un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Desfac un whisky Nikka From The Barrel

26 Jan 2019  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

42 comentarii

Am continuat seria degustărilor de whisky-uri cu unul japonez Nikka, ediția From The Barrel. Este de tip blended, tărie 51,4 și s-a dovedit a fi printre cele mai bune băute de mine până acum.

Știu că mulți cred că whisky-urile blended nu sunt la fel de bune precum cele single malt, iar Nikka este exemplul perfect de ce acest lucru nu este adevărat. Contează doar gustul final, ceea ce bei tu din pahar, iar acolo Nikka excelează (mai ales după câteva picături de apă adăugate).

Îl găsiți la BestValue, costă 150 lei sticla de 500 ml. Am luat și pahare de degustare, după cum puteți vedea în clip. Se numesc Glencairn și costă 20 de lei la Finestore.

Uitați-vă și la primul episod, cel în care deschid un Glenfiddich de 26 de ani. Și m-ar ajuta și un subscribe pe YouTube, dacă sunteți generoși cu clickurile.

    42 comentarii

  1. merge cu pepsi?

      (Citează)

  2. Eu sunt bautor de bere din supermarket – ar fi fain daca ai face niste unboxing-uri si la bere, respectiv iei six pack-ul, rupi plasticul, deschizi sticla/cutia.

    Si-apoi gusti si zici ca are aroma mai mult sau mai putin complexa, dupa caz. Si usor amaruie.

      (Citează)

  3. Nu m-as fi gandit ca japonezii fac si wisky de mare calitate. Probabil e mostenirea lasata de americani pe acolo, dupa WW2.

      (Citează)

    • Cand faceau japonezii spirtoase din astea, americanii se bateau cu indienii.
      De la scotieni li se trage.

        (Citează)

    • Giovani:
      Cand faceau japonezii spirtoase din astea, americanii se bateau cu indienii.
      De la scotieni li se trage.

      Well, not really, au început prin 1920 în Japonia, dar se pricep.

        (Citează)

  4. vali:
    merge cu pepsi?

    Cu red bull prietene! Pe unde ai umblat?!

      (Citează)

  5. … snobism de înaltă clasă !

      (Citează)

    • Dacă să bei băutură bună și să mănânci mâncare bine gătită e snobism, bănuiesc că sunt foarte snob.

        (Citează)

    • “Persoană care admiră și imită fără discernământ moda, manierele și opiniile persoanelor din sferele înalte” (snob) .. eu și soția castigam combinat in jur de $8.000 și nu ne ducem prin restaurante să dăm 900 lei pe un prânz, nu am inceput sa ne dam cunoscători in băuturi alcoolice (să le mirosim, să le dăm nuanțe de gust etc.) .. nu ne băgăm prin fel și fel de lounge-uri prin aeroporturi etc. Tu aspiri la un stil de viață de “milionar”, dar ești un om modest .. încerci să pari ceea ce nu ești ! .. sorry man !

        (Citează)

    • @Ovi
      Daca e sa ne luam dupa dex, uita-te ce inseamna a discerne. Este o mare diferenta intre a fi snob doar pentru ca ai bani de cheltuit si a incerca sa cunosti si sa apreciezi lucrurile de valoare care se fac cu rabdare si maiestrie.

        (Citează)

  6. M-ai convins să cumpăr și eu o sticlă!
    Recomand să încerci ceva cu turbă: Connemara Peated este un Irish peated malt, foarte plăcut la gust! Dacă îți place recomand să mergi pe Islay: Laphroig 10, Ardbeg 10 sau Lagavulin 16 sunt extraordinare!
    Mai departe americanii au o groază de whiskey’uri, plecând de la bourbon până la american single malt sau whiskey craft care nu prea se găsesc la noi! Ca și bourbon Buffalo Trace este un best buy fără îndoială!
    Oricum, sper să continui acest segment deoarece în Romania whisky’u este văzut ca o băutură spirtoasă care se bea cu cola…

      (Citează)

    • +1 pentru Lagavulin, mai ales daca iti place fumul de turba si ai un palat mai antrenat.

        (Citează)

    • Nu sunt mare fan afumate. Prefer ceva în genul Talisker standard, adică ușor afumat.

        (Citează)

    • András: Oricum, sper să continui acest segment deoarece în Romania whisky’u este văzut ca o băutură spirtoasă care se bea cu cola…

      Da, dar e cam scump acest tip de clipuri, așa că probabil nu-l voi face prea des. La o primă vedere, mi-ar plăcea să vorbesc și despre Balvenie, Oban, Talisker, Carhu, Glenlivet, Dalmore, Jack Daniel’s Single Barrel dintre cele care-mi plac mie, plus Glenmorangie, din care nu am băut niciodată, dar nu am nici o sticlă. Mai am vreo 3 sticle pentru alte episoade, luate de BF, dar apoi va dura mai mult.

        (Citează)

    • Cel mai bun scotch baut de mine e un “As we get it” by Ian Macleod. L-am descoperit din intamplare in Praga, la un local numit Whiskeria in Praga. In fiecare an apare cu alta culoare si alta tarie pentru ca e “asa cum e”. E afumat dar mi s-a parut ca are un gust demential. Ce am baut eu avea 57.8 grade.

      Dupa cativa ani de la degustare m-am hotarat sa-l cumpar, si m-a ajuns vreo 350 RON. L-am desfacut cand am plecat in Africa (click pe nume pt detalii, m-a mai linkuit Radu odata pe aici – multumesc!).

      De atunci sticla s-a golit si am zis sa iau un Laphroiag 10 sa il inlocuiesc….nicio treaba n-are, nu se compara.

        (Citează)

  7. Câte puncte are pe whiskyadvocate.com ?

      (Citează)

  8. băi în ce lume de pămpălăi trăim ! pe ce pierd unii vremea ! un clip de peste 5 min în care vine unu’, desface o sticlă și toarnă în pahar (pahar special vezi doamne) și apoi plimbă prin gură ….

      (Citează)

    • Se putea și mai rău. Am văzut canale cu 70 de milioane de abonați unde oamenii se uită la clipuri cu proști făcând tâmpenii și încearcă să nu râdă.

        (Citează)

    • Cat timp ai petrecut scriind acest mesaj?

        (Citează)

    • Eu am vazut chiar bloguri unde unii se uita la “un clip de peste 5 min în care vine unu’, desface o sticlă și toarnă în pahar” si apoi fac si efortul de a comenta la adresa celorlalti pampalai care au facut acelasi lucru.

        (Citează)

  9. clipul asta e inspaimantator. Buzele alea seamana perfect cu un cur de gaina. Si tace f mult, am dat scroll de 3 ori si ea tacea. Apoi a inceput sa clicaie din buze. Gizas craist.

    La o prima lectura am crezut ca te referi la clipul lui Radu. Gizãs. Fii si tu mai clar, omule.

      (Citează)

  10. Giovani:
    De la scotieni li se trage.

    Corect. Am vazut candva un documentar despre https://en.m.wikipedia.org/wiki/Masataka_Taketsuru si mi s-a parut extraordinar efortul lui de a copia si adapta stilul scotian, pe baza notitelor luate in ucenicie. O vointa uriasa si un strop de spionaj economic.

      (Citează)

  11. Ca un sfat, data viitoare cand mai faci un review poate e mai bine sa mai fi cu cineva sa schimbi pareri, sa fie un dialog, sa stati la un pahar de vorba.
    Eu sunt liber sambata si duminica spre exemplu.

      (Citează)

    • Așa mă gândeam și eu, să ai invitați în emisiune, doar nu o să te îmbeți singur.

      Cheamă o vloggeriță sau pe zoso, mai o caterincă, mai un șmen ..

        (Citează)

    • Da, toată lumea este liberă când e vorba de whisky :))

      Nu cred că voi adăuga pe cineva. Sună bine în teorie, dar în practică iese un clip de 17 minute la care nu se va uita nimeni. Vreau ca formatul să fie acesta: câteva cuvinte despre istoria brandului, despre sticlă, nas, gust, postgust, ura și la gară. Dacă iese sub 5 minute, cu atât mai bine.

        (Citează)

    • nu pe zoso ca asta umbla cu topoarele la el si e pe jumate moldovean (din cauza ca sta in Brasov). Cine stie cum face la bautura.

        (Citează)

  12. La fiecare un “cut” din clip ma asteptam sa revii inapoi in stare mult mai avansata de ebrietate si sa incepi sa aberezi. M-as sparge de ras la asa ceva.

      (Citează)

  13. Mergea și o țigare!

      (Citează)

  14. Cand am fost in Scoția la niste distilerii băieți de acolo ziceau că la wisky nu se baga nasul în pahar pt că e tare și vaporii de alcool îți afectează mirosul…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus