blog demisec cu note fine de tehnologie

Out of office pentru o vreme. Mă găsiți în Instagram Stories și o să pun diverse și pe Facebook. Robotesc și la canalul de YouTube.

Turul Burgerilor: la Five Guys Burgers & Fries

15 Jun 2019  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

18 comentarii

Five Guys este un lanț american de burgeri și cartofi, ceva mai nou pe piață decât marii clasici, despre care am auzit doar lucruri bune:

  1. burgeri gustoși
  2. au cei mai buni cartofi din toate fast-food-urile americane
  3. pun o tonă de cartofi la orice comandă etc

Intră și în Europa. În Barcelona s-a deschis în aprilie, aproape de Piața Catalunya; eu i-am încercat în Valencia și a ieșit clipul de mai jos:

Abonează-te: http://bit.ly/2RBcHBg

Da, cartofii au fost foarte buni. Eram 3 oameni, vânzătoarea ne-a recomandat să luăm o singura porție mare care, s-a dovedit ulterior, ar fi ajuns și pentru 5 oameni. Burgerul a fost gustos, cu topping-uri puse din belșug și carne de gust bun; păcat că este foarte subțire. Este destul de scump la Five Guys (în Barcelona aș prefera oricând Bacoa în locul lor, mai ales că este mai ieftin), dar merită încercați măcar o dată, ca să vedeți despre ce-i vorba.

Pentru burgeri de la noi, vedeți Turul Burgerilor.

    18 comentarii

  1. Cei mai buni burgeri ai vreunui lant de fast food in opinia mea. Ai omis in schimb cateva aspecte pe care ei le prezinta ca niste main differentiation points:
    -catofii aia sunt asa de buni pentru ca sunt prajiti in ulei de arahide
    -carnea utilizata este proaspata si modelata manual in chiftele
    -in fiecare restaurant este cate o cutie mare de arahide din care poti sa ti pui intr un pahar ca sa ai la ce sa rontai cat timp astepti sa ti fie gata comanda (cel din Manchester la care ajung de cate ori am ocazia e constant aglomerat)
    -nu e recomandat cardiacilor :)))

      (Citează)

    • Aaah, acum m-am prins cu alunele. Da, erau acolo, sunt din alea de trebuie să le sfărâmi întâi coaja exterioară. N-am știut ce-i cu ele și oricum nu voiam alune.

      Cartofii pot fi buni și din alte motive, precum o anumită specie. Sunt tăiați cu coaja pe ei, ceea ce contribuie la gust, și sunt mai grosuți, așa că au și parte moale, dar și crocantă. Din experiența mea, uleiul n-ar trebui să conteze așa mult (decât ca punct de ardere) încât să schimbe complet experiența.

        (Citează)

    • as mai mentiona si sucuri si sosuri la discretie, unlimited refills

        (Citează)

  2. Nu ai prins in cadru alunele sau nu au alune?

      (Citează)

  3. Sunt si in Londra de ceva vreme.

      (Citează)

  4. Buna asta dar ai dat o fix unde nu e aplicabila :))

    Cristi:
    Nu a prins în cadru nici pișcoturile.

      (Citează)

  5. da, e si in anglia de un timp. e bun , dar merge si un in n out protein style.

      (Citează)

  6. Juan Panamera

    15/06/2019 la 3:40 PM

    nwradu:
    Aaah, acum m-am prins cu alunele. Da, erau acolo, sunt din alea de trebuie să le sfărâmi întâi coaja exterioară. N-am știut ce-i cu ele și oricum nu voiam alune.

    Cartofii pot fi buni și din alte motive, precum o anumită specie. Sunt tăiați cu coaja pe ei, ceea ce contribuie la gust, și sunt mai grosuți, așa că au și parte moale, dar și crocantă. Din experiența mea, uleiul n-ar trebui să conteze așa mult (decât ca punct de ardere) încât să schimbe complet experiența.

    Radule , e vorba de mâncare – miros, gust, chiar și postgust ;) nu de motoare.

    nwradu:
    Aaah, acum m-am prins cu alunele. Da, erau acolo, sunt din alea de trebuie să le sfărâmi întâi coaja exterioară. N-am știut ce-i cu ele și oricum nu voiam alune.

    Cartofii pot fi buni și din alte motive, precum o anumită specie. Sunt tăiați cu coaja pe ei, ceea ce contribuie la gust, și sunt mai grosuți, așa că au și parte moale, dar și crocantă. Din experiența mea, uleiul n-ar trebui să conteze așa mult (decât ca punct de ardere) încât să schimbe complet experiența.

      (Citează)

  7. Mai intai am auzit povestea afacerii si apoi i-am incercat. Burgerul mi s-a parut decent, dar nu foarte wow, plus a are chifla dulce ca deh-americani. Cartofii la fel decenti, dar extraordinar de multa sare. Muuult prea multa pentru gustul meu. Experienta e placuta, de la amabilitatea personalului, arahidele free, totul asa alb si rosu. Daca iau in calcul cost-ul, no way sa ma duc frecvent pe la ei.

      (Citează)

  8. nwradu:
    Aaah, acum m-am prins cu alunele. Da, erau acolo, sunt din alea de trebuie să le sfărâmi întâi coaja exterioară. N-am știut ce-i cu ele și oricum nu voiam alune.

    Cartofii pot fi buni și din alte motive, precum o anumită specie. Sunt tăiați cu coaja pe ei, ceea ce contribuie la gust, și sunt mai grosuți, așa că au și parte moale, dar și crocantă. Din experiența mea, uleiul n-ar trebui să conteze așa mult (decât ca punct de ardere) încât să schimbe complet experiența.

    Uleiul folosit chiar face o diferenta. Incearca sa prajesti ceva in ulei de mustar sau ulei de susan si apoi zi ca nu face diferenta :))

    Se simte diferenta cand prajesti cartofi in ulei de floarea soarelui si ulei de masline.

    Intr-adevar punctul de ardere este important si de asta peanut oil este folosit pentru cartofi. Dar si pentru ca este un ulei neutru.

    Eu zic ca ar fi trebuit specificat ca te intreaba ce topinguri vrei la burge. Asta e una din cele mai tari chestii. Ceapa aia caramelizata merge pe orice :)

      (Citează)

  9. Sunt in Romania baietii? Nope. Utilitate informatie? Spre 0, daca e ca la Prater si aia cu ciolanul lor din Viena.

      (Citează)

  10. in romania nu ai nici burger king, doar in aeroport.
    si asta pt motive de licentiere si alte prostii.

    in romania ai 2 ikea, IN ACELASI ORAS.
    pt ca degeaba striga provincia si majoritatea vanzarilor de ai de acolo.

    Gaelex:
    Sunt in Romania baietii? Nope. Utilitate informatie? Spre 0, daca e ca la Prater si aia cu ciolanul lor din Viena.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pentru a le prelua doar pe acelea.

sus