un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole interesante de citit astăzi – 16 iunie 2019

16 Jun 2019  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

Operațiunea Crossroads. În 1946, când armele nucleare erau în dezvoltare, SUA a testat diverse bombe împotriva navelor de război, inclusiv cu detonare subacvatică. Din primul test a ieșit acel clip foarte spectaculos, folosit acum ca ilustrație principală pentru astfel de evenimente.

Site-urile de review-uri merg tot mai bine în SUA. Unul a generat vânzări de 20.000 de dolari în câteva zile pentru un site de pantofi, după o recomandare. Cu multe fake-uri online și cu mii de produse disponibile online pentru achiziție, cumpărătorii au nevoie tot mai mare de sfaturi.

Ce poți cumpăra în parcul Galaxy’s Edge. Sticlele alea de Cola făcute pentru Star Wars arată bine, dar și tot felul de statuete cu personaje sau bijuterii Sith.

Cineva a testat toate trotinetele electrice din California. Bird, Lime, Lyft, Jump și Wheels. Am aflat cu surprindere că acolo vehiculele sunt monitorizate cu precizie și dacă intri pe banda de bicicliști cu ele, se limitează la 5 mph sau se dezactivează.

O turistă de 35 de ani a dispărut în Peru. Tatăl ei, 71 de ani, o caută pe atunci prin satele de acolo, căutând indicii privind dispariția ei, trăind din donații și mila oamenilor.

Testele ADN îi ajută pe unii oameni să-și găsească părinții adevărați. Două femei au aflat că au alți tați decât cei care le crescuseră. Astfel de lucruri se întâmplă mult mai des decât ar crede lumea, spune serviciul de testare.

Familia care controlează Pret A Manger, Krispy Kreme și multe alte branduri are origini naziste. Din alea bune, deși cei care o controlează astăzi sunt urmașii acelui nazist și al unei femei pe jumătate evreică.

Un crematoriu vindea cadavrele și le dădea clienților cenușă falsă. Un corp se vinde cu 3000-5000 de dolari.

Episoade celebre din seriale TV. Pe majoritatea le-am văzut, deși poate nu au știut că este ceva special, neavând contextul social al momentului când au fost făcute.

Agatha Christie a dispărut pentru 11 zilei. A fost căutată de poliție și până la urmă găsită într-un centru spa, unde se înregistrase sub numele amantei soțului ei.

Cineva povestește cum s-a prăbușit cu avionul. Este primul capitol dintr-o carte destul de celebră despre prăbușirea unui avion care transporta o echipă de rugby din Uruguay. Supraviețuitorii au așteptat să fie salvați, dar salvatorii n-au apărut a doua zi, nici a treia, ci abia după 72 de zile. Ehm, spoiler alert!

Un tricou de-al lui Babe Ruth s-a vândut cu 5,6 milioane de dolari. Bani mulți în baseball.

  7 comentarii

 1. După accidentul cu echipa din Uruguay s-a făcut și un film foarte bun, se cheamă Alive: https://www.imdb.com/title/tt0106246/

    (Citează)

 2. “Familia care controlează Pret A Manger, Krispy Kreme și multe alte branduri are origini naziste. Din alea bune, deși cei care o controlează astăzi sunt urmașii acelui nazist și al unei femei pe jumătate evreică”

  Dragostea nu are limite.

    (Citează)

 3. E interesant cum autoritățile interpretează extrem de diferit reglementarea pt trotinete.
  De exemplu la Paris ți se repetă obsesiv că trebuie să mergi tocmai pe pista de biciclete și nu in altă parte… Apoi, Lyme (și cred că și ceilalți operatori) tocmai au limitat viteza la 20 km/h (25 înainte) și la 5 in zone pietonale, după o cerere a Primăriei. Eu am trecut la biciclete electrice, că ajungi lejer la 30 la ora, 20 parcă stai pe loc.

  Și în acest context frumos, tocmai am avut primul mort într-un accident de trotinetă, impact cu un camion.

    (Citează)

 4. Referitor la dispariti Agathei, s-a realizat si un film cu Dustin Hoffman si Vanessa Redgrave. Si fara disparitie o gasesc un personaj fascinant

    (Citează)

 5. Cine crezi ca facea uniformele alea frumoase pentru SS? Boss.
  Cine a colaborat la sistemul de tinut evidenta evreilor? IBM, si SAP-ul are ceva inspiratii din acea perioada.

  Testele ADN gen ancestry si alte imbecilitati sunt o prostie fenomenala, ar da rezultate mai precise daca ar pune harta pe un tintar si ar arunca sagetile legati la ochi. Au testat oamenii cateva astfel de kituri si nu numai ca s-au contrazis intre ele, dar acelasi sample trimis de mai multe ori la aceasi firma a dat rezultate diferite.

  Sa vezi diferenta de pret intre tricou purtat la antrenament si tricou purtat la meci, de la 10k de $ se duce spre peste 100k de $ pentru un jucator de hockey de care stiu doar americanii. Si mai interesanti expertii care certifica daca e posibil sa il fi purtat X sau Y in care sezon se presupune ca ar fi provenienta tricoului.

    (Citează)

 6. Exceptional articolul despre Agatha Christie. Mersi pentru link!

    (Citează)

 7. “Pe majoritatea le-am văzut, deși poate nu au știut că este ceva special, neavând contextul social al momentului când au fost făcute” – serios, te-ai uitat la Dragnet sau I Love Lucy sau The Mary Tyler Moore Show sau…

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus