un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Magazinul Finestore este un templu al băuturilor fine

16 Apr 2019  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

22 comentarii

În magazinul Finestore din Bd. Aerogării 2-8 am fost prima oară acum vreo două luni, când am cumpărat pahare speciale de whisky pentru episodul doi. Cred că este cel mai mare magazin de băuturi fine din România, cu peste o mie de sticle diferite pe acolo. Am revenit să-l filmez și fotografiez.

Dacă vreți o tărie, vin sau șampanie, mergeți măcar o dată acolo. Este ca un templu al băuturilor fine, genul de spațiu ce apare de obicei în fanteziile celor ce apreciază așa ceva.

Abonează-te: http://bit.ly/2RBcHBg

Din ce-am vorbit cu proprietarii, au în magazinul fizic în jur de 1.000 de băuturi diferite. În depozitul Finestore (care este în Otopeni și poate-l filmez cândva și pe acela) sunt peste 3.000, adică găsiți mai multe de cumpărat pe magazinul online (și în perioada aceasta au reduceri de Paști și 1 Mai, apropo). Avantajul magazinului fizic este că puteți vedea cum arată fiecare sticlă, puteți cere sfatul celor de acolo dacă sunteți în căutarea unui cadou pentru cineva, puteți și să gustați înainte de a cumpăra.

Există o zonă mare cu whisky-uri scoțiene, inclusiv un colț rezervat doar celor afumate. Undeva sus se află și o sticlă de Glenmorangie Pride 1978 Baccarat, singura din România, cu un preț de peste 20.000 de lei; după cum îi spune numele, whisky-ul este din 1978. Un Lephroaig de 30 de ani se află pe alt raft.

Găsiți acolo și whiskey-uri americane și de alte origini, gin, vodcă, tequila, rom, coniac, vermut, sticle magnum, palincă și altele, plus mult vin și șampanie. Dincolo de standul Jidvei de la intrare, au o cameră separată pentru vinuri liniștite și spumante, ținute la temperatură mai joasă, și am văzut acolo nu doar multe mărci de șampanii (mă refer chiar la cele franțuzești), dar și vinuri românești, moldovenești și altele de import, multe din așa numitele game horeca ce nu se găsesc uzual prin alte magazine. Solo Quinta, unul dintre vinurile mele preferate, are un preț foarte bun la ei.


Magazinul Finestore se găsește pe Bulevardul Aerogării 2-8, sector 1 București, orar L-V 11-19, S 11-15. Puteți comanda și pe site-ul www.finestore.ro cu livrare prin curier oriunde în țară. Parcare găsiți de obicei pe străzile din jurul magazinului.

    22 comentarii

  1. “Parcare găsiți de obicei pe străzile din jurul magazinului.”
    am râs.

      (Citează)

  2. Fără să fac nicio comparație, e un magazin cu multe băuturi langa tine, pe Lânăriei.

      (Citează)

  3. Cred ca au si destul visichi (ma rog, scotch) tip scotian facut in Liban, ca-n majoritatea duty-free-urilor de prin estul Europei, Bukale inclus…

      (Citează)

  4. Am vazut in poze Shiraz de la Lacerta, un vin foarte bun, vi-l recomand.
    In ceea ce priveste spirtoasele in Romania, din pacate, am constatat o mare problema: au alta calitate fata de cele din duty free, cele care sunt de obicei la 1L.
    Am facut personal comparatie cu Jameson, Jack D si Jagermeister. Diferenta mare, absolut oricine gusta isi da seama imediat. Din pacate…
    In rest, spectaculos showroom-ul, pare un colt de rai :D

      (Citează)

    • Nu stiu cum poti sa faci diferenta intre Jameson sau Jack Daniels si varianta mai proasta a lor. Toate sunt mizerabile.

        (Citează)

  5. Am luat un Remy Martin si o sticla de tequila alba Don Julio 100% agave.

      (Citează)

  6. Ar trebui sa ai link de afiliere :D
    tocmai am facut o comanda de 400 lei.
    3 sticle de COURVOISIER VSOP 0.7L + 2 sticle Ana Jidvei

      (Citează)

  7. Aoleu, mi-au sărit în ochi etichetele alea cu prețurile. 4,077,56 lei. De ce ai pune virgulă de două ori? Ori punct și apoi virgulă, ori invers. Niciodată două virgule sau două puncte.

      (Citează)

  8. Am făcut 2 comenzi, niciuna nu a fost onorata. Au încercat sa nu și asume, dând vina pe mine ca nu am răspuns la telefon, la prima comandă iar la a doua comanda mi au trimis câteva mailuri iar după 2 luni mi au închis comanda.
    Degeaba pretind ca au marfa diversificata dacă nu isi pot onora comenzile

      (Citează)

    • Daca s-a intamplat de doua ori, s-ar putea sa fii pe lista lor neagra, clienti carora nu vor sa le livreze. Poate ai refuzat alte comenzi sau ceva s-a intamplat, altfel nu vad rostul sa faca astfel de lucruri.

        (Citează)

  9. Nu se compara :) . Am fost in ambele si pot afirma treaba sta …

      (Citează)

  10. Finestore. Si avem bere Corona. I rest my case :)
    Sunt carcotas, stiu.

      (Citează)

  11. Am descoperit finestore acum aproximativ 1 an si jumatate, de atunci, merg cam de 2 ori pe luna, avand in vedere ca am o colectie de vinuri destul de maricica, pe care imi place sa o intretin, au de departe cele mai bune preturi, cateodata chiar mai bune fata de crama care produce vinul, totodata, loc de parcare gasesc intotdeauna in curtea blocului, practic in spatele magazinului.
    Cum imi place sa zic, finestore pt noi este ca si farmacia tei pt ai batrani :))

      (Citează)

  12. Păcat că nu investesc un pic și în personal. Am fost acum 2 week-end-uri și în afară de patron (cred ca el era), nu prea am avut șanse sa obțin informații despre ce ma interesa (bourbon). In rest oferta e fără concurenta, cel puțin în București.

      (Citează)

  13. Glenfiddich 12ani sub 100lei in conditiile in care de aprox 1an la supermarket e 140-180lei.
    Am comandat de cateva ori de la ei: scotiene, rom, tequila; prima data cu plata la livrare pt ca eram circumspect… dar totul a fost ok pana acum.
    Acum cand am de cumparat alcooale sunt primul loc unde caut.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus