavulin și Cragganmore. Despre Clynelish n-au fost multe de spus în clip.

Ca notă, Caol Ila se pronunță ca și cum ai zice în română cul ila sau în engleză cool eee-la, nu cum îi spun eu în clip. Am uitat să verific pronunția în galica scoțiană și i-am zis ca în engleză. Sunt ciudați și scoțienii. De exemplu, Islay, insula în care este făcut whisky-ul acesta, se pronunță ai-la. Ila, care-i denumirea în limba veche a aceleiași insule, se pronunță ila. Weird language is weird.

TLDR: luați cândva un Caol Ila, merită pe deplin cei 164 de lei cât costă la Finestore. Talisker este 159 lei, Clynelish este 189 lei.

  11 comentarii

 1. Asta e diferenta intre un gentleman si un alcoolic :)

    (Citează)

 2. Dacă bei singur tot alcoolic ești :)

  Gaelex:
  Asta e diferenta intre un gentleman si un alcoolic :)

    (Citează)

 3. Gaelex:
  Asta e diferenta intre un gentleman si un alcoolic :)

  Mihai:
  Dacă bei singur tot alcoolic ești :)

  Eu știu așa: alcoolicul nu e bețiv și viceversa. Poate greșeșsc, poate nu…

  Un alcoolic e un om care nu poate să trăiască zilnic fără să bage pe gură alcool măcar o dată. Fără să consume rafturi de sticle sau o singură sticlă; nu, chiar cea mai mică dușcă posibilă și pe urmă e bine mersi.

  Bețivul, pe de altă parte, poate fi alcoolic sau nu. În caz că nu, înseamnă că bea la ocazie de se sparge dar pe urmă poate să-și trăiască viața fără să simtă nevoia.
  Să fii bețiv și alcoolic e combinația cea mai nefastă.

  DEX-ul, din păcate, zice că alcoolicul e sinonim cu bețiv. Din câte știu eu, e greșit pe jumătate.

  Cu excepția puritaniștilor, toți oamenii sunt alcoolici, însă, numai unii sunt bețivi, iar restul (cei cu situația nefastă) sunt ambii.

    (Citează)

 4. Wiskey afumat cu arome de citrice si vanilie… nu stiu ce sa zic. Nu sunt amator de astfel de arome, de aceea nu-mi plac nici berile artizanale al caror gust se termina in tot felul de arome fructate.

    (Citează)

  • Juan Panamera

   14/09/2019 la 4:38 PM

   @NwRadu : ia tu un Caol Ila 18yo “unpeated” și un manual de gramatica limbii Române; savurează-lecși procesează-le pe îndelete, fără creo metodă inginerească.
   Teoretic mai ai de “revizuit” un pachet din seria Classic Malts și anume “Gentle”; cel cu 3x20cl Oban nu se găsește în România ;)
   Când îți mai deschizi puțin mintea încearcă și ceva din categoria “blended malt” (sponsorizează magazinul cu așa ceva ?) O să-ți restructureze nițel snobismul.
   @Kopa_Kopan – ca de obicei comentariile tale sunt într-un anume stil; tocmai ai ieșit decla clubul gospodinelor triste?

     (Citează)

 5. cat ai dat pe ele?

    (Citează)

  • Juan Panamera

   14/09/2019 la 7:59 PM

   Probabil prezentul articol și-un videouaș.
   În România sunt mai ieftine ca’n țara lor de baștină.

     (Citează)

  • Ioan Panarama asta apare doar la posturile cu whisky? L-ai bagat sub masa vreodata si a ramas cu traume.
   Stii ca eu-s mai hater asa, dar cand vine vorba de review-urile astea: tine sus munca buna!

     (Citează)

  • Juan Panamera

   15/09/2019 la 9:23 AM

   Boris …

     (Citează)

  • a stai ca am vazut video-ul . sunt mici!!! sunt de copii!….
   basca, nu e rau 155 vizualizari…adica sa primesti 3 sticle pe 155 vizualizari moare zoso de necaz :)

     (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea.

sus